Zalăul găzduieşte Congresul UDMR

800 de delegați, 200 de invitați și 80 de reprezentanți ai mass media și-au anunțat participarea la Congresul Uniunii Democrate Maghiare din România, care va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Zalău.
În ziua precedentă desfășurării congresului sunt programate o serie de dezbateri și întâlniri tematice precum învățământ, politica agrară, tineret, administrații publice locale, combaterea violenței împotriva femeilor, iar în cazul Inițiativei Civice Minority SafePack va fi adoptată o rezoluție. Astfel, în localitatea Crasna, va avea loc conferinţa tinerilor consilieri locali şi judeţeni ai UDMR (organizator: MIERT – Conferinţa Tinerilor Maghiari din România), în Camăr, forumul antreprenorilor maghiari, la Pericei se va desfăşura întâlnirea agricultorilor şi fermierilor, Zalăul urmând să găzduiască o consfătuire a pedagogilor pe teme de educaţie şi învăţământ.
În cadrul congresului, delegaţii vor aproba modificarea statutului şi a programului politic asumate de UDMR. Propunerile de modificare ale Statului și Programului Uniunii care urmează să fie adoptate de Congresul de la Zalău vizează și introducerea cotei obligatorii în cazul prezenței femeilor în structurile decizionale ale organizației, dar și egalitatea de șanse între femei și bărbați. „Aceste modificări reprezintă un progres semnificativ în viața organizației, iar Uniunea va deveni astfel o formațiune modernă a secolului al XXI-lea, în care primează valori precum abilitățile, pregătirea profesională și dorința de a acționa în interesul oamenilor, fără a face vreo diferență între faptul că aleșii sunt femei sau bărbați”, se precizează într-un comunicat de presă al formaţiunii politice.

6 Thoughts to “Zalăul găzduieşte Congresul UDMR”

  1. Vasile

    Faceti-l în Hungaria ca oricum acolo trebe sa ajunge-ti toți !

  2. Anonim

    Sugerăm organizatorilor planificarea unei excursii cu traseul IP-TREZNEA.

  3. Neli

    Daca nu ajungeau tiganii inaintea lor in Romania sa le fure caii acum eram fericiti fara ei

  4. Anonim

    Mai lasati-ne si cu astia, alti parsivi…pusi pe functii, hotie si capatuiala. impreuna cu ciumetii rosii, dupa cum bate vantul intereselor.

  5. a

    unde incap atatia unguri la un loc? cand o sa mai avem o asemenea sansa sa ii avem pe toti la o lalta. 1.000 de unguri sovini si extremist, varful de lance a ungurilor in politica romaneasca si noi sa ratam aceasta ocazie in care putem sa-i scapam de grijile pamantesti pe care le au

  6. Anonim

    se aduna pe stadion, ormeaza o speirala a infinitului, vione si Bivolarul, se corcesc intre ei, caci sunt prea de soi sa se amestece cu alte popoare.

Leave a Comment