Stampilele de vot si timbrele autocolante au ajuns in Salaj

Magazin Salajean 21 noiembrie 2008 0

Stampilele de vot si timbrele autocolante au ajuns in SalajMinisterul Internelor a inceput distribuirea stampilelor de vot si a timbrelor autocolante care vor fi folosite la alegerile din 30 noiembrie, acestea urmand sa ajunga la prefecturi si la Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul a mai facut cunoscut faptul ca Autoritatea Electorala Permanenta a distribuit prefecturilor brosurile continand actele normative in vigoare privind alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat. De asemenea, Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor a finalizat activitatea de arondare a persoanelor cu drept de vot pe colegii uninominale si sectii de votare, iar, la nivelul intregii tari, au fost centralizate datele privind numarul persoanelor cu drept de vot inscrise in copiile listelor electorale permanente, pentru fiecare colegiu uninominal si sectie de votare, fiind comunicate Institutului National de Statistica, directiilor judetene de statistica si institutiilor prefectului.

Potrivit Insitutiei Prefectului Judetului Salaj, cele 1.500 de stampile de vot, dar si 220.000 de timbre autocolante au ajuns ieri in Salaj. Toate acestea vor ajunge in cele 297 de sectii de votare din judet.

Intr-un comunicat remis presei, Ministerul Internelor atrage atentia asupra necesitatii realizarii unei bune instruiri a presedintilor birourilor electorale ai sectiilor de votare, punand accent pe afisarea, la intrarea in sectiile de votare, a unui text care va preciza ca este interzisa fotografierea sau filmarea buletinelor de vot.

In acelasi context, se face cunoscut ca afisarea copiilor de pe listele electorale este interzisa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »