USL, cotata sub 50 la suta

Magazin Salajean 9 martie 2012 0

USL, cotata sub 50 la sutaUSL continua sa conduca in preferintele romanilor, fiind cotata cu 49,2 la suta din intentiile de vot ale alegatorilor care s-ar prezenta la urne, potrivit unui sondaj realizat de IMAS in luna februarie. De altfel, alianta dintre PSD si PNL a revenit la scorul pe care il avea in decembrie 2011, dupa ce, in ianuarie 2012, acesta ajunsese la 53,4 la suta pe fondul protestelor de strada, dar si din cauza grevei parlamentare, neapreciate de opinia publica.

Pe de alta parte, sondajul IMAS arata ca PDL a crescut cu doar doua procente in intentia de vot, chiar daca Guvernul Boc a fost schimbat, democrat-liberalii ajungand sa fie creditati, de la 15,8 la suta in ianuarie, la 17,8 la suta in februarie. O posibila explicatie este faptul ca, desi PDL a venit cu o lista de figuri noi pentru Guvernul Ungureanu, presa a publicat informatii potrivit carora noii demnitari sunt, de fapt, controlati de vechea garda. In acelasi cadru, Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu a prins aripi, egaland PDL, cu 17,4 la suta intentie de vot.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 17-26 februarie 2012, pe un esantion reprezentativ de 1.039 de persoane. Marja de eroare a sondajului este de +-3%.

Stim ca sondajele sunt mai relevante nu atat prin prisma rezultatelor, cat prin prisma tendintei pe care o surprind. Din acest punct de vedere, atat sondajul IMAS, cat si sondajul CSOP (avand date relativ asemanatoare) arata tendinta ascendenta a PDL si trendul descendent al USL, care coboara din ce in ce mai sigur sub 50 la suta, este de parere Claudiu Barsan, purtatorul de cuvant al PDL Salaj. Acesta isi exprima speranta ca, cel putin in privinta PDL, tendinta aratata de sondajul IMAR este de consolidare, odata ce rezultatele reformelor din ultima perioada vor fi mai vizibile si mai relevante in a consolida climatul economic si social.

De cealalta parte a baricadei, Tiberiu Marc, copresedintele USL Salaj, este de parere ca sondajul amintit nu reflecta adevarul, liderul PSD avand convingerea ca Uniunea va castiga alegerile din acest an cu peste 50 la suta din voturile electoratului. Majoritatea institutelor de sondare masoara USL la 50 la suta. Unul singur arata ca situatia ar fi altfel, formuland interpretari care sa dea urmatorul rezultat: USL, sub 50 la suta. Sunt convins ca USL va castiga alegerile cu peste 50 la suta, este de parere Tiberiu Marc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »