Investiţii cu bani europeni în comuna Bocşa

Graţie finanţărilor europene, în comuna Bocşa, s-au investit aproximativ 3,3 milioane de euro. Asfaltarea drumurilor, construcţia unei creşe, dar şi reabilitarea Centrul Cultural “Simion Bărnuţiu” sunt principalele investiţii realizate prin fonduri europene pentru întreaga comunitate. După cum a explicat Ioan Barou, primarul comunei amintite, fondurile necesare pentru realizarea acestor lucrări au fost obţinute în baza unui proiect pe “Măsura 322” – “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii”. Astfel, în centrul de comună, dar şi în localităţile Borla, Sălăjeni, Cîmpia s-a reuşit asfaltarea a 24 de kilometri de drum, investiţie în urma căreia locuitorii din comunităţile precizate nu mai sunt nevoiţi să circule pe jos, sau cu autoturismul, pe străzi din pământ. Potrivit edilului de la Bocşa, începând cu anul şcolar 2014-2015, în centrul de comună va funcţiona o creşă construită tot din fonduri europene, construcţie care în prezent este finalizată în proporţie de 90 de sută. “Clădirea în care va funcţiona creşa urmează să fie dotată cu mobilier. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 90 la sută şi am considerat că este necesară o astfel de investiţie având în vedere numărul destul de mare al copiilor cu părinţi care lucrează şi care de multe ori nu au în grija cui să-i lase”, a precizat Barou.
Tot în centrul de comună Bocşa, graţie “Măsurii 322” – prin fonduri europene s-a reuşit reabilitatea unei clădiri cu o însemnătate istorică pentru judeţul Sălaj. Este vorba despre Centrul Cultural “Simion Bărnuţiu”, clădire monument istoric construită între anii 1937-1938, clădire care poartă numele celui care a fost un om politic, istoric, filozof, profesor universitar, dar şi unul dintre principalii organizatori ai Revoluţiei de la 1848 în Transilvania, care s-a născut la Bocşa.

Alte articole

One Thought to “Investiţii cu bani europeni în comuna Bocşa”

  1. Anonim

    Felicitari ,,marelui edil”din Bocsa!
    Se aude prin sat ca asfaltarea s-a facut dupa ureche adica la intimplare cind mai gros cind mai subtire cit mai ingust si cit mai lat care cred ca va tine cit mandatu lui pentru ca trebuia sa-i ajunga si pe ulita si curtea lui

Leave a Comment