Prăjitura de casă Kinder Pingui – bucuria copiilor… de toate vârstele!

Această prăjitură îi va bucura îndeosebi pe cei mici, prin cantitatea generoasa de crema din lapte, foarte pufoasă, dar și prin blaturile din cacao care dau aceeasi senzatie de placere celor mici. Nici cei mari nu vor fi indiferenți în fața acestui desert irezistibil. Avantajul este că bucățile pe care le puteți oferi sunt mai mari, iar prăjitura va fi mult mai gustoasa decât cea existentă în comerț. În plus, un alt avantaj important este lipsa conservanților si a coloranților pe care aproape toate produsele existente în comerț le conțin. Dacă nu se dorește adăugarea prafului de copt care, desigur, este un produs chimic, se poate renunța la el, însa blaturile vor avea o înălțime ceva mai mică.

Ingrediente blat:  

3 ouă

50 gr  zahăr

15 ml lapte

70 ml ulei

25 gr gris fin

20 gr cacao neagră

40 gr faină

1 lingură miere polifloră

1/2 lingurita praf de copt

1 pliculeț zahar vanilat

Se repetă ingredientele pentru cel de-al doilea blat.

Ingrediente crema:  

300 gr lapte condensat

300 ml smantana pentru frisca (smantana dulce lichida) foarte rece

100 ml lapte

1 pliculet (de 9 -10 grame) gelatina

2 pliculete zahar vanilat

Ingrediente glazura 1:  

60 gr ciocolata

35 gr unt/margarina

1 lingura ulei

1 lingurita apa

Ingrediente glazura 2:  

100 gr ciocolata menaj sau ciocolata neagra

50 gr unt

50 ml smântană pentru frisca (lichidă, foarte rece)

Facem doua blaturi astfel: galbenușurile le batem cu zahărul și zahărul vanilinat până devine o spumă cremoasă. Faina o amestecăm cu praful de copt, grisul și cacaua și adaugam la crema de galbenușuri. Adaugăm apoi treptat laptele, uleiul și mierea. Separat batem albușurile spuma tare cu un strop de sare și încorporăm încet cu o lingura de lemn în amestecul de galbenușuri. Turnam amestecul într-o tava (23/33) tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade circa 20 minute.

Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa la temperatura camerei cu o cantitate mica (un paharel de marimea celui de tarie). Laptele condensat îl amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina dizolvată.  Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin.

Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.Se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.

Alte articole

One Thought to “Prăjitura de casă Kinder Pingui – bucuria copiilor… de toate vârstele!”

  1. Anonim

    delicioasa! destul de greu de facut insa cred ca merita, baietii mei adora aceasta prajitura cumparata insa cred ca aceasta facuta in casa este si mai gustoasa.

Leave a Comment