USL merge în alegeri cu Iuliu Nosa pe Valea Someşului

Desemnarea unui candidat pentru alegerile parlamentare din toamnă, în Colegiul nr.3 Jibou, a fost subiectul principal al zilei de joi pentru social-democraţii sălăjeni. Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Executiv Judeţean (CEJ) al PSD Sălaj a avut de ales între două nume: deputatul Iuliu Nosa, care a mai câştigat două mandate de deputat pe Valea Someşului, şi Dan Ghiurco, consilier judeţean din partea PSD, care, în anumite cercuri, îşi anunţase intenţia de a candida fie şi în condiţiile în care colegii săi nu vor fi de acord cu acest fapt. După discuţii îndelungi, CEJ a decis: din partea PSD, via USL, candidatul care va încerca să atragă voturile sălăjenilor de pe Valea Someşului este Iuliu Nosa.
Preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat că situaţia privind Colegiul nr.3 Jibou a fost singura unde au fost înregistrate două candidaturi, pentru restul colegiilor lucrurile fiind cunoscute. „Potrivit statutului, Comitetul Executiv este cel care propune candidaţii pentru alegerile parlamentare. Am avut o singură situaţie în care au fost două candidaturi şi anume în Colegiul nr. 3 Jibou. S-a votat secret, iar rezultatul a fost în favoarea lui Iuliu Nosa, acesta obţinând 26 de voturi, în timp ce Dan Ghiurco a avut doar 14”, a declarat Tiberiu Marc.
Preşedintele PSD Sălaj a spus, însă, că potrivit celor declarate de Ghiurco în faţa colegilor de partid, acesta nu a avut nicio clipă intenţia de a candida în alt fel decât din partea PSD, via USL, şi nici nu a luat în calcul schimbarea taberei politice. „El (Ghiurco, n.r.) a declarat că nu a avut niciodată intenţia asta şi a asigurat că rămâne în continuare în PSD. Nu cred că sunt serioase speculaţiile făcute în legătură cu o posibilă plecare sau o candidatură a sa în altă formă decât USL, aşa cum s-a exprimat astăzi (joi, n.r.). Cred că nu este nimic nefiresc în situaţia în care vrei să obţii încrederea colegilor să îţi exprimi opinia în faţa forului decizional, iar el acest lucru l-a făcut”, a declarat Marc.
Prim-vicepreşedintele PSD Sălaj, deputatul Iuliu Nosa, a confirmat desemnarea lui drept candidat în Colegiul nr.3 Jibou, dar a refuzat să facă alte comentarii. Iuliu Nosa are, însă, toate şansele să obţină voturile sălăjenilor de pe Valea Someşului şi, implicit, un nou mandat în Camera Deputaţilor, ştiut fiind faptul că la alegerile parlamentare din urmă cu 4 ani, respectiv 8 ani, a fost câştigător.
Zilele trecute, surse din anturajul lui Dan Ghiurco şi care doresc păstrarea anonimatului au susţinut că acesta ar putea candida din partea PP-DD sau independent. Cu toate că până la ora închiderii ediţiei s-a încercat în mai multe rânduri contactarea lui Ghiurco, acesta nu a putut fi găsit.

12 Thoughts to “USL merge în alegeri cu Iuliu Nosa pe Valea Someşului”

  1. Anonim

    acum sigur usl nu va lua colegiul pe valea somesului.nu stiu ce dracu cauta mascariciul asta. pe valea noastra

  2. Mitica de la Fetindia

    Si-a inchipuit cineava ca sarmanul Ghiurco ar fi avut vreo sansa in fata inepuizabilului si eternul Nosa. Tibisor nu ar fi avut liniste cu Nosa aproape, asa ca pentru a arata ca gandeste democratic a organizat un simulacr si uite asa poporul va avea ptr. inca 4 ani un dinozaur. Cei doi nu sunt altceva decat tusea si junghiul

  3. Mitica de la Fetindia

    Si-a inchipuit cineava ca sarmanul Ghiurco ar fi avut vreo sansa in fata inepuizabilului si eternul Nosa. Tibisor nu ar fi avut liniste cu Nosa aproape, asa ca pentru a arata ca gandeste democratic a organizat un simulacr si uite asa poporul va avea ptr. inca 4 ani un dinozaur.

  4. maria

    Felicitari – sunte-ti un om de omenie, un credincios bun al bisericii, merita-ti sa castigati si acest mandat. Dumnezeu sa va ajute.

  5. Anonim

    personal nu o sa il alegpe nosa si asta o vor face majoritatea cetatenilor de pe valea somesului . ar fi cazul sa mai lase si pe aia mai tineri ca personal de acesti comunisti cum ii nosa m-am saturat .DOAMNE DA SA NU FIE ALES.

  6. geo

    ce naiba mai vrea si nosa dc nu lasa si pe altii ia trecut vremea,nu ia fost deajuns 8 ani nici macar nu vine sa ne vada numai cand sunt alegeri in rest pauza

  7. geo

    cea facut pt valea somesului domnul deputat nosa in 8 ani macar sa aveti bunul simt sa vina si altul sa vedem ce-o sa faca si el macar dar nu aveti bun simt

  8. Anonim

    Cred ca in campania electorala d.l Nosa va trece pe la d,voastra pe vale.Scuturati-l,certati-l,bateti-l si faceti-i ce vreti numai nu spuneti ca nu o sa-l votati si stiti de ce;pentru ca,daca pierde el va fi ales altul de la pdl.ppdd.udmr sau stie naiba de pe unde care nu va fi cu nimic mai bun decit Nosa.Toti promit,toti mint si toti sunt rai.Alegeti raul cel mai mic si acesta este Nosa care face parte dintr-o structura mai putin periculoasa ca si celelalte care vor participa la alegeri.

  9. Anonim

    FII SERIOS SE VEDE IN 4 LUNI CE A FACUT PONTA SI RESTUL ACOLITILOR LUI

  10. Anonim

    Nosa a facut pt Zalau cat nu a facut aista de acum in 12 ani…
    Iar pt noi somesenii, a facut mult mai mult decat a facut oricare reprezentant de pana acum, dar suntem uituci si direct interesati sa vrem si cai verzi pe pereti, de aia e si Base presedinte …

  11. ANONIM

    NOSA VINE NUMAI LA CATEAUA DE VIORICA

  12. Anonim

    Chiar daca stam strimb,anonimule din 12.oct.ora2.49pm,putem judeca drept.Imagineaza-ti ca,tara pe care a gasit-o Ponta cind a venit la guvernare era o camara aproape goala.Anonimule;ce poti face cu acea camara pina nu o umpli?.Nu te grabi sa judeci ci mai bine crediteaza acest guvern care,totusi,a inceput sa repare ceea ce au stricat cei de dinnainte si,din pacate,au stricat aproape totul.

Leave a Comment