Staţie de epurare la Agrij

Andreea Vilcovschi 17 ianuarie 2013 5
Staţie de epurare la Agrij

Staţia de epurare din localitatea Agrij a fost inaugurată joi, 17 ianuarie, în prezenţa oficialităţilor locale, a autorităţilor judeţene şi a antreprenorului lucrării.

Tot ieri a fost recepţionată şi lucrarea ce vizează extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizare din comuna Agrij, ca parte din proiectul integrat “Reabilitarea comunei Agrij prin dezvoltarea infrastructurii tehnico edilitare şi culturale”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.

Staţia de epurare este punctul terminus a unui sistem de apă şi canalizare care începe de la sursă şi continuă la consumatori, pentru camai apoi apele uzate să ajungă într-o staţie de epurare. Practic, o comunitate care are un sistem de alimentare cu apă şi canalizare, din punct de vedere al sănătăţii este o comunitate protejată şi cred că e foarte important lucrul acesta. Aşa cum ne dorim să bem o apă de calitate şi atunci alegem o sursă cu o apă de calitate foarte bună, cred că e la fel de important ca şi apa care se deversează în emisari şi care ajunge iarăşi în natură să fie în nişte parametri care să protejeze mediul. Staţia de epurare de aici este printre primele investiţii de acest gen, unica din judeţ de această mărime. Ţinând seama de faptul că populaţia deservită nu este foarte numeroasă, o investiţie de genul acesta este cu atât mai importantă. În general investitorii sunt tentaţi să meargă către marile aglomerări, pentru că acolo există şi o anumită economicitate a sistemului, dar aici e meritul primarului că a făcut un asemenea proiect, care pentru comunitate şi pentru sănătatea ei este foarte important”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.

În cadrul aceluiaşi proiect, în 2012 a fost finalizat în Agrij un centru de zi pentru copii, fiind reabilitat şi căminului cultural din Răstolţu Deşert.

Valoarea totală a investiţiei este de circa două milioane de euro, finanţarea realizându-se din fonduri europene, prin FEADR, Măsura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. nae l. 18 ianuarie 2013 at 10:09 - Reply

  Nu se sufla un cuvantel ca banii alocati pesedistului Beraru , sunt din bugetul d-lor prim-ministrii, mult huliti, BOC si UNGUREANU !!! Ei, acum cu un spate bine asigurat, acest primar poate sa-si continue cu succes matrapaslacurile cu padurile , pamanturile oamenilor !!!

  • Anonim 23 ianuarie 2013 at 18:01 - Reply

   mare atentie. calomnia se plateste chiar si facuta pe internet. nu e greu de aflat cine se afla in spatele unui computer, pe baza ip-ului (adresa unica — amprenta calculatorului). nu-l vorbiti de rau pe primarul agrijului care a facut foarte mult bine agrijului. cum spunea domnul mihai am auzit ca cei din rastolt care apartin de buciumi ar vrea sa treaca la agrij, si nu ar fi singurul sat…

 2. Anonim 18 ianuarie 2013 at 10:32 - Reply

  Felicitari d-lui primar de la Agrij! Mai bine ar invata lua exemplu de la el si primarul din Treznea, care nu stie decat sa chefuiasca si sa faca foc de artificii de doua, trei ori pe an pentru proiecte … pe hartie. La Treznea cand vor avea oamenii apa in casa ca tevile sunt bagate de 2 ani si foc de artificii pentru ele s-o facut…

 3. mihai 21 ianuarie 2013 at 18:28 - Reply

  Domnule Nae I. … vorbiti fara sa ganditi… am bunici in satul agrij si de cand e domnul berar la conducere s-au schimbat multe.. de fapt toate.. ulitele asfaltate, canalizare plus apa potabila, utilaje de dezapezire noi, sa renovat caminul cultural si a fost amenajata sala unde se tin nuntile, biserica renovata, drumul agrij-rastolt desert facut de la 0 cu asfalt si tot ce tine, teren de sport nou pt copiii din sat plus multe altele care acum nu imi vin in minte.. satele de langa agrij au inceput sa faca cereri pt a apartine de comuna agrij… asa ca va raciti gura degeaba. fiecare trage focul la oala lui dar macar dupa unii se vad in 3 mandate ce nu s-au vazut dupa altii in zeci de ani… si din punctul de vedere al accesarii de fonduri comuna Agrij este printre fruntasele judetului.. doar carcatosii ca dumneavoastra nu apreciaza.. dar cine trebuie sa voteze vede adevarul.. nu degeaba a castigat domnul Berar cu circa 96% ultimele alegeri

 4. Anonim 24 ianuarie 2013 at 13:29 - Reply

  Ar fi bine ca si Zalaul sa fi avut un primar destoinic ca si Pamfil Berar macar un mandat .

Lasa un Raspuns »