Delicioasă și ușor de preparat: Cea mai bună rețetă de pască cu brânză fără aluat

Pasca este un preparat care nu ar trebui să lipsească de pe masa tradițională de Paște, fiind un desert ce poate fi făcut, de altfel, oricând. Dacă varianta clasică nu te mai încântă, poți încerca o rețetă de pască cu brânză în varianta mai puțin calorică, fără aluat.
Așadar, dacă în acest an vrei să încerci ceva nou în materie de preparate culinare, dar nu vrei să pierzi farmecul tradițiilor, poți găti o rețetă de pască mai aparte. Pasca cu brânză de vaci, fără aluat este o rețetă delicioasă și care se prepară foarte simplu.
Ingrediente:
700 g de brânză de vaci
150 g de stafide hidratate în 100 ml de rom, whisky sau în apă fierbinte
150 g de făină cernută
5 ouă mari
1 linguriță de esență de vanilie (sau două pliculețe zahăr vanilinat)
9 linguri de zahăr
1 linguriță de coajă rasă de lămâie (spălați lămâia în prealabil foarte bine cu apă caldă și un burețel curat!)
1 linguriță de suc proaspăt stors, de lămâie
1 plic de praf de copt
1 vârf de cuțit de sare
extra făină și unt pentru tapetat forma în care va fi gătită pasca.
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să separi gălbenușurile de albușuri și să scurgi foarte bine brânza de vaci. După ce ai făcut acest lucru, pune într-un vas gălbenușurile, brânza de vaci, coaja de lămâie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey și esența de vanilie și amestecă totul cu ajutorul unui mixer. În momentul în care ai obținut o compoziție omogenă, adaugă făina, sarea și praful de copt. Amestecă încet astfel încât să nu se facă cocoloașe. Lasă această compoziție să se “odihnească” și bate albușurile de ou spumă, alături de un vârf de cuțit de sare și de zeama de lămâie. Când aproape s-au întărit, adaugă zahărul treptat și amestecă în continuare până când consistența amestecului îți va permite să întorci castronul cu susul în jos, fără să pice compoziția din interior. Adaugă cantitatea de albușuri bătute spumă peste amestecul inițial. Tapetează o formă de copt cu făină și unt (s epoate tapeta și cu hârtie specială pentru copt pentru o mai mare siguranță) și adaugă compoziția. Se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade, timp de 15 minute, după care scade temperatura la 150 de grade și lasă pasca să se coacă încă 35-40 de minute. După ce este gata, se scoate și se lasă la răcit timp de o oră, după care se poate consuma.

Leave a Comment