În doar trei zile: Şase sălăjeni au fost muşcaţi de căpuşe

magazinsalajean 24 iulie 2012 0
În doar trei zile: Şase sălăjeni au fost muşcaţi de căpuşe

Aproximativ 280 de persoane au avut nevoie, la finele săptămânii trecute, de îngrijiri medicale de urgenţă, prezentându-se la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, de unitatea medicală respectivă. Nu au lipsit, nici de această dată, pacienţii care prezentau înţepături de căpuşe.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, majoritatea pacienţilor, respectiv 76, s-au prezentat medicilor cu fracturi, entorse şi contuzii. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei opt sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi cinci pacienţi răniţi în agresiuni. Cel mai vârstnic pacient agresat a fost o femeie de 82 de ani, din localitatea Călacea, care prezenta un traumatism cranio-facial şi vânătăi la nivelul braţelor. Din fericire, niciunul din aceşti pacienţi nu a trebuit internat, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Codruţa Puşcaş.
Potrivit sursei citate, la urgenţe s-au prezentat şase persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 72 de ani. Nici în aceste cazuri nu a fost nevoie de spitalizare.
Tot la finalul săptămânii trecute, la Urgenţa celui mai mare spital din judeţ au ajuns 21 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. Cu colică abdominală au fost depistaţi cinci pacienţi, în timp ce un alt pacient a fost găsit cu colică biliară.
În perioada 20-23 iulie au ajuns la UPU 281 de persoane, dintre care doar 84 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 83 de pacienţi, medicii au dispus internarea.
Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »