Sărbătoarea Cepei la Pericei

Adela Farkas 14 septembrie 2012 4
Sărbătoarea Cepei la Pericei

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Cepei de la Pericei va avea loc duminică. Evenimentul va debuta la ora 12, cu o slujbă religioasă la bisericile din localitate ce va fi urmată de depunerea de coroane la cele două monumente ale eroilor din sat. Aşa cum am aflat de la primarul comunei, Boncidai Csaba, cu acest prilej va fi inaugurată la ora 14, baza de sport construită cu fonduri de la bugetul de stat. Aceasta este amenajată în partea sudică a satului şi este destinată competiţiilor de fotbal, sărituri şi alergări. Tot aici, se preconizează ca din bugetul local să fie amenajat un patinoar în aer liber, precum şi pârtii de schi şi săniuş. Duminică, la Festivalul Cepei, pe stadionul noii baze sportive vor fi expuse standuri cu produse culinare cu specific local, precum şi ceapă de Pericei. Organizatorii au pregătit pentru acest eveniment, program artistic din care nu va lipsi muzica uşoară şi populară şi momentele vesele. Duminică, la Pericei sunt aşteptaţi nu doar fii ai satului, autorităţi locale şi judeţene, ci şi oaspeţi din comuna Tisavarkony din Ungaria (înfrăţită cu Periceiul) şi din Tolcsva (zona Tokay, Ungaria). Aceasta din urmă este renumită în domeniul viticol şi se va înfrăţi cu comuna Pericei. Sâmbătă, de la ora 18, în sediul primăriei, vor fi felicitate 17 cupluri care au sărbătorit în acest an 50 de ani de căsnicie. Administraţia locală a pregătit pentru acestea premii în bani, flori, diplome, o masă festivă, iar elevii şcolii din localitate vor prezenta un program artistic.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 14 septembrie 2012 at 08:52 - Reply

  SENZATIONAL!!!!!!partii de schi la Pericei???? nu-mi vine sa cred ca un ungur gandeste ca Elena Udrea.

 2. anonim 14 septembrie 2012 at 14:33 - Reply

  Dupa terminarea festivitatilor sa ne informati daca s-a vorbit si ceva LIMBA ROMANA pe acolo.In rest toate bune inclusiv cu infratirile anuntate.Voi,cei din Pericei,mai cautati infratiri cu renumiti din Ungaria in producerea carnii si a ingredientelor pentru…BOGRACI.De restul ne ocupam noi, cei ce nu suntem ,,romani” din Pericei.

 3. Anonim 23 septembrie 2012 at 18:06 - Reply

  am fost duminica, am adus ceva turisti straini si ce credeti? nu am vazut nici macar o ceapa la acest festival al cepei

 4. Anonim 26 noiembrie 2012 at 23:05 - Reply

  dragi mei carnea pentru bograci a fost sponsorizat de evazionisti de vitei boncidai andrei si sa nu uitam varului primaru bacai bela palincaru acolo trebuia sa duca musafiri sa vada lumea cum curge borhotul pana la simleu

Lasa un Raspuns »