Sănătatea sălăjeană are buget pentru ianuarie şi februarie

Mihaela Moldovan 7 ianuarie 2013 2
Sănătatea sălăjeană are buget pentru ianuarie şi februarie

 

Sănătatea sălăjeană va trebui să se descurce în primele două luni ale anului 2013 cu un buget de 34,6 milioane de lei, banii fiind suficienţi pentru a nu apărea disfuncţionalităţi majore în sistem, a declarat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Marius Tăutu, luni, într-o conferinţă de presă. Cum bugetul de stat, din care se fac alocările pentru judeţe, nu a fost încă aprobat pe anul în curs, prevederile bugetare pentru Sălaj sunt de a 12 parte din prevederile anului anterior. Totodată, din aceeaşi cauză, activitatea medicală va fi desfăşurată în baza unor acte adiţionale la contractele încheiate în 2012 cu furnizorii de servicii, modalitate la care s-a apelat şi în anii trecuţi, a explicat Marius Tăutu.

Potrivit sursei citate, începutul acestui an reprezintă, totuşi, un progres faţă de situaţia înregistrată în ianuarie 2012, întrucât de această dată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost foarte promptă în a acorda prevederile bugetare şi modalitatea după care se va lucra încă din 28 decembrie 2012. „Actele adiţionale au fost puse în vigoare, practic, începând cu datele de 1 ianuarie şi 3 ianuarie, fiecare furnizor ştiind astfel ce are de făcut în aceste două luni”, a explicat preşedintele CJAS.

Acesta a spus că din totalul de aproximativ 34,6 milioane de lei, spitalele sălăjene vor primi 13,93 milioane de lei pentru a funcţiona în ianuarie-februarie, pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală a fost alocată suma de 12,9 milioane de lei, în timp ce Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj îi revin pentru aceeaşi perioadă 1,4 milioane de lei. Până la finalul săptămânii în curs, fiecare spital va şti suma exactă din care va trebui să se descurce în aceste două luni, urmând ca în martie CJAS Sălaj să încheie contracte noi cu furnizorii din Sănătate.

Marius Tăutu a precizat că obiectivele pe care conducerea instituţiei sălăjene şi le-a propus pentru anul în curs sunt creşterea calităţii serviciilor oferite populaţiei, precum şi o mai bună informare a cetăţenilor în tot ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiilor lor în acest domeniu. În acest sens, vor fi utilizate pagina web a CJAS (www.cassalaj.ro), afişajul la sediul instituţiei, iar dacă bugetul va permite, vor fi trimise şi scrisori de informare către populaţie.

În acelaşi cadru, Marius Tăutu a declarat că la nivel de judeţ nu au fost întâmpinate probleme referitor la punerea în aplicare a reţetei electronice. Reţetele în format auto-copiant din decembrie pot fi eliberate de către farmacii în termenul lor de valabilitate.

 

 

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 8 ianuarie 2013 at 10:27 - Reply

    domnule tautu, cum stati cu incompatibilitetea de pensionar si angajat la stat?
    cred ca pentru un personaj asa ca tine chiar nu conteaza!

  2. un prieten 8 ianuarie 2013 at 12:49 - Reply

    In dreapta ta sta o doamna,las-o in locul tau si du-te…

Lasa un Raspuns »