Tineretea mea ar aduce la primarie un suflu nou, proaspat, capabil de a rezolva multe din problemele cetatenilor

Magazin Salajean 28 mai 2012 0

Tineretea mea ar aduce la primarie un suflu nou, proaspat, capabil de a rezolva multe din problemele cetatenilor– interviu cu Marius Bogdan Brustan, candidatul Partidului Conservator pentru Primaria Treznea –

Reporter: Domnule Brustan, am inteles ca sunteti cel mai tanar candidat din judetul Salaj la alegerile locale. Va rugam sa ne spuneti cateva lucruri despre dumneavoastra.

Marius Bogdan Brustan: Intr-adevar, sunt cel mai tanar candidat din judetul Salaj, am doar 26 de ani. Sunt nascut la Zalau, dar am copilarit si crescut la Treznea. Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice in anul 2008, dupa care m-am stabilit la Treznea, unde am infiintat o microferma de ovine si bovine. Demersul meu in activitatea zootehnica nu a fost lipsit de greutatile inerente inceputului, dar cu seriozitate si multa munca se pot obtine rezultate frumoase. Revenind la copilaria mea pe meleagurile comunei, vreau sa va spun ca, de mic copil, cea mai grea pedeapsa care mi se putea aplica era sa nu fiu lasat la sfarsit de saptamana la Treznea. Intotdeauna am iubit locurile acestea minunate de la poalele Mesesului.

Rep.: Ce v-a determinat sa candidati la Primaria Treznea la numai 26 de ani?

M.B.B.: In primul rand, atat eu, cat si alti locuitori de varsta mea, am constatat ca in comuna s-au facut prea putine lucruri pozitive in ultimii 22 de ani. In al doilea rand, cred ca tineretea mea ar aduce la primarie un suflu nou, proaspat, capabil de a rezolva multe din problemele cetatenilor. Fiind tanar, am avut posibilitatea sa obtin un post caldut la oras sau sa plec in Spania sau in alte locuri insorite pentru a castiga bani. Am preferat sa raman in comuna, impreuna cu alti tineri de varsta mea, fiind constient ca si aici ne putem realiza. De asemenea, prin dezvoltarea comunei putem determina ca multi tineri din comuna sa se intoarca din strainatate si sa infiripe aici activitati lucrative aducatoare de profit.

Rep.: Va rog sa ne prezentati, succinct, programul dumneavoastra electoral.

M.B.B.: Cred ca principala cerinta a locuitorilor comunei este finalizarea alimentarii cu apa curenta. Aici as vrea sa subliniez importanta bransarii fiecarei gospodarii pe cheltuiala Primariei, tinand cont de faptul ca multi sateni nu dispun de banii necesari pentru aceasta lucrare. De asemenea, prioritara este asfaltarea ulitelor, construirea de trotuare, rigole, poduri si podete, precum si realizarea unei retele de canalizare. Reabilitarea termica a caselor se poate face cu finantare din programe guvernamentale, acesta fiind un proiect al meu ce se poate implementa in comuna. Sunt lucruri de prima necesitate pentru sateni, care se pot realiza, dar trebuie implicare mai mare din partea executivului primariei.

Pentru copii si tineri, dar nu numai pentru ei, doresc amenajarea unui parc de joaca si recreere in centrul comunei, doleanta mai veche a cetatenilor. In privinta sanatatii, doresc modernizarea dispensarului medical si infiintarea unui cabinet stomatologic, dar si permanentizarea serviciului medical printr-un medic de familie. Ca sa ramanem in domeniul social, cred ca in comuna ar putea fi dechis un Camin pentru batrani, construit cu fonduri europene, in baza unui proiect bine facut. Este un proiect mai vechi ce s-a vehiculat in comuna, dar din pacate nu s-a realizat. Prin aceasta investitie am putea crea noi locuri de munca in comuna, capitol la care stam destul de prost. Locuri de munca se pot crea si prin atragerea de noi investitori la Treznea, prin acordarea de facilitate din partea Primariei.

Principala activitate a locuitorilor comunei este agricultura, iar aici am mari sperante ca putem implementa programe agricole, avand in vedere ca ministrul agriculturii este tot un tanar, Daniel Constantin – presedintele Partidului Conservator.

Rep.: Care sunt atuurile dumneavoastra in fata celorlalti candidati la Primaria Treznea?

M.B.B.: Principalele mele atuuri sunt tineretea si o buna cunoastere a problemelor cetatenilor. Sunt o persoana tenace, harnica, cu multa putere de munca. Sunt un bun cunoscator al reglementarilor europene pentru atragerea de fonduri pentru dezvoltarea comunei, lucru de care comunitatea noastra are nevoie urgenta. Nu in ultimul rand, vreau sa va spun ca am langa mine o echipa de tineri destoinici, cetateni de vaza ai comunei, cu care voi face o echipa de success la Primaria Treznea!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »