Un minus de peste 3.300 de sălăjeni la mini-referendum

Mihaela Oprea 19 august 2012 6
Un minus de peste 3.300 de sălăjeni la mini-referendum

Prefectura Sălaj a raportat, sâmbătă, reprezentanţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor peste 3.300 de persoane care trebuiau radiate din listele electorale permanente la referendumul din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui ţării. Dintre acestea, majoritatea sunt persoane care au actele de identitate expirate.
Potrivit situaţiei transmise de consilierul Teodora Pura, din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj, la referendum au fost trecuţi în listele electorale 201.134 de sălăjeni. “Primăriile au avut termen până vineri, 17 august, să transmită situaţia privind persoanele decedate, a celor care şi-au schimbat domiciliului, precum şi a celor care şi-au schimbat numele după căsătorie, dar care nu au fost radiate din listele electorale până la data de 10 iulie. “Un număr de 3.354 de persoane au fost trecute în listele întocmite de primării şi care trebuiau radiate din listele electorale permanente la referendum, conform cerinţelor Guvernului. Dintre acestea, 3.124 sunt persoane care au actele de identitate expirate, aproape jumătate fiind zălăuani, 107 sunt persoane decedate, două sunt persoane care au pierdut dreptul de vot, două care şi-au schimbat domiciliul şi 12 persoane care şi-au schimbat numele după căsătorie. De asemenea, în listele înaintate de edili se regăsesc şapte persoane care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate şi 32 de persoane necorelate cu suprafaţa locuibilă. În plus, primarii au transmis şi situaţia persoanelor care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate, respectiv 68, aceste cazuri nefiind confirmate de SPCLEP. Însă primarii comunelor care au comunicat acest număr susţin că aceste persoane locuiesc în străinătate, deşi în baza de date apar cu domiciliul în România”, ne-a declarat Teodora Pura.
Acestea sunt raportările conform datelor existente, înainte de 10 iulie, la nivelul administraţiilor locale, comparativ cu cei înscrişi în listele electorale.
Termenul la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere este data de 21 august, fiind a treia rectificare pe care o operează magistraţii Curţii Constituţionale, după ce, în primă fază, a fost stabilit termenul 12 septembrie, iar apoi data predării listelor a fost fixată pe 31 august. Noul termen a fost preschimbat la solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, care a motivat instabilitatea politică şi impactul asupra economiei.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. radu 20 august 2012 at 10:28 - Reply

  Cand se alege sau se suspenda presedintele Romaniei voteaza toti cetateni romani indiferent unde au domiciliul, cu ce drept scoateti de pe liste persoanele care sint la lucru in strainatate .CE AVETI DE GAND GUNOAIE COMUNISTE?

 2. Anonim 20 august 2012 at 15:33 - Reply

  eu cu buletinul expirat am votat si nimeni nu se uita daca este sau nu expirat. Nimeni nu ne-a spus ca daca avem actul de indentitate expirat nu am avea voie sa votam. NE-AR FI PRIMIT LA VOT SI FARA ACTE.

 3. Anonim 20 august 2012 at 16:24 - Reply

  nu aveti nici un drept sa scoateti persoanele plecate in strinainate de pe listelel de votare Sant cetateni romani cu drept de vot si daca au dubla cetatenie tot au dreptul la vot

 4. vio 20 august 2012 at 21:02 - Reply

  poate ai vrut sa zici mini recesamit

 5. YYYYY 21 august 2012 at 14:34 - Reply

  SAU PUS BOI INAINTEA CARULUI SI BASE A REVENIT. PACAT CA AU CASTIGAT CEI CARE NU SE IMPLICA.

 6. Anonim 21 august 2012 at 16:59 - Reply

  cei dei USL la colt …………………nu a-ti invatat nimic bun din toata aceasta guvernare . MARINARUL………………..a trecut marea.FELICITARI!

Lasa un Raspuns »