Şeful secţiei de Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean este cercetat penal

Andreea Vilcovschi 10 martie 2013 8
Şeful secţiei de Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean este cercetat penal

Şeful Compartimentului Chirurgie şi Ortopedie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, doctorul Nicolae Horea Jidveianu, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Părinţii unui minor de 14 ani au depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj o plângere, ce a fost înregistrată şi la Poliţia Municipală Zalău, ne-a declarat Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Potrivit spuselor sale, poliţiştii fac investigaţii pentru a stabili dacă medicul este sau nu vinovat.
Părinţii susţin că minorul a fost operat în urmă cu câteva luni şi că, din cauza doctorului Jidveianu, i s-ar fi infectat plaga chirurgicală

Zece reclamaţii în trei ani
La Colegiul Medicilor nu a fost înregistrată, în această perioadă, nicio plângere care să-l vizeze pe doctorul Jidveianu. Părinţii copilului nu s-au adresat nici Serviciului Reprezentantul Pacientului, proiect al Asociaţiei “Sprijin independent pentru Spitalul din Zalău”. Adina Sabadâş, de la Serviciul amintit, susţine, însă, că din 2010 încoace, de la venirea doctorului Jidveianu în Spitalul Judeţean, 10 pacienţi ori aparţinători au reclamat la Reprezentantul Pacientului modul în care au fost trataţi de către chirurg: “Pacienţii şi aparţinătorii s-au plâns că sunt trataţi cu superficialitate, că medicul a manifestat o atitudine ostilă faţă de ei şi că nu sunt consultaţi în timp util. În 2010, am înregistrat trei plângeri în 2011, două, iar anul trecut, cinci”, a menţionat Adina Sabadâş.
Aceasta nu este prima plângere penală care îl vizează pe şeful Compartimentului Chirurgie şi Ortopedie Infantilă. Anul trecut, părinţii unui copil au depus o plângere de malpraxis, însă poliţiştii care au cercetat cazul au propus procurorului neînceperea urmăririi penale. După cum ne-a declarat Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, procurorii au în lucru, începând din 5 martie, un dosar ce le-a fost înaintat de către organele de poliţie: “Organele de poliţie au finalizat cercetările în cazul respectiv şi au înaintat dosarul la Parchet cu propunere ne neîncepere a urmăririi penale. Procurorul de caz va studia dosarul şi în baza probatoriului va da soluţia legală”.

Medicul dă vina pe mizeria din Spital
Contactat pentru a comenta acuzele ce-i sunt aduse, chirurgul Jidveianu ne-a declarat că este la curent cu ancheta derulată de poliţişti, dar că nu se consideră vinovat de nimic: “Ambele cazuri datează din ianuarie 2012, când Spitalul Judeţean era în şantier, în secţie se folosea un singur WC. iar aceeaşi sală de operaţie intrau o grămadă de persoane. În perioada aceea, s-au înregistrat mai multe cazuri de plăgi infectate. Părinţii copilului la care faceţi referire au fost revendicativi şi au refuzat să mai stea în spital. În cele din urmă, situaţia s-a rezolvat. Oricum, nu mă consider vinovat pentru ce s-a întâmplat”. Potrivit lui Jidveianu, copilul a fost operat de apendicită, plaga infectându-se la puţin timp după intervenţia chirurgicală. “Foarte probabil, infecţiile au fost cauzate de mizeria ce exista la acea vreme în spital”, a mai spus medicul.
Horea Jidveianu a preluat şefia Compartimentului Chirurgie şi Ortopedie Infantilă în anul 2010, în urma decesului predecesorului său, dr. Toth Istvan.

Comentarii

comments

8 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 11 martie 2013 at 11:20 - Reply

  Intradevar ,doctorul Jidveianu trateaza pacientii cu o superficialitate iesita din comun, ar trebui sa-si revizuiasca comportamentul pana nu va fi prea tarziu, si eu cred ca multi parinti ai copiilor au dreptate.

 2. Anonim 11 martie 2013 at 11:24 - Reply

  Da……si cei care trebuie sa i-a masuri nu o fac , si tot copii si parintii lor au de suferit, si domnul doctor ……ce sa mai spunem este de o aroganta nemaintalnita, ceilalti sunt niste carpe el este D-zeu.In celelalte tari civilizate nu se intampla asa ceva .

 3. Anonim 11 martie 2013 at 15:14 - Reply

  Acest doctor a mai fost si prin alte spitale, oare si acolo au fost santiere.
  O vecina de-a mea ajuns cu copilul la Cluj, dupa ce acest doctor l-a operat de fimoza, operatii atat de banale la inceput. In aceea perioada nu era spitalul in removare. Concluzia va rog sa o trageti singuri. Daca nu ajungea in timp util in Cluj copilul avea mult de suferit.

 4. Anonim 13 martie 2013 at 09:13 - Reply

  Pe baiatul meu a operat in 2010 si atunci nu a fost renovare la spital (santiere )… si tot asa so intemplat si cu noi s-o infectat plaga.. dupa aia s-o facit septicimie .Si dr jidveanu s-o comportat incredibil de urat cu noi ….Asta nu-i dr .e un mizerabil Porc
  .

 5. Anonim 13 martie 2013 at 09:20 - Reply

  Si pe baiatul meu a operat in 2010 .. si atunci nu a fost santiere in spital… si noi tot asa am patit primadata s-a infectat plaga… dupa aia a facut septicimie. Si cum o comportat cu noi parca el era un Dumnezeu noi nimic pe lume. Baiatul meu si de atuncia suferi in cauza lui. Asta nu-i dr. un,, Porc mizerabil ”

 6. adi 13 martie 2013 at 10:19 - Reply

  sa pateasca copilul meu asa ceva din cauza lui, eu as face 3 ani de puscarie pt vatamare corporala grava si el ar umbla in scaun cu rotile toata viata. fmm de doctor

 7. DANA 21 octombrie 2013 at 14:17 - Reply

  si eu personal sunt f nemultumita de acest doctor,nu se poate asa ceva ,nu stiu ce cauta acolo daca nu are nici o treaba…mai ales sa lucreze cu copiii

 8. camelia 3 februarie 2014 at 21:04 - Reply

  acest monstru este un dobitoc ,care are obrazul foarte gros,pacat mai este in sistemul sanitar.

  LUATI ATITUDINE OAMENI BUNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasa un Raspuns »