Fermierii sălăjeni cer aproape 4 milioane de euro pentru investiţii

Andreea Vilcovschi 3 aprilie 2013 1
Fermierii sălăjeni cer aproape 4 milioane de euro pentru investiţii

În cadrul celei mai recente sesiuni de primire a proiectelor de finanţare pentru Măsura 121 “Modernizarea exploataţiilor agricole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în judeţul Sălaj au fost depuse 11 proiecte. După cum ne-a declarat Mircea Gheţe, directorul coordonator al Oficiului Judeţean de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit, cele 11 proiecte au o valoare eligibilă de aproape 7,5 milioane de euro, din care 3,7 milioane de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Fermierii solicită fonduri europene nerambursabile pentru înfiinţarea de pepiniere, plantaţii pomicole şi ciupercării, pentru înfiinţarea şi modernizarea fermelor de porci, vaci şi găini ouătoare, precum şi pentru achiziţia utilajelor agricole, în localităţile Hereclean, Plopiş, Sînmihaiu Almaşului, Chieşd, Benesat, Poiana Blenchii, Carastelec, Măerişte, Mierta şi Bădăcin.

Întrucât la nivel naţional a fost depăşită suma alocată pentru această sesiune, acordarea finanţării va fi decisă în urma selecţiei cererilor de finanţare în funcţie de punctajele obţinute de fiecare proiect în parte, pornind de la cel mai mare punctaj, până la limita fondurilor alocate.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. :) 3 aprilie 2013 at 17:26 - Reply

    pai acuma vin banii sau nu vin ca deja nu mai intelegem
    saracii fermieri ba e rece ba e calda
    a uitasem asta se refera la titlurile de la `stiri asemanatoare` lol

Lasa un Raspuns »