Viceprimari proaspeţi in administraţiile locale din judeţ

Magazin Salajean 21 iunie 2012 0

Viceprimari proaspeţi in administraţiile locale din judeţ

La nivelul tuturor unităţilor administrativ teritoriale din Sălaj continuă procesul de constituire a consiliilor locale şi alegerea viceprimarilor.

Comuna Băbeni are, pentru incă patru ani, aceeaşi conducere ca şi in legislatura anterioară. Primarul ales, la 10 iunie, este democrat-liberalul Dorel Vancea, iar viceprimarul desemnat ieri, in şedinţa de constituire a Consiliului Local, este Ioan Pop de la UNPR. Acesta a intrunit cinci voturi, patru consilieri au votat-o pe Maria Jugrăstan, iar doi s-au abţinut.

In schimb, la Cizer a avut loc o răsturnare de situaţie. Noul primar este Liviu Fărcaş de la PDL, iar viceprimarul ales ieri este Ioan Pătcaş de la PDL, care a fost susţinut de şase consilieri locali, in timp ce contracandidatul său, Felician Fărcaş, de la USL, a intrunit cinci voturi.

Comuna Sanmihaiu Almaşului păstrează acelaşi tandem la şefia administraţiei locale, deoarece social-democratul Cornel Lung a fost reales pe 10 iunie, iar fostul viceprimar, Călin Cozma (USL), a recaştigat acelaşi fotoliu cu şase voturi (cinci voturi au fost date democrat-liberalului Ioan Draglă).

Crăsnenii vor fi conduşi de un primar şi un viceprimar aparţinand UDMR. Pop Emeric a fost reales in fruntea comunităţii, iar pe postul de viceprimar in unanimitate, cu 15 voturi din 15, a fost desemnat Bogya Miklos.

Comuna Dragu a păstrat un fotoliu la conducerea Primăriei, chiar dacă fostul primar Rodica Lazăr a fost inlocuită de Claudiu Lazăr. Ieri, a fost aleasă ca viceprimar Ioana Aurora Boca, cu şase voturi, alte trei fiindu-i atribuite contracandidatului său de la PP-DD, Ilie Ciornei.

Constituirea Consiliului Local de la Bălan a fost ieri amanată pentru sambătă, deoarece nu s-au intrunit toţi aleşii locali.

Comuna Pericei rămane şi in acest mandat cu viceprimarul Josza Tibor (UDMR), care a fost votat de nouă consilieri locali, in timp ce contracandidatul său, Gheorghe Vălcăuan de la PDL a adunat doar patru voturi.

In urma şedinţei de constituire de ieri de la Almaşu a fost ales viceprimar Gligor Corda de la USL, cu opt voturi, in timp ce reprezentantul UDMR, Varga Imre Ştefan a intrunit doar trei voturi.

Consiliul Local al comunei Agrij a acordat nouă voturi (din nouă) pentru ocupantul fotoliului de viceprimar in favoarea lui Iulian Vlaicu, care va intra acum in cel de-al treilea mandat al său in administraţia locală.

In comuna Letca s-a schimbat intreaga conducere a primăriei, fotoliul de primar fiind caştigat de Dorel Liviu Man, iar cel de viceprimar de Ioan Pompiliu Moldovan, cu zece voturi pentru şi unul nul.

La carma primăriei Meseşenii de Jos au fost realeşi, in 10 iunie, acelaşi primar – Sandu Berceanu (PSD), iar ieri, in unanimitate, cu 13 voturi, acelaşi viceprimar, şi anume Seres Arpad (UDMR).

Primăria Hida il va avea ca viceprimar pe Aurel Dănuţ Ţibenschi, de la USL, care a intrunit doar nouă din cele 11 voturi ale colegilor săi consilieri. La Bănişor, a fost ales liberalul Mihai Vasile Coste. Acesta a fost votat de şase consilieri, patru au optat pentru democrat-liberalul Traian Ardelean şi unul pentru Florin Soponea-independent. Administraţia locală de la Romanaşi este portocalie, cei doi edili fiind membri PDL, Ioan Buda-primar şi Dan Ţiriac-viceprimar, ultimul fiind ales ieri cu nouă voturi, celelalte patru opţiuni fiind intrunite de contracandidatul său Gavril Birjac – USL.

Fără emoţii pentru viceprimarul Şimleului

Directorul adjunct al Colegiului Naţional Simion Bărnuţiu din Şimleu, Berek Istvan, propus de UDMR, a fost ieri ales in fotoliul de viceprimar al urbei de la poalele Măgurii. Acesta a adunat 13 voturi, iar contracandidatul său, social-democratul Teodor Pop (reprezentantul unei firme de transport), a intrunit doar patru voturi. In cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local al oraşului Şimleu Silvaniei au fost desemnaţi şi membrii comisiilor de specialitate. Din comisia de urbanism fac parte trei consilieri PDL şi doi UDMR, din comisia exconomică – patru consilieri PDL şi unul UDMR, din comisia pentru cultură – trei consilieri PSD şi unul PNL, iar din comisia de ordine publică vor face parte doi consilieri PSD şi unul PP-DD. Primarul oraşului, Septimiu Ţurcaş, a susţinut că este mulţumit de actuala conducere a administraţiei locale. Am convingerea că, in această formulă, vom lucra foarte bine in următorii patru ani. Fostul viceprimar, Radu Lazăr, va rămane in echipa mea, in calitate de consilier personal, iar ulterior, va candida pentru postul de administrator public al oraşului, concursul va avea loc probabil peste două săptămani, a afirmat prim-edilul Şimleului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »