Studiu DWF: Interesul locuitorilor judeţului Sălaj pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 16.67%!

Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, agentia Digital Workforce a identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.
Pentru judeţul Sălaj sunt aleşi în Parlamentul României 4 deputaţi şi 2 senatori. Acest număr nu este egal pentru toate judeţele din ţara noastră, fiind calculat în funcţie de populaţie. Conform Constituţiei, normă de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori.Un număr similar de demnitari întâlnim în judeţul Constanţa.
Conform datelor Google, interesul locuitorilor judeţului Sălaj pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 16.67%! În ultimele 12 luni, numele deputaţilor şi senatorilor din judeţul Sălaj au fost căutate de 840 de ori. Acest număr este în creştere faţă de valoarea înregistrată în perioada anterioară, când Google raportează 720 de căutări. Analiză DWF relevă că la nivel naţional se înregistrează o scădere cu 5.01% a numărului de căutări realizate de români pe Google după numele deputaţilor sau senatorilor care îi reprezintă în Parlament.
Creştere plasează judeţul Sălaj pe locul 10 în topul judeţelor cu cele mai mari variaţii pozitive. O creştere mai mare a interesului decât cea a locuitorilor judeţului Sălaj pentru politicientii locali o putem sesiza în judeţe precum Călăraşi (+20.00%) sau Covasna (+25.00%).
Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste căutări, Google raportează că telefoanele şi tabletele reprezintă 56%, în timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumulează 44%. Comportamentul este similar la nivel naţional, ceea ce denotă utilizarea din ce în ce mai frecvenţa în România a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.
Prezenţa la vot a locuitorilor judeţului Sălaj în cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 41.77%, valoare apropiată de media naţională, de 42.19%. Creşterea interesului pentru politicienii locali este posibil să impacteze în mod negativ numărul de persoane care îşi vor exprimă votul în următoarele alegeri locale.

One Thought to “Studiu DWF: Interesul locuitorilor judeţului Sălaj pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 16.67%!”

  1. Andrei

    Castiguri din prima luna!100-285 euro lunar!Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 euro lunar(part-time) sau 285 euro(full-time),acum din prima luna!Oferta este pentru toate localitatile tarii!Lucrati in timpul liber sau full-time,la alegere!Activitatea este foarte usoara!Cerem si oferim seriozitate maxima!Pentru mai multe informatii solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre la adresa de email anghelusandrei77@yahoo.com

Leave a Comment