Marius Tăutu este noul preşedinte al CAS Sălaj

Mihaela Moldovan 26 iulie 2012 5
Marius Tăutu este noul preşedinte al CAS Sălaj

Noul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj este Marius Tăutu, acesta luându-i locul lui Claudiu Bârsan, care a fost revocat din funcţie, printr-un ordin emis miercuri de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Noul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj , Marius Tăutu, a declarat că a fost numit de CNAS la conducerea CJAS Sălaj, pentru perioada interimatului, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei respective. „Am fost anunţat astăzi (joi, n.r.) că am fost numit de CNAS la conducerea CJAS Sălaj, pentru perioada interimatului, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei respective. Sunt angajat al CJAS Sălaj de 13 ani şi am mai fost preşedinte interimar în două dăţi”, a declarat Marius Tăutu.
Mai exact, Marius Tăutu este angajat al CJAS Sălaj din 1999, el fiind până ieri director adjunct al instituţiei respective. Marius Tăutu a mai fost preşedinte al CJAS Sălaj în alte două perioade de interimat: 2004 – 2005 şi 2008 – 2009.
Fostul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că motivul pentru care a fost revocat din funcţie, atât el, cât şi ceilalţi preşedinţi de CJAS din ţară, este „faptul că au fost modificaţi indicatorii de performanţă în 24 iulie anul curent, iar legislaţia în vigoare prevede că, la modificarea indicatorilor respectivi, se produce revocarea mandatului preşedinţilor CJAS”. „Vă comunic că mi-a fost revocat mandatul de preşedinte al CJAS Sălaj, printr-un ordin emis ieri (miercuri, n.r.) de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a declarat Claudiu Bârsan.
Acesta a spus că, „deşi se poate specula că revocarea din funcţie a avut un oarecare substrat politic”, preferă să nu facă acest lucru, întrucât „nu îi stă în fire să speculeze”. „În plus, sunt conştient că şi atunci când am preluat eu şefia CJAS Sălaj, a fost în urma câştigării unui concurs pentru care m-am pregătit real, dar am fost susţinut de un partid politic”, a spus Bârsan
Claudiu Bârsan a declarat că, deocamdată, nu ştie dacă va participa la concursul care va fi organizat în lunile următoare pentru conducerea CJAS Sălaj şi că, după revocarea din funcţie, va reveni pentru o perioadă în mediul privat, unde va lucra ca şi consilier juridic, meseria sa de bază.
Claudiu Bârsan a fost subprefect al Sălajului în perioada martie 2009 – 1 iunie 2010, iar din 1 iunie 2010 şi până în 25 iulie anul curent a fost preşedinte al CJAS Sălaj. Înainte de a fi subprefect al Sălajului, Claudiu Bârsan a lucrat în mediul privat, ca şi consilier juridic la SC Vidalis SRL. Bârsan este purtătorul de cuvânt al PDL Sălaj, fiind membru al acestui partid din 2002.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 26 iulie 2012 at 15:42 - Reply

  FELICITARI , D-nu TAUTU , este un om deosebit
  si un bun organizator.

 2. dintele 26 iulie 2012 at 20:49 - Reply

  A crescut cumva si gradul de ofiter in rezerva? Caci marius Tautu a intrat in armata ca locotenent, a iesit ca maior in 1990, apoi cred ca acum trebuie sa fie colonel plin. Cel putin dupa potenta!

 3. ipohondru 26 iulie 2012 at 23:15 - Reply

  Uite asa sistemul de sanatate va fi mai sanats, ca deh cu un asa presedinte nu-ti mai vine nici sa te imbolnavesti.

 4. Anonim 27 iulie 2012 at 09:59 - Reply

  doua dati verzi cred …

 5. Anonim 27 iulie 2012 at 12:35 - Reply

  incredibil!

Lasa un Raspuns »