Bani pentru agricultura ecologică

Olivian Vadan 15 martie 2013 5
Bani pentru agricultura ecologică

Fermierii care practică agricultura ecologică sau vor să facă acest lucru sunt asteptaţi la APIA Sălaj pentru a depune cereri pentru a beneficia de ajutor financiar specific. În judetul Sălaj au fost depuse anul trecut 581 de cereri pentru acest tip de ajutor specific. Termenul limită de depunere a cererilor de ajutor specific este 31 august.
Producătorii agricoli sălăjeni, persoane fizice sau juridice, din domeniul vegetal, animalier, pentru speciile păsări, bovine, ovine şi caprine, ori apicultori, pot accesa subvenţii speciale pentru trecerea la agricultura ecologică, sub formă de plăţi anuale suplimentare faţă de celelalte forme de sprijin. Acest ajutor financiar este destinat atât exploataţiilor înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, cât şi celor aflate în perioada de trecere de la agricultura convenţională la cea ecologică. Condiţia de bază pentru ca fermierii să primescă aceste plăţi anuale, este să se afle sub contract cu un organism de inspecţie şi certificare, acreditat pe teritoriul UE şi aprobat de ministerul Agriculturii, angajându-se să rămână în acest sistem de agricultură ecologică pe o duratã de minim cinci ani. Ajutorul specific se acordă pe exploataţie, cuantumul fiind în funcţie de mărimea exploataţiei, de la 1.500 euro până la 3.800 euro anual.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. pt adamsmith 18 martie 2013 at 14:30 - Reply

  mai informati-va dna cat este subventia anuala nu scrieti numai sa fie scris!

 2. Stefania 21 martie 2013 at 13:03 - Reply

  Stie cineva cat va fi subventia pentru cultura eco anul acesta? si cand intra in cont? Multumesc

 3. ... 25 martie 2013 at 09:16 - Reply

  Imediat dupa Pastile cailor,valoarea este de 700 lei chiar cat este si taxa la Ecocert firma care certifica culturile eco…….

 4. mirela n 27 martie 2013 at 08:26 - Reply

  asa este, bine ziceti daca ceri un raspuns primesti numai aberatii , isi bat joc de noi cu banii astia si ne-au prostit sa ne mai si inscriem sa ne pierdem timpul cu alergatul pe la institutii sa depunem actele .nici banii pentru deplasare in oras nu ni scoatem cu ce bani ne da astaia

 5. Stefania 27 martie 2013 at 10:14 - Reply

  clara treaba…problema e ca am auzit ca trebuie sa respecti contractul 2-3 ani cat dureaza conversia plus inca 5 dupa ce e certificata cultura ca-i ecologica…

Lasa un Raspuns »