Pneumoniile au băgat în spital zeci de sălăjeni

Numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate la nivelul judeţului Sălaj în ultima săptămână a scăzut considerabil faţă de săptămâna anterioară.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, 1.314 pacienţi au fost diagnosticaţi cu diverse infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 469 dintre cazuri fiind raportate la grupa de vârstă 5-14 ani, iar 355 cazuri, la 15-49 de ani. „Majoritatea cazurilor au fost forme uşoare de boală”, a dat asigurări Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj, adăugând că numărul pacienţilor a scăzut cu 16 procente faţă de săptămâna precendentă.
Sursa citată a mai precizat că în perioada amintită,144 de sălăjeni au fost diagnosticaţi cu pneumonii, 55 dintre aceştia necesitând internare. Numărul bolnavilor a fost în scădere cu circa 17 la sută.
După cum a precizat oficialul DSP Sălaj, până în prezent, în judeţ nu a fost confirmat niciun caz de gripă. Cu toate acestea, recomandă sălăjenilor să se prezinte la medic în situaţiile în care simptome precum stare generală alterată, tusea, febra ori durerile musculare nu se ameliorează în 24 de ore cu izolare la domiciliu şi tratament simptomatic.

Alte articole

Leave a Comment