Satele comunei Hereclean vor avea reţea de gaz metan în viitorul apropiat

Veşti bune pentru locuitorii comunei Hereclean. Primăria a terminat de curând măsurătorile topografice necesare proiectului de construire a reţelei de gaz metan în toate satele comunei, urmând ca peste câteva zile să fie semnat şi contractul pentru efectuarea celorlalte măsurători de specialitate. Viceprimarul Bone Csaba, ne-a declarat că acest proiect este unul dintre cele mai importante ale Primăriei Hereclean şi că, împreună cu primarul Dobrai Francisc, depune eforturi ca până la toamnă să fie semnat şi contractul pentru efectuarea studiului de fezabilitate în acest proiect deosebit de important şi necesar locuitorilor de la sate.

Despre proiectele finalizate, viceprimarul comunei Hereclean ne-a declarat:“Celor 28 kilometri de drum asfaltat în comună, s-au adăugat alţi cinci kilometri, întrucât am recepţionat de curând lucrarea de asfaltare drumurilor agricole de la hotarul comunei până la ieşire, către monument. Au fost asfaltate inclusiv intrările în terenuri, s-au refăcut şanţurile şi aşteptăm acum să reuşim să primim avizul favorabil pentru asfaltările drumurilor din sate. Dorim să asfaltăm, printr-un proiect depus în vederea finanţării prin bani europeni, toate drumurile din satele comunei Hereclean. Deocamdată aşteptăm răspunsul final, însă semnalele pe care le avem sunt foarte pozitive.”

Despre proiectele pentru care se aşteaptă răspunsul final în vederea finanţării, de această dată pe bani guvernamentali, viceprimarul Bone Csaba a făcut referire la proiectul privind construirea unei grădiniţe noi în Guruslău dar şi un alt proiect ce vizează reabilitarea sediului primăriei. Primăria Hereclean a avut de depăşit şi perioade mai puţin fericite, administraţia locală ajungând, anii trecuţi, să se împrumute la bănci pentru a achita TVA-ul unor proiecte importante cum ar fi Centrul Turistic, dar şi cei 28 de kilometri de asfalt, plus constuirea de şanţuri şi podeţe pe drumurile din comună.

Primăria s-a văzut pusă în situaţia de a nu avea cu ce achita TVA-ul lucrărărilor, pentru că banii nu s-au primit la timp. Chiar dacă au fost momente grele pentru administraţia locală, pentru că, pe lângă ratele la credit, trebuiau achitate şi donbânzile către bănci, comuna Hereclean a trecut cu bine şi peste aceste neajunsuri şi priveşte acum către proiectele de viitor, cu încredere şi optimism.

 

 

 

Alte articole

6 Thoughts to “Satele comunei Hereclean vor avea reţea de gaz metan în viitorul apropiat”

 1. In comuna toata conducerea este ungureasca, romanii n-au fost la vot?

  1. Rozi

   E votat de romani……ca asta face treaba.

 2. ceprimarul Bone Csaba a făcut referire la proiectul privind construirea unei grădiniţe noi în Guruslău

  pai mai ungurilor, nu va ajunge ca ati facut CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA DE 200.000 EURO tot in guruslau, IN SPATELE BISERICII ?!?!?!
  trebuia facut in centrul comunei, dar voi ungurii va ganditi numai la voi si i-ati facut casa de chefuri si botezuri la popa din Guruslau. Si pe cine ati angajat acolo?
  sa va fie rusine sa sa va bata DNA, caci de Dumnezo voi nu va temeti

 3. Anonim

  Viceprimarul Bone Csaba,împreună cu primarul Dobrai Francisc !!
  unde masa sunt romanii ?!?!?!?!?
  si gazul se baga doar in zona industriala a comunei, ceea care si aduce bani si ulterior in Panic, hereclean si Badon

 4. Anonim

  Nu- i adevarat ca s-au asfaltat toate strazile din Hereclean!S-au asfaltat strazile unde sunt sau au fost angajati ai PRIMARIEI!Nu s-a asfaltat strada unde sunt 11gospodarii dar s-a asfaltat unde sunt 3 gospodarii(unde-i interes).Rusine sa va fie!!!!!!

 5. Gghhgjj

  In zalau pe strada sarmas nu e gaz !!!!!!Nick pe Estrada pop de basesti under sung pests 30 de familii !!!de CE nu ii ajuta primaria ????APA so/au bagato pe banii lor !!!ASA we vrea so cu gazul ???CE zice primaria !!!numai LA impozite sunt buni????

Leave a Comment