Udemeriştii iau în derizoriu presa locală

Sigur că organizarea unei conferinţe de presă necesită aumite eforturi fizice, intelectuale şi chiar pecuniare din partea organizatorului, însă de la aceste aspecte şi până la situaţia în care invitaţii tăi sunt puşi în faţa ridicolului credem că ar trebui să fie o distanţă destul de lungă. Nu şi în ceea ce priveşte atitudinea UDMR faţă de o anumită parte a presei,  în special cea de „etnie” română.

Presa locală a fost invitată vineri de reprezentanţii UDMR Sălaj la o conferinţă de presă la care şi-a anunţat prezenţa liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precum şi alte personalităţi de etnie maghiară. Prezenţa liderilor udemerişti la Zalău a avut legătură cu întâlnirea Consiliului Reprezentanţilor Unionali ai UDMR, care a avut loc în municipiu. Din complezenţă sau nu, chiar dacă până la urmă s-a dovedit un fapt absolut inutil, au fost invitaţi şi reprezentanţii presei de locale. Doar că, din nefericire, ziariştii loco nu au mai avut acces pe locurile destinate celor din mass media, ele fiind ocupate deja de către ziarişti de altă etnie, purtători de cuvânt sau consilieri de imagine. Astfel, mai mulţi jurnalişti sălăjeni au fost obligaţi să asiste la un simulacru de întâlnire cu presa, dincolo de uşile biroului în care organizatorii cuvântau de zor şi, bineînţeles, în spatele câtorva cameramani şi fotografi nevorbitori de limba română. Până la urmă, am constatat – cu jena nuntaşului care se trezeşte din beţie la o cu totul altă nuntă decât cea la care a fost invitat – că locul nostru nu este acolo, aşa că ne-am retras in linişte spre redacţiile noastre.
Totuşi, pentru a nu priva citiorii ziarului nostru de anumite informaţii cu privire la ceea ce s-a întâmplat acolo, amcatadiscit să  „uităm” un reportofon într-o anumită zonă de unde se mai putea desluşi câte ceva din declaraţiile liderilor maghiari. Printre trimiteri mai mult sau mai puţin disperate la unitate, făcute de reprezentanţii UDMR, aflăm de la Kelemen Hunor că, în 2012, Uniunea se va confrunta cu cele mai dure alegeri parlamentare din istoria sa. „În primul rând, pentru că vom avea o prezenţă imensă la vot. Apoi, pentru că suntem în opoziţie, iar această chestiune ne limitează posibilitatea de a lua decizii de ordin guvernamental sau parlamentar. Nu în ultimul rând, la alegerile parlamentare vom avea parte şi de o competiţie internă, prin prezenţa la acest scrutin a altor partide de etnie maghiară, cum ar fi partidul condus de Tokes Laszlo”, a spus liderul UDMR.
Celor interesaţi de continuarea discursului preşedintelui UDMR Sălaj le  recomandăm citirea presei maghiare, care cu siguranţă va relata pe larg evenimentele legate de sosirea delegaţilor maghiari la Zalău. Mulţumim cititorilor pentru înţelegere! Nu mulţumim însă celor de la UDMR pentru „amabilitate”. Poate cu altă ocazie…

21 Thoughts to “Udemeriştii iau în derizoriu presa locală”

  1. Baba Novac

    discriminare! si astia mai doresc drepturi?? nesimtitii !

  2. Anonim

    Bine ca mai spune cineva lucrurilor pe nume in presa salajeana. Felicitari!

  3. Anonim

    Cea mai imorala formatiune politica.

  4. Anonim

    UDMR doar pentru presa seriosa, nu pt. Vadan & Co.

    1. Anonim

      si care e presa serioasa, in viziunea ta?

  5. niku

    SPER SA NU INTRATI IN PARLAMENT SINGURA CONDITIE ,ROMANII SA SE PREZINTE LA VOT ,MASIV,

  6. gioni

    Nu spera , ca speri degeaba.

  7. o da!

    invatati maghiara daca sunteti ziaristi profesionisti nu at-i avut loc dar at-i lasat reportofonul pentru ca nu va convine va gadale urechile aceasta limba….ma lasi!intotdeauna va plangeti de mila si vreti sa pareti martiri!

    1. Anonim

      da’ s-ar putea sa ne pupi tu pe toti in fund?

    2. Anonim

      incerc sa imi imaginez cum as martiriza-o pe mata la ip

  8. o da!

    bravo ztv voi intotdeauna sunteti in fata ,aveti loc si nimeni nu se i-a de voi inafara de primar caruia nu-i place adevarul simte disconfort daca cineva ii spune adevarul verde-n fata !pe locul doi graiul salajului si apoi restul, e ciudat ca sunteti singura presa care va tot plangeti pana la infinit si inapoi!bine ca nu va deranjeaza limba romanes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Anonim

      acum inteleg, esti analfabet ca si cei de la ztv. Ce ar fi sa ne lasi? Magazin salajean si Graiul salajului sunt ziare serioase. Daca tu esti fan ztv, sapa mai incolo.

    2. Anonim

      Draga Anca iti rescunosc stilul, in numarul mare de greseli! Frumos ii sa te lauzi singura? Amatorismul echipei ztv e de tot rasul!

    3. Anonim

      Anca tu esti….cu piticu`

  9. Anonim

    patetici astia de la ztv

  10. Anonim

    apropo, astia de la ztv au stat in fata la conferinta ca amandoi is unguri. aveau locuri rezervate cu o saptamana inainte:)

  11. Anonim

    Domnule Vadan!
    1.Daca din start ai o antipatie fata de o institutie/organizatie nu te mai duce la conferinta lor de presa ca nu ai sansa sa informezi corect.
    2.Voi ,cei de la presa locala ,sunteti obisnuiti ca la conferintele de presa sunteti primiti ca niste semizei care au loc rezervat din nastere.Ia mai miscati-va fundul si sa faceti un efort pt. obtinerea informatiilor!

  12. Anonim

    cel mai bun raspuns este sa ne prezentam la vot.

  13. Anonim

    Da-i in jilava de gretzosi …merita oare atentia besinosii astia? niste zdrentze jigodiile sa mearga sa faca legea in gherla in puscarie

  14. da

    DIN NOU MURUTI DE GRIJA UNGURILOR

  15. MINCIUNA STA CU VADAN LA MASA

    KAKA-MAKA

Leave a Comment