Week-end aglomerat la Urgenţă

Mihaela Moldovan 30 iulie 2012 0
Week-end aglomerat la Urgenţă

Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale respective, Codruţa Puşcaş.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 82 de persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU, cu şase mai multe decât în week-endul anterior. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 13 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi zece pacienţi răniţi în agresiuni. Printre aceştia s-au numărat mai mulţi membri ai unei familii de etnie romă din comuna Dragu, între cei ajunşi în UPU fiind şi un minor de doar 4 ani.
De asemenea, alţi şapte pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură. Cele şapte cazuri, cu vârste cuprinse între 19 – 78 de ani, au fost înregistrate la persoane provenind atât din mediul urban, cât şi din rural. Printre pacienţi a fost înregistrată şi o femeie (19 ani, din localitatea Archid, n.r.) .
Week-endul a fost cu ghinion şi pentru trei persoane din Zalău ajunse la spital după ce au fost muşcate de căpuşe. A fost vorba de o femeie în vârstă de 54 de ani, de un băieţel în vârstă de 8 ani şi de o fetiţă de 3 ani, niciunul dintre ei nefiind spitalizat.
Tot la finalul săptămânii trecute la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns 24 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. Cu colică abdominală a fost depistat un pacient, în timp ce altul a fost găsit cu colică biliară.
Potrivit sursei citate, în week-end, au ajuns la UPU 322 de persoane. Din totalul de cazuri, 75 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 95 de pacienţi, medicii au dispus internarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »