Deliciu de weekend: prăjitura “Înghețata Magică”

La rubrica devenită tradiție în Magazin Sălăjean, vă prezentăm astăzi o rețetă de prăjitură spectaculoasă  “Înghețata magică” – un desert foarte gustos, cremos și absolut fantastic. Prăjitura are un blat plin de ciocolată și aerat, cu o cremă fină și delicioasă și un strat de frișcă îmbrăcat în fulgi minusculi de ciocolată, care dă senzația de înghețată . Este un adevărat răsfăț pentru fiecare. Bucurați-i așadar pe cei dragi, dar și pe musafirii mai pretențioși, cu o prăjitură cu adevărat excepțională.
Ingrediente:
4 bucăți Ouă
60 g Zahăr
40 ml Apă
80 g Făină
35 g Cacao neagră
1 plic Praf de copt
1 linguriță Esență de rom (opțional)

Sirop

 

60 ml Apă
30 g Zahăr
1 linguriță Esență de rom (opțional)

Crema

 

4 bucăți Gălbenușuri de ou
200 ml Lapte
200 g Unt
2 linguri Zahăr
160 g Zahăr pudră
20 g Făină

Decor

 

250 ml Frișcă lichidă din lapte 33% grasime
2 linguri Zahăr pudră
50 g Ciocolată neagră

Preparați blatul: Mixați albușurile până se spumează, adăugați zahărul și continuați să mixați până obțineți o bezea tare și lucioasă. Apoi adăugați în compoziție gălbenușurile, apa și esența de rom. Mai mixați 2-3 minute până se omogenizează compoziția.Amestecați făina cu praful de copt și cacao, adăugați la compoziția de bezea și amestecați bine cu telul. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru circa 20 de minute.Preparați siropul: puneți zahărul într-o cratiță la foc mediu, adăugați apa, amestecați și fierbeți timp de 5-7 minute. Luați de pe foc și adăugați esența de esență de rom. Amestecați și lăsați la răcit.Între timp preparați crema: Amestecați gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr și făina, adăugați zahărul pudră vanilat, amestecați și adăugași treptat laptele. Puneți compoziția într-o cratiță la fiert amestecând continuu în ea până se îngroașă. După ce s-a îngroșat se lasă la răcit.Separat, mixați untul moale până devine cremos și adăugați treptat crema de gălbenușuri ușor răcită.Asamblați prăjitura: Puneți blatul răcit pe un platou, îl însiropați bine cu siropul răcit,apoi întindeți uniform crema.Mixați frișca lichidă cu zahărul pudră până se întărește. Peste stratul de cremă, întindeți uniform crema de frișcă și presărați cu ciocolată rasă. Dați prăjitura la frigider pentru minim 3 ore.

Alte articole

Leave a Comment