Lucrările la reţeaua de canalizare ar putea demara în primăvară în Valcău de Jos

Mihaela Moldovan 19 septembrie 2012 6
Lucrările la reţeaua de canalizare ar putea demara în primăvară în Valcău de Jos

Administraţia locală din Valcău de Jos continuă, în acest an, proiectul privind introducerea reţelei de canalizare în localităţile Subcetate şi Valcău de Sus, precum şi în centrul de comună, tot aici urmând să fie construită şi o staţie modulară de epurare, care să deservească întregul sistem. Pentru realizarea investiţiei, administraţia locală a obţinut o finanţare în valoare totală de 1,7 milioane de euro din Fondul de Mediu, iar lucrările ar putea fi demarate în primăvară. „Proiectul Tehnic aferent acestei investiţii a fost aprobat de reprezentanţii Fondului de Mediu, astfel că avem toate avizele obţinute. De asemenea, ne-a fost aprobat şi graficul privind alocările de bani, aşa cum am solicitat, şi am depus spre aprobare documentaţia pentru achiziţia publică în vederea executării lucrărilor. Sunt şanse ca în primăvara anului viitor să putem deschide şantierul, dacă avem puţin noroc şi licitaţia în vederea desemnării constructorului nu va întâmpina nicio contestaţie”, a declarat primarul Ioan Roşan.
Potrivit sursei citate, în luna luna aprilie a acestui an, în prezenţa ministrului Mediului de la acea vreme, Laszlo Borbely, s-a semnat contractul de finanţare nerambursabilă în valoare totală de 6,9 milioane de lei, la care se adaugă contribuţia comunei, în valoare de 12 la sută. “Ne bucurăm că am obţinut aceşti bani, pentru a putea demara un proiect care va aduce beneficii importante comunei şi va îmbunătăţi condiţiile de trai pentru locuitori. Deja am început să punem bani din bugetul local pentru cofinanţare”, a declarat edilul.
Potrivit sursei citate, „sistemul de canalizare şi construirea staţiei de epurare reprezintă o prioritate pentru administraţia locală cu atât mai mult cu cât reţeaua de alimentare cu apă există deja, iar colectarea gunoaielor menajere – un alt aspect vital pentru protejarea mediului – se realizeaza deja bilunar în comună de mai bine de 3 ani de către un operator de salubritate autorizat”.
În luna noimebrie 2010, comuna Valcău de Jos a depus un proiect pentru reţea de canalizare în satele Valcău de Jos, Valcău de Sus, Subcetate şi staţie de epurare în localitatea Valcău de Jos, iar în luna octombrie 2011 a obţinut o finanţare în valoare totală de 1,7 milioane de euro din Fondul de Mediu în acest sens.
Proiectul sus amintit a fost depus spre evaluare la Administraţia Fondului de Mediu (AFM), în Bucureşti, încă din luna noiembrie a anului trecut, durata de realizare a investiţiei fiind de 3 ani de la semnarea contractului cu firma constructoare, conform contractului de finanţare semnat cu AFM.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 19 septembrie 2012 at 00:07 - Reply

  Rosan ar face bine sa dea amenzi la cei care arunca gunoaie in Barcau, dar n-are … Poate si el se comporta la fel.

 2. iiiii 19 septembrie 2012 at 09:22 - Reply

  PENTRU DOMANA ZIARISTA. A fost o seceta mare in acest an. Apele de suprafata nu au reusit sa asigure necesarul. Insistati pentru studii cu privire la apele subterane. In Banat se foreaza cativa metrii si vine apa cu pompa manuala si cu motor.
  Spune d-lui MARC sa cumpere pentru fiecare comuna o instalatie de foraj. doua trei foraje intrun sat ar rezolva prob lema apei fara pompieri, cum s-a facut in acest an.Spuneti- le si celor ce ar dori sa fie p[arlamentari sa faca un studiu in acest sens. PRIMARII NU SUNT INTERESATI. AU FOST ALESI.

 3. Anonim 19 septembrie 2012 at 23:28 - Reply

  exact. primarii au fost alesi, salariul vine, burta creste (a lui Rosan mai ales), pana la viitoarele promisiuni mai e cale lunga. In loc sa faca zilele satului etc. ar face mai bine sa investeasca in comuna, nu sa tot astepte de sus. Un primar bun face lucruri mari si daca nu o sa fie Bode deputat. Se tot lauda Rosan ca stie sa faca proiecte europene, amu sa-l vad, ca Udrea nu le mai pompeaza investitiile tampite.

 4. valcauan 21 septembrie 2012 at 08:35 - Reply

  eu recomand domnului Marc Tiberiu sa vada o alimentare cu apa din foraje in comuna Valcau de jos, aici nu a fost criza de apa indireferent de seceta. Si mai face ti misto de Rosan?????//

 5. marian 21 septembrie 2012 at 08:37 - Reply

  eu cred ca atata timp cat v a candiada Rosan in Valcau v a castiga din cei care mai vor sa fie primari la Valcau nu se ridica la nivelui lui, experienta, pregatire didactica etc.

 6. pt Marian 1 octombrie 2012 at 18:15 - Reply

  Daca tot e pregatit Rosan, ce-ar fi sa-l intrebi cum se scrie corect “va candida” sau “v-a candida”. Ma tem ca la Marha doktor nu i-a invatat

Lasa un Raspuns »