Statul dă bani cu nemiluita pentru minorități

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România va primi şi în acest an cei mai mulţi bani din totalul fondurilor prevăzute în bugetul pe 2014, alocate către Departamentul de Relaţii Interetnice. Conform hotărârii de Guvern, dintr-un total de 85,6 milioane lei, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România va primi 18,5 milioane lei, Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” va încasa 12 milioane lei, iar Forumului Democrat al Germanilor din România îi vor reveni 6,7 milioane lei. Fonduri vor mai fi alocate şi către Uniunea Ucrainienilor – 6,9 milioane lei, Comunitatea Ruşilor Lipoveni – 4,6 milioane lei și Uniunea Armenilor – 3,6 milioane lei. Banii vor fi folosiţi pentru cheltuieli de funcţionare a sediilor, costuri de personal, acţiuni culturale, investiţii în bunuri mobile şi imobile, cofinanţarea programelor UE. Fondurile sunt acordate în baza Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, care stabileşte că subvenţia de la bugetul de stat destinată partidelor este acordată în funcţie de numărul de voturi primite în alegerile parlamentare şi în alegerile locale.
O parte din banii acordați în mod gratuit de Guvern către UDMR vor ajunge și în Sălaj prin intermediul Fundației Commenius. ”Din acei bani UDMR sprijină Fundația Commenius, care la rândul său ajută acțiunile minorității maghiare din țară. În Sălaj a sprijinit Ziua Culturii Maghiare, Festivalului Vinului, Festivalul Minorităților sau Ziua maghiarilor de pretutindeni”, ne-a declarat Robert Szilagyi, președintele executiv al UDMR Sălaj.

3 Thoughts to “Statul dă bani cu nemiluita pentru minorități”

  1. Anonim

    Ce inseamna nemiluita?. Inghite-ti limba! Compara lucrurile! Vezi cine fura banii pentru orice? Apoi sa scrii, handicapatulefaraacteinregula!

  2. Zalauanul

    Domnule Gorgan,
    Nu e cumva vorba de Fundatia COMMUNITAS, si nu Commenius. (Comenius se scrie de fapt.)
    Communitas vine de la comunitate in latina, iar Comenius a fost un mare pedagog umanist Pe numele sau original Jan Amos Komensky.)
    Daca as fi patronul dvs. as zice ca si davs. luati banii pe nemeritate.

  3. Buchefalos

    HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    gorgannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.Du-te la Grajdul Salajului,ca esti ucenicul lui Vargabetivul si sovinul.

Leave a Comment