Avram Fiţiu vrea înfiinţeze, în Sălaj, o asociaţie a producătorilor de produse ecologice

Olivian Vadan 18 aprilie 2013 2
Avram Fiţiu vrea înfiinţeze, în Sălaj, o asociaţie a producătorilor de produse ecologice

Federaţia Naţională de Agricultură Ecologică (FNAE) intenţionează să organizeze, la nivelul judeţului Sălaj, o asociaţie a producătorilor de produse ecologice şi tradiţionale, care să reunească fermierii atestaţi pentru partea de procesare, dar care doresc şi o certificare de produs ecologic sau tradiţional.
“Adunarea Generală de constituire a Asociaţiei a Producătorilor de Produse Ecologice şi de Calitate (Tradiţionale şi Montane) va avea loc miercuri, 24 aprilie. Astfel de grupuri judeţene de agricultori cu produse ecologice şi tradiţionale există deja în mai multe judeţe din Transilvania şi dorim să formăm şi aici o astfel de asociaţie, din care să facă parte agricultorii deja autorizaţi pentru partea de procesare sau in curs de autorizare, dar care doresc şi o <> de produs ecologic sau tradiţional montan. În prima fază, sperăm să fie 10-12 astfel de producători”, a declarat joi, Avram Fiţiu, secretar general al FNAE.
Potrivit sursei amintite, în Sălaj, din asociaţie, ar putea face parte producătorii de brânză de capră, miere de albine sau pălincă.
În opinia lui Avram Fiţiu, judeţul nu se pretează ca bazin de desfacere pentru produse ecologice, dar este foarte bun ca bazin de producţie, fiind necesară o vânzare a produselor din Sălaj în alte zone ale ţării.
Federaţia Naţională de Agricultură Ecologică intenţionează ca până în vara acestui an să constituie asociaţii a producătorilor de produse ecologice şi tradiţionale în toate judeţele din Transilvania, alături de câteva judeţe din Moldova şi sudul ţării, dar numai din zonele montane.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 18 aprilie 2013 at 22:15 - Reply

    avram fitiu sa mai mearga la origine !!! este sustinut de pdl , de ce n-a avut initiativa asta si cand era pdl la putere ???

  2. Anonim 18 aprilie 2013 at 22:24 - Reply

    aservirea politica fata de pdl se vede de la o posta , chiar din titlul articolului , de unde , din graba de a executa promt ordinele lipseste un ,,sa,, RUSINE !

Lasa un Raspuns »