Şi USL Sălaj are trădătorii săi: Preşedintele PSD Şimleu candidează pe listele PP-DD

Olivian Vadan 1 noiembrie 2012 126
Şi USL Sălaj are trădătorii săi: Preşedintele PSD Şimleu candidează pe listele PP-DD

USL Sălaj, în speţă de PSD, a încasat în ultima zi de depunere a candidaturilor, poate, cea mai grea lovitură din scurta sa istorie. Unul dintre cei mai importanţi oameni ai PSD Sălaj a decis să trădeze “cauza”, trecând în ultima clipă în barca PP-DD. Cu mici excepţii, Gavril Biriş este considerat deja, în rândurile politicii sălăjene, un “Iuda” pe care trebuie să-l eviţi, situaţie în care se află de altfel mulţi alţi politruci care s-au perindat de la un partid la altul, cu scopul de a pune mâna pe ce a mai rămas din ciolan.

Povestea-i mai veche
Gavril Biriş, unul dintre cei mai bine cotaţi pesedişti sălăjeni, ales consilier judeţean pe listele USL, membru PSD cu vechime în partid, preşedinte al organizaţiei şimleuane a partidului amintit, a semnat marţi seara adeziunea de aderare la PP-DD. În aceeaşi zi, noul partid l-a desemnat pe Biriş ca şi candidat în colegiul senatorial Şimleu Silvaniei – Cehu Silvaniei, fapt acceptat de către Biroul Electoral Judeţean, deşi cu câteva ore înainte, preşedintele filialei judeţene Sălaj a PP-DD, Alin Demle, îşi depusese candidatura pe acelaşi colegiu. “Am renunţat la candidatură în favoarea lui Gavril Biriş pentru că, în acest fel, avem mai multe şanse pe acest colegiu la Senat. Am considerat, de asemenea, că el poate face echipă mult mai bună cu Ioan Mocan, candidatul nostru în colegiu Şimleu Silvaniei la Camera Deputaţilor. Eu îmi depusesem candidatura doar pentru a nu risca să rămânem fără un candidat, dacă nu ajungeam la o înţelegere cu Gavril Biriş”, ne declară Alin Demle. Liderul PP-DD Sălaj a adăugat că “înţelegerea” cu Biriş era ceva mai veche, ea fiind concretizată în ultima clipă. “Putăm discuţii cu Gavril Biriş de circa o lună, dar a fost plecat în concediu şi am reuşit să le concretizăm abia ieri, când a semnat adeziunea la partidul nostru, ceea ce însemnă, în mod automat, renunţarea la statutul de membru în cadrul PSD.
Ceilalţi candidaţi ai PP-DD Sălaj sunt: în colegiul de deputaţi Şimleu Silvaniei – Mocan Ioan, la Cehu Silvaniei – Marius Şandru, la Jibou – Rus Dumitru şi la Zalău – Onorica Abrudanu, iar la Senat, în colegiul Zalău-Jibou – Gheorghe Stanciu.

Când muşti mâna care te-a hrănit
Lovitura încasată de PSD Sălaj nu este digerată atât de uşor de liderii partidului, astfel că reacţiile nu au întârziat să apară. Preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc, susţine că acest act de trădare este cu atât mai greu de suportat, cu cât Gavril Biriş a fost unul dintre colegii săi de partid în care s-a investit foarte mult. “Plecarea lui Gavril Biriş la PP-DD este surprinzătoare pentru noi, în condiţiile în care, în ultimii patru ani, i s-a încredinţat funcţia de preşedinte al PSD Şimleu şi, totodată, în acest an, a propulsat din nou în fotoliul de consilier judeţean.
În opinia lui Tiberiu Marc există şanse, mai mult teoretice, ca Gavril Biriş să obţină un fotoliu de senator pe colegiul Şimleu Silvaniei – Cehu Silvaniei, însă liderul social-democrat nu exclude posibilitatea ca acesta să ajungă, la o eventuală redistruibuire de voturi, pe fotoliul la care visează.
Tiberiu Marc a mai spus că, deocamdată, Biriş nu şi-a dat demisia din PSD Sălaj. “Chiar dacă depunerea adeziunii la un alt partid înseamnă, automat, că ai demisionat din formaţiunea poltică din care făceai parte până în acel moment, aştept ca măcar din fair play să vină să îşi depună demisia la sediul PSD”, a afirmat în final social-democratul.

Liberalii se văd cu sacii în căruţă
Odată cu plecarea lui Gavril Biriş din PSD, acesta îşi va pierde mandatul de consilier judeţean şi, implicit, funcţia de preşedinte al pesediştilor şimleuani. Cum Biriş a fost ales în Consiliul Judeţean pe listele USL, cel care îi ca lua locul pe fotoliul de consilier judeţean este Nicolae Ardelean, nimic altceva decât o nouă lovitură pentru cei de la PSD. Nicolae Ardelean este membru PNL Sălaj, astfel că, fără să fi mişcat un deget, liberalii s-au “trezit” peste noapte cu un mandat de consilier judeţean, mandat care, la un moment dat, ar putea înclina în cealaltă parte actuala balanţă din Consiliul Judeţean. Însă, aceasta este o cu totul altă poveste.
Preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, este decis să nu cedeze vreunei presiuni din interiorul USL, astfel încât ne declară că mandatul de consilier judeţean la care a renunţat Gavril Biriş va fi preluat, automat, de liberalul Nicolae Ardelean. “Suntem decişi să nu negociem postul de consilier judeţean, în condiţiile în care, înainte de alegerile locale, noi consideram că Nicolae Ardelean are un loc eligibil pe lista USL. De altfel, această listă a fost stabilită, încă de la început, de comun acord cu colegii noştri din Uniune. Aşa cum PSD a pierdut, în urma acestei situaţii, un fotoliu de consilier judeţean, se putea întâmpla să fie vorba despre un mandat al PNL. Ne pare rău pentru ceea ce se petrece, însă întâmplarea face ca situaţia dată să îi afecteze pe colegii noştri din PSD, şi nu pe liberali. Din punctul nostru de vedere, Nicolae Ardelean urmează să fie viitorul consilier judeţean care îl va succede pe Gavril Biriş”, a punctat Căpîlnaşiu.

Din accelerat, în personal
După îndelungi insistenţe, Gavril Biriş ne-a răspuns la telefon pe un ton destul de insolent, spunându-ne printre dinţi că pur şi simplu nu cunoaşte motivul pentru care a părăsit PSD Sălaj şi, implicit, a trecut în tabăra PP-DD, iar dacă ar exista o cauză care să stea la baza deciziei sale, este vorba despre ceva pur personal. “Nu am timp să răspund la telefoane. Nu am niciun motiv pentru care să fi plecat la PP-DD. Dacă există vreun motiv, ăla îi personal”, ni s-a destăinuit proaspătul candidat pepededist.

Gavril Biriş, acuzat de conflict de interese, incompatibilitate şi fals în declaraţii
În urmă cu câteva luni, Agenţia Naţionala de Integritate (ANI) făcea cunoscut că, în urma procedurilor de evaluare, la nivelul judeţului Salaj, patru consilieri (trei judeţeni şi unul municipal) se aflau în incompatibilitate sau în conflict de interese. Cum semnalam şi la acea dată, pe lista aleşilor sălăjeni aflaţi în vitorul ANI se afla şi consilierul judeţean Gavril Biriş, pe atunci membru marcant al PSD. ANI susţinea că Biriş a încheiat patru contracte de prestări servicii în domeniul transporturilor cu o instituţie subordonată Consiliului Judeţean, realizând astfel un beneficiu de câteva zeci de mii de lei. Potrivit ANI, Biriş se făcea vinovat de conflict de interese, incompatibilitate şi fals in declaraţii. Contactat la acea vreme, consilierul ne-a declarat că semnătura sa nu apare pe niciun contract, aşa că, pentru a face alte declaraţii, va aşteapta mai multe informaţii cu privire la comunicatul ANI. “Nicăieri nu apare semnătura mea”, a subliniat Biriş, dorind să scoată în evidenţă că nici usturoi nu mâncase şi, mai mult, totul funcţiona la parametri normali şi perfect legali. Aşa să fie oare?

Comentarii

comments

126 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. andre 1 noiembrie 2012 at 01:44 - Reply

  Asta e mana lui Marc…securistu vrea sa-i scada din voturi PNL-ului, partidu responsabil pe colegiu Simleu.
  Capalnasiu-ule, tot fara reactie? te are la mana securistu`?

 2. Anonim 1 noiembrie 2012 at 02:32 - Reply

  Ce reactie sa aiba? Amandoi sunt cu sacii in caruta, ii doare in spate de parlamenari

 3. Jupanu 1 noiembrie 2012 at 03:52 - Reply

  Am fost coleg la spital cu Goby este prost de bubuie si un nespalat vrea sa fie paarlamentar analfabetu asta vai de noi

  • Anonim 1 noiembrie 2012 at 09:36 - Reply

   nici tu nu esti departe,parca ati fi frati.

   • viorel 1 noiembrie 2012 at 10:15 - Reply

    Matematic nu ai dreptate.
    Jupanu-l stie pe Goby, iar tu nu-l sti pe Jupanu.

    • jupanu viorel 1 noiembrie 2012 at 12:05 - Reply

     va miros de la o posta, putiti amandoi la fel,mai ales ca nu va spalati pe dinti.

 4. Anonim 1 noiembrie 2012 at 09:44 - Reply

  este o miscare inteligenta ,in contrapartida cu ,candidatura lui mitica pe v. somesului.capalnasiu este atat de prost incit se bucura de castigarea unui consilier ,insa nu-si da seama ca aceasta constructie pp-dd este ff periculoasa pt pnl. cuplul mocan-biris taie orice sansa la redistribuire pentru oros-bagarean.

  • sorin 1 noiembrie 2012 at 12:32 - Reply

   Mocan-Biris…simbolul prostiei agresive.Mai oamenilor,lichelele astea va reprezinta?vaaaaaaaiiiii

   • Anonim 1 noiembrie 2012 at 12:33 - Reply

    subscriu!

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 12:53 - Reply

   prostia lui capalnasiu , castigul opozitiei! brava!

 5. ion 1 noiembrie 2012 at 09:47 - Reply

  Nu mai scrieti prostii,nu va renunta la niciun mandat de consilier judetean.Legea privind migratia politica are hibe mari si au fost nenumarate cazuri cand in instanta au castigat consilierii locali sau judeteni care au trecut la alt partid(vezi cazul Brustan vs Consiliul Local Zalau din 2008).Prost ar fi sa renunte la mandatul de consilier judetean daca pierde Senatul!

 6. Anonim 1 noiembrie 2012 at 09:53 - Reply

  Autorului nu ii este prea clara diferenta dintre “politician” si “politruc”. Nu orice politician este politruc, termen folosit mai cu seama in perioada comunista, pentru activistii de partid cu rol in instruirea politica a altora. Nu cred ca Biris a avut rol de instructor politic, ceea ce ar insemna si o pregatire oarecare, de care sigur este strain cu desavarsire.

 7. viorel 1 noiembrie 2012 at 09:55 - Reply

  Ca sa vezi calitatea DD.

 8. mircea 1 noiembrie 2012 at 09:57 - Reply

  Daca PSD -ul nu lo pus pe nici o lista iar el nu o mai cotizat atunci , ce vreti sa faca “saracu” gaby …

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 15:28 - Reply

   sa treaca la pp-dd , sa mai recupereze din pagube !

 9. N-am nimic cu niciunul dintre "cadindatii" salajeni 1 noiembrie 2012 at 09:58 - Reply

  Dar sa etichetezi un om drept “tradator” pe motiv ca nu accepta niste decizii impuse “cu pumnul”, nu e normal….

  • intreb si eu 1 noiembrie 2012 at 12:32 - Reply

   de care decizii impuse cu pumnul este vorba? interesul, dom’le , interesul primeaza.

  • eu din nou 2 noiembrie 2012 at 15:40 - Reply

   daca a facut asta pentru ca i s-a impus inseamna ca e un mare FRAIER si e dovada clara a lipsei de coloana vertebrala! cine vrea sa fie reprezentat de o marioneta , nu are decat sa-l voteze! va doresc “succesuri”!

 10. relu 1 noiembrie 2012 at 10:04 - Reply

  BRAVO DOMNULE BIRIS MARCA TE SUSTINE. SIGUR TE VOM VOTA

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 15:42 - Reply

   ‘ bravo’ pentru ce?

 11. CATA 1 noiembrie 2012 at 10:07 - Reply

  sant din simleul-silvaniei roman, iar dintre blaga,bagarean si vegh eu il prefer pe biris.pdl din simleu asta inseamna ca tu dispari de pe harta politica a salajului.si asta e cea mai mare satisfactie a mea

  • andra 1 noiembrie 2012 at 12:35 - Reply

   esti prost daca crezi ca voi cu 1500 de voturi castigati in fata reprezentantilor lui turcas(4500 voturi)

 12. Rambo 1 noiembrie 2012 at 10:08 - Reply

  Biris si mocan-pecechea ideala,prosti de bubuie!uitati-va ce declara prostu:))

 13. Anonim 1 noiembrie 2012 at 10:08 - Reply

  Despre asa-zisul ,,traseim politic ,, ar fi multe de discutat ,cred ca este cea mai rudimentara expresie de a incerca sa-ti mentii membri inregimentati ,subjugati politic.Transferul de electorat este primul pas spre democratie ,primul pas pentru detronarea unor partide politice a caror activitate ,cu tot ce implica ea ,nu mai corespunde cerintelor societatii.Intreb poporul roman, a-ti votat intotdeauna pentru un singur partid ? Suntem un popor de ,,traseisti ,, ? NU, sunt primi pasi pentru reformarea clasei politice ,daca n-ar fi ,,trasesm ,, ce rost ar mai avea alegerile ? Unii isi mai amintesc cand mergeam la vot si votam aceiasi si aceiasi candidati , oare cat de departe sau cat de aproape suntem de ,,atunci ,,? Rog presa sa dezvolte aceasta tema care-i tot tmpul de actualitate .Multumesc !

  • Anonim 1 noiembrie 2012 at 12:39 - Reply

   bai nene , se presupune ca atunci cand intri intr-un partid , o faci din convingere , nu din interes! sa te muti de ici colo, pentru ca nu ai fost pus pe o lista sau alta , sau pentru ca nu ai obtinut un avantaj , asta inseamna interes! si nu la electorat se refera legea traseismului , ci la politicieni, dupa umila mea stiinta! asa ca , lasa-ne cu textele astea! uita-te la traseistii din partidul tau!

  • Frankenstein 1 noiembrie 2012 at 12:48 - Reply

   Stimate domn, traseismul politic tine de moralitate, care este principala trasatura de caracter a unui individ si nu are nimic comun cu democratia, astfel esti intr-o grava eroare. Citeste care este definitaia din DEX .
   DEMOCRAȚÍE, democrații, s. f. Formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită (direct sau indirect) puterea. – Din fr. démocratie. Sursa: DEX ’98

 14. berar agrij 1 noiembrie 2012 at 10:09 - Reply

  valea agrijului e cu tine domnule biris.nu am uitat ce ai facut pentru comuna noastra .domnul primar vorbeste despre dumneavoastra numai de bine.

  • viorel 1 noiembrie 2012 at 10:31 - Reply

   Valea Agrijului va vota USL pentru ca parintii lui Talos sunt din Jac si sunt foarte respectati acolo.
   Deci, in Jac, Creaca, Romita, Brusturi se va vota in masa USL.

   • dan 1 noiembrie 2012 at 12:52 - Reply

    sigur ca da.Da’ halatu’????Cat e halatul????Cat e halatul?????????

   • Anonim 1 noiembrie 2012 at 14:36 - Reply

    ai grija ca puti

 15. unul care nu mai vrea pdl usl sau udmr 1 noiembrie 2012 at 10:12 - Reply

  atat timp cat santeti la pp-dd sant alaturi de dumneavoastra si restul nu conteaza.plimba ursul celor care vorbesc de rau

  • ....... 1 noiembrie 2012 at 12:30 - Reply

   o,da! nu trebuie sa stie sa vorbeasca! stie diaconescu sa-i abureasca pe prosti !

 16. Anonim 1 noiembrie 2012 at 10:15 - Reply

  ba gunoiul de blaga care furat bani sindicalistilor de la simex a inceput afisajul electoral. aschiuta dracului. vedelas in streang ca a dat o teapa saptamana trecuta de 10 miliarde unei firme din rusia,il cauta aia sa il impuste. acum cauta imunitate parlamentara

  • anonimul1 1 noiembrie 2012 at 12:14 - Reply

   mor de ras ! ai aflat tu de teapa de 10 miliarde a lui blaga la rusi! daca cu atata poti sa iesi in fata….mai bine taci ca nu te cred nici curcile!

  • simleuan 3 noiembrie 2012 at 10:13 - Reply

   o acuzatie mai nefondata si mai penibila ca aceasta nici daca iti puneai toti neuronii( putin antrenati ) la munca nu puteai lansa.

 17. loredana 1 noiembrie 2012 at 10:17 - Reply

  da e adevarat si eu am auzit de teapa data rusilor de catre blaga candidatul ard pe senat simleu .sper sa castige biris e cumsecade si corect

  • "tepar" 1 noiembrie 2012 at 12:28 - Reply

   si in ce ar consta teapa asta, ma rog? poti sa ne spui si noua ce ai auzit?

 18. teapa data de dumitru blaga 1 noiembrie 2012 at 10:18 - Reply

  BLAGA TE MANANCA PUSCARIA MAI BINE RETRAGETE ORICUM CISTIGA BIRIS

 19. Anonim 1 noiembrie 2012 at 10:19 - Reply

  ASA II TREBUIE LUI BLAGA DACA SA LUAT DUPA BODE SI TURCASI ACU IL BAGA SI PE EL LA PUSCARIE

  • Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:28 - Reply

   nu stiu de puscarie, dar si eu cred ca blaga si-a ales nefericit partidul.

 20. deli 1 noiembrie 2012 at 10:23 - Reply

  Biris un om important al PSD ? Vedeti-va de treaba,nu stie si nu poate sa lege doua vorbe.Este lamentabil,va spune un PSD-ist.Felicitari domnule pentru alegerea ta.Pa si pu !

  • simleuan 1 noiembrie 2012 at 12:24 - Reply

   nu trebuia sa stie sa vorbeasca , doar sa stie sa semneze : banii lui contau! omu a sponsorizat cat a sponsorizat …da, na! a platit cat nu facea!

 21. misu 1 noiembrie 2012 at 10:37 - Reply

  In PSD-Salaj sant foarte multi care nu stiu sa lege vorbele.Asta-i criteriul acolo,dupa bunul plac al securistului marc.Trebuie sa fie cat mai limitati,inculti si mai ales supusi.Asta-i secretul mentinerii lui la conducerea psd-ului dar si a judetului.

 22. Anonim 1 noiembrie 2012 at 10:48 - Reply

  Biris senator!!! Vai de p…….a noastra!!!

  • alin 1 noiembrie 2012 at 10:53 - Reply

   Stai linistit!

 23. pro 1 noiembrie 2012 at 12:03 - Reply

  s-au gasit iara toti betivii si toate curvele sa iasa cu stiri auzite prin toate crismele.M-ai trebuie sa va nasteti inca o data sa va duca capul un sfert cat il duce pe Blaga……Voua nu va dat teapa?Sa faceti jumate cat a facut omul asta pentru multi oameni si mai stam de vb.

  • pro pro 1 noiembrie 2012 at 12:19 - Reply

   de acord cu tine! macar de blaga stim ca a pornit de jos si a ajuns unde e prin munca lui ! “gunoaie” de astea ar trebui sa ne dorim sa fie cat mai multe in politica romaneasca ; suntem satui de oprtunisti si parveniti , lupi in blana de oaie , care odata ajunsi la putere nu fac decat sa-si umple propriile buzunare , fara sa le pese de cei care i-au ales.

 24. marian 1 noiembrie 2012 at 12:17 - Reply

  Biris-mocanu….simbolul idioteniei absolute!!!!In afara de 3 litere(kur) nu e in stare sa lege o propozitie!!

 25. marian 1 noiembrie 2012 at 12:18 - Reply

  Biris-mocanu….simbolul idioten.iei absolute!!!!In afara de 3 litere(k.u.r) nu e in stare sa lege o propozitie!!

 26. Anonim 1 noiembrie 2012 at 15:18 - Reply

  Mocanu-Biris;un cuplu perfid,periculos si insultator la adresa inteligentei romanasilor carora vor sa le ceara votul,din neinteresata dragoste de si pentru poporul din care fac parte.Va propun celor doi sa continuati afacerea pe care a-ti inceput-o in aceasta vara.Tu Mocane fura cit de mult de la popor dar si da poporului,din care faci parte, circ,muzica,mincare si bautura pe gratis.Tu Biris,transporta cu autobuzele tale,parte din poporul din care si tu faci parte,la Mocanu la pensiune la dezmatul pe si din banii furati de la noi toti.Cu alte cuvinte,faceti ceea ce stie mai bine sa faca actualul vostru sef,DD,adica CIRC.Sper sa ramineti,din decembrie incolo,tot in Simleu.MITICA BLAGA;te cunosc foarte bine.Nu sunt de acord cu, si urasc, partidul tau dar, pentru tine fac un mare compromis:te voi vota si,mai mult,iti doresc bafta si succes.Ai ajuns pina aici prin munca.ambitie si mult noroc.Nu pune la suflet vorbele urite cu care,de acuma,va trebui sa te obisnuiesti.Un sfat Mitica;protejaza-ti familia cit poti mai mult.Pentru alegatori:aveti incredere in Blaga si votati-l.

  • Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:21 - Reply

   bravo, bine zis! de acord cu tot ce ai spus ! pdl-ul un merita , dar cu blaga voi vota si eu!

  • ovi 2 noiembrie 2012 at 13:00 - Reply

   si eu merg pe mana lui blaga! l-a dus capul si a ajuns unde e pe munca lui. eu am incredere in el!

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:16 - Reply

   no ase da

 27. Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:09 - Reply

  Nu puteti sa va opriti cu mizeriile? !

 28. Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:20 - Reply

  După îndelungi insistenţe, Gavril Biriş ne-a răspuns la telefon pe un ton destul de insolent, spunându-ne printre dinţi…..CE?

  • Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:23 - Reply

   na, pai s-a spus mai sus cat de priceput e la cuvinte! si e repetent si la cei 7 ani de acasa, se pare.

 29. Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:23 - Reply

  În opinia lui Tiberiu Marc există şanse,BRAVOOO SANSE UDMR! TIBI E CU NOI!

 30. Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:25 - Reply

  Noi suntem romani si nu pricepem! Scuza- ne Tibisor!

  • Anonim 1 noiembrie 2012 at 16:32 - Reply

   exact!

 31. Anonim 1 noiembrie 2012 at 17:55 - Reply

  Stimate Frankenstein va rog sa continuati rationamentul si sa aratati modalitatea,algoritmul, prin care poporul conduce conform definitiei din dex. Marile democratii ale lumii au avut si ele multe partide la inceput dar in timp s-au asezat ,doctrinar,in stanga respectiv dreapta, tocmai datorita acestor miscari politice .Daca analizam gestul lui FRUNZAVERDE ,poate fi ,, acuzat ,, da traseism ? NU partidul in care a fost , a tradat crezul politic .

  • Frankenstein 2 noiembrie 2012 at 10:22 - Reply

   Ratioamentul meu este ca avem viziuni complet diferite despre ce inseamna democratia. Traseismul politic nu reprezinta in niciun caz o componenta a democratiei. Motivele ce ii determina pe unii politicieni sa migreze de la un partid la altul sunt strict legate de oportunitatea obtinerii unor privilegii. Majoritate dintre cei care procedeaza astfel au probleme in interiorul partidului pe care l-au abandonat, respectiv condamnari, integritate etc, cu mici exceptii altele sunt motivele pentru ceilalti, cum ar fi exemplu oferit.

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 10:51 - Reply

   Da-mi voie sa te contrazic privind “marile democratii” (nu stiu aici dacă te referi la marimea statului sau la cele care tind sa fie cat mai fidele modelului consensualist) , dar partidele au fost din prima bine definite; de la inceput oamenii au stiut dacă doctrina lor e de stanga sau de dreapta(cu ramificatiile sale, desigur) si nu s-au hotarat pe parcurs, cum spui tu. Deoarece partidele se formau dintr-un grup de interese si tocmai acel interes reprezinta stanga sau dreapta, dupa caz.
   Traseismul politic este cat se poate de democratic. Daca ne gandim la doctrina unui partid, putem considera ca un om si-a schimbat inclinatiile; dar trebuie sa avem in vedere ca la noi nu mai poate fi considerat traseim stricto sensu, deoarece, prin schimbarea partidului, un politician roman (oricare ar fi el), practic nu isi schimba ideologia. Daca analizati putin, niciun partid nu isi respecta ideologia , toti

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 10:54 - Reply

   Da-mi voie sa te contrazic privind “marile democratii” (nu stiu aici dacă te referi la marimea statului sau la cele care tind sa fie cat mai fidele modelului consensualist) , dar partidele au fost din prima bine definite; de la inceput oamenii au stiut dacă doctrina lor e de stanga sau de dreapta(cu ramificatiile sale, desigur) si nu s-au hotarat pe parcurs, cum spui tu. Deoarece partidele se formau dintr-un grup de interese si tocmai acel interes reprezinta stanga sau dreapta, dupa caz.
   Traseismul politic este cat se poate de democratic. Daca ne gandim la doctrina unui partid, putem considera ca un om si-a schimbat inclinatiile; dar trebuie sa avem in vedere ca la noi nu mai poate fi considerat traseim stricto sensu, deoarece nu isi tradeaza crezul politic, cum spuneti dvs. Daca faceti o analiza, veti observa ca partidele nu isi respecta nici ele insele ideologiile : partidele de stanga propun masuri de dreapta si viceversa .

   • Frankenstein 2 noiembrie 2012 at 13:10 - Reply

    Ma indoiesc ca pe politicienii nostri migratorii convingerile doctrinare i-au impins sa ajunga in partide de stanga dupa care sa se indrepte spre alte partide de dreapta sau centru-dreapta-stanga si tot asa, deoarece migratia acestora a avut loc in momentul in care fie nu au fost inclusi ca si candidati, fie nu au fost propulsati in diverse functii, fapt ce este un argument in sensul celor scriase. Exemple in acest sens sunt Stanciu, Mitica Rus Onorica Abrudan, Biris ca sa ma opresc doar la judetul nostru. O persoana cu convingeri doctrinare ferme ramane in acel partid si lupta cu ceilalti membri pentru a se impune, asta desigur daca are caracter, in caz contrar se orienteaza spre alt partid, astfel as putea defini un comportament democratic. Asa cum poti observa avem viziuni diferite, insa daca asta este opinia ta nu am decat sa o respect, chiar daca este izolata.

    • Anonim 2 noiembrie 2012 at 15:22 - Reply

     Intrebarea pe care trebuia sa o subintelegeti era “care doctrina a fost tradata? ” . Doctrina PSD , dupa nume, ar parea a fi una socialista, dar ei fac promisiuni de dreapta. Ori USL in sine este un analgam de doctrine atat de dreapta cat si de stanga. Si de ce s-a creat aceata alianta? Nu din dorinta de putere? Atunci cum putem sa aprobam aliantele dar sa acuzam oamenii ca isi schimba partidul din dorinta de mai mult? Sunt acuzatii care nu mai stau in picioare; sunt fapte clare, la nivel de clasa politica. Toti au practic aceeasi doctrina, in caz contrar, psd ar trebui sa isi aminteasca ca sunt socialisti si apara drepturile celor multi, iar pnl sa apere drepturile privatilor.

 32. eu 1 noiembrie 2012 at 20:07 - Reply

  poate daca nu mai este sprijinit vor fi si din cei care sa aiba curajul sa scoata la iveala din “matrazaplicurile “pe care le face. si garantat nu stie si nu are curajul sa lege doua propozitii in public.

 33. andra 1 noiembrie 2012 at 22:34 - Reply

  Nu am timp să răspund la telefoane. Nu am niciun motiv pentru care să fi plecat la PP-DD. Dacă există vreun motiv, ăla îi personal

  • ionel 1 noiembrie 2012 at 22:34 - Reply

   Nu cunoaste motivele…da is personale…prostie fara margini!

 34. PAUL 2 noiembrie 2012 at 09:09 - Reply

  BIRIS EU TE VOTEZ ,FAMILIA POP DE PE HOREA NITI DA 5 VOTURI,SANT DEZAMAGIT DE MITI BLAGA SI TEPELE LUI,CHIAR NU STIAM CA E UN TEPAR ,AUZISEM CE A FACUT CIT ERA LIDER DE SINDICAT LA SIMEZ CU BANI MUNCITORILOR DAR NU IMI VENEA SA CRED CA SCHELETUL ASTA AMBULANT E CAPABIL DE MAI MULT.ASTA E DE CAND SA INHAITAT CU BODE. NEMERNICI

 35. MURI 2 noiembrie 2012 at 09:12 - Reply

  SANT VLAD MURESAN DIN SIMLEU SI AM SA VOTEZ CU BIRIS PENTRU CA E SINGURU CARE MA AJUTAT CAND AM AVUT NEVOIE

 36. ELENA 2 noiembrie 2012 at 09:14 - Reply

  CE BAGAREAN CU PROSTIILE LUI,CE VEGH UNGUROCUL, CE BLAGA HOTUL DE (ACU AFLU CA E SI TEPAR) MACAR GOGY E DINTRE NOI SI SIGUR O SA FACA CEVA PENTRU NOI.

  • anonimus 2 noiembrie 2012 at 12:36 - Reply

   da, aveti noroc ca-l cunoasteti bine si stiti sigur ca e perfect cinstit! fiti seriosi ,oameni buni! nu va mai luati dupa zvonoteca si radio-sant !

 37. kubik 2 noiembrie 2012 at 09:20 - Reply

  DA MA PE ACEASTA STRADA IN SIMLEU DE LA PASCA PANA LA LAC TOTI SANT CU BIRIS.ACU DE CAND CU TEAPA DE CARE SE VORBEST IN SIMLEU CA AR FI DATO BLAGA NOI AM SCHIMBAT CANDIDATUL MERGEM CU BIRIS

  • unul de horia 2 noiembrie 2012 at 12:40 - Reply

   daca e vorba de tepe, stati asa, ca nici biris nu e mai prejos! stiu sigur ca nici el nu e usa de biserica!

 38. Anonim 2 noiembrie 2012 at 09:25 - Reply

  Mai Goby,tu nu știi scrie numa cu litere mari?In Simleu vrei sa câștigi?Care dintre cei care l-au votat pe Turcas (4500) te vor vota pe tine sau mocanu?

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 10:39 - Reply

   Sunt de acord cu tine! Cei 4500 de oameni care l-au votat pe turcas ii vor vota pe Blaga si pe bode, doar majoritatea sunt cetateni oradeni, clujeni etc, care si-au facut flotant pt a vota! Asta va e primarul “ales”! Puteti considera ca e numit!
   Acelasi lucru se va intampla si acum : flotanti in masa ca sa mearga in Parlament cine trebuie! Si asa se naste intrebarea : de ce sa mergem la vot? Suntem ca pe vremea comunismului!

   • ionel 2 noiembrie 2012 at 10:52 - Reply

    Mocanita,doar 1700 sunt simleuani care l-au votat pe tata-tau,restul is flotanti.Mare proasta esti si tu,se vede ca aschia nu sare departe de par!Nu cred ca exista mai multi de 50 de flotanti toanta ce esti

    • Anonim 2 noiembrie 2012 at 10:57 - Reply

     Trebuie sa te complexeze rau de tot “mocanita” daca tot agheti in ea! Stau tu linistit ca nu numai mocanu stie de flotanti

    • Anonim 2 noiembrie 2012 at 10:58 - Reply

     Ca primar, ti s-ar cadea sa vorbesti mai frumos.

 39. Anonim 2 noiembrie 2012 at 11:12 - Reply

  Asa sa-ti ajute dumnezeu tie si familiei tale daca sunt sub 50 de flotanti in tot simleu?Asa!Amin:))))

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 11:17 - Reply

   Da! As ruga pe toti cei interesati sa ceara listele electorale din iunie. Erau locuinte in simleu unde figurau si 76 de pers cu resedinta! Nu bate apa in piua pe lucruri care pot fi demonstrate! Cum sa minti asa pe fata? De fapt, asa cum minti de ani buni …

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 12:46 - Reply

   asta-i buna! biblia, unde e biblia!?!

   • Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:08 - Reply

    La batranu turcas – securistu, de el zic, stii?

 40. Anonim 2 noiembrie 2012 at 11:55 - Reply

  haideti ca ne luati cu povesti ppd-iste.Aveti 2-3 nume care au votat in simleu aiurea?Niciunul!Pai atunci care-i frecusul?

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 11:56 - Reply

   mocanita cu 3 flo.i,zici ceva?

   • Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:12 - Reply

    ai o problema ! GRAVAAAAAAA :)))))))))))))))))

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:14 - Reply

   Nu ai votat aiurea, au votat cu flotant; nu e aiurea. E o manevra legala. Doar morala nu e; dar ce stiu ei de morala? Hai bode & co :))))

 41. Anonim 2 noiembrie 2012 at 12:26 - Reply

  Mocane,cand te tinea pedeleu in brate luai 2000 de voturi la senat in simneu,acuma,numa 1700…independent.Du-te ia-l pe Biris in spate si il pupati in p.la pe Diaconescu

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:10 - Reply

   :)))))))))))))) ce taranoi esti

 42. adelina 2 noiembrie 2012 at 12:40 - Reply

  Hai Mocan! Hai Diaconescu! Hai PP-DD

  • eu 2 noiembrie 2012 at 12:48 - Reply

   da-da! hai cu toti la otv la povesti nocturne de 2000 de episoade! doamne, multi fraieri pe lumea asta!

   • Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:21 - Reply

    O, nu, nu, nu!!! Prefer “TANAR” SI NELINISTIT de simleu; nu stiu cate episoade are, dar ruleaza de mai bine de 8 ani.

 43. Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:18 - Reply

  Biris si Toader ,viitorul Simleului!

  Biris si Toader,oameni care va reprezinta!

  Biris si Toader,modele de invidiat!

  Biris si Toader,viitorul Romaniei!

  • chiar eu 2 noiembrie 2012 at 15:19 - Reply

   doamne fereste!

 44. Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:19 - Reply

  Biris este un geniu! Biris este un geniu! Biris este un geniu!

  Biris este un geniu! Biris este un geniu! Biris este un geniu!

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 15:20 - Reply

   un geniu de asta ne-a condus vreo 40 de ani.

 45. Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:19 - Reply

  Biris omul perfect!Biris omul perfect!Biris omul perfect!

  Biris omul perfect!Biris omul perfect!Biris omul perfect!

 46. Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:21 - Reply

  Biris e salvarea,e frumos ,destept,inteligent,are tot. Vrem doar cu Biris si Mocan.

  i
  E adevarat ,Votam Biris ! Suntem convinsi ,Biris Gavril si Pop Toader conduc Romania!

 47. Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:22 - Reply

  Au inceput CIRCARIIII,natiune!!!!!! Inainte!

 48. Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:25 - Reply

  de cand nu te mai baga lumea in seama pe facebook si te plictisesti la servici, ai trecut la comentarii?

 49. Anonim 2 noiembrie 2012 at 13:54 - Reply

  Multumesc ,domnilor Frankenstein si celorlalti, pentru timpul acordat acestui schimb de opinii.Va respect si va doresc multa snatate ,s-auzim de bine !

 50. Anonim 2 noiembrie 2012 at 14:28 - Reply

  Paul,eu cred ca esti si Muri si Elena dar si Kubik si vreau sa-ti spun ca nu ai dreptate.Biris are mari lipsuri in toate domeniile si,mi-se pare ca,inca nu si-a platit toata autobaza din Simleu pe care a cumparat-o impreuna cu Toader.Ca stiu sa faca afaceri este adevarat dar,numai pentru ei si,acest lucru il poate confirma oricine ii cunoaste.Cit despre traseismul politic ,la noi este cel mai raspindit din toata Europa.Nu sunt de acord ca el se datoreaza schimbarii convingerilor politicienilor nostri.Toti politicienii au intrat in politica la virsta la care aveau formate si conturate anumite idei care ii plasau in anumite doctrine(daca nu-i prea mult spus) politice.Schimbarile ulterioare tin in masura covirsitoare de dorinta de preamarire, si de inavutire.De parca nu se vede si avem exemplele noastre.Nu cred ca Blaga a dat tepe si de aceea il voi vota si voi indemna si pe altii sa o faca.

  • Anonim 2 noiembrie 2012 at 15:12 - Reply

   Nu se poate vorbi despre o doctrina politica din moment ce nici partidul nu o respecta. Dvs care considerati ca sunt partide de dreapta si care de stanga, in Romania? Toate partidele, in incercarea de a multumi cat mai multi alegatori, iau / promit masuri atat pt clasa muncitoare cat si pt patronate.

   • Anonim 2 noiembrie 2012 at 15:26 - Reply

    o corectie : nu din incercarea de a multumi cat mai multi alegatori fac asta , ci pentru a le lua voturile . eu zic ca este o diferenta. personal nu ma simt multumit de niciunul dintre cei pe care i-am votat. din pacate , politicienii nostri-indiferent de ce culoare politica sunt – imi par o sleahta pestrita ingramadita pe ciolanu numit PUTERE. nici urma de convingeri politice , numai interese!

 51. Anonim 2 noiembrie 2012 at 15:00 - Reply

  Cele mai mari sanse le are Bode si Oros!

 52. Constatare 2 noiembrie 2012 at 16:09 - Reply

  BIRIS a facut un lucru ORIBIL fata de el , de partidul care l-a ajutat sa fie ce este azi (patron de mucava) de Marc , care il duce in spate de 10 ani , ajungand consilier judetean, chiar daca nu are valoare . RUSINE Biris , ti-ai dezvaluit adevaratul caractre . Pacat de nevasta si copii tai , care vor fi izolati din cauza murdariilor tale . Te asteapta vremuri grele ! Din pacate si pe nevinovati de langa tine -familia ! Pacat !

 53. eu 2 noiembrie 2012 at 21:41 - Reply

  Eu o sa votez OMUL si nu PARTIDUL!Multa bafta dn-ul BLAGA!

  • Anonim 3 noiembrie 2012 at 12:23 - Reply

   Omul asta e reflexia partidului sau! Mult succes! Fugi si voteaza-l!

   • eu 5 noiembrie 2012 at 07:56 - Reply

    Habar nu ai ce vb,probabil nu ai stat in preajma lui niciodata!

    • Anonim 7 noiembrie 2012 at 20:51 - Reply

     Reactionezu de parca as fi spus ceva rau. Deci nu e reflexia partidului minune? :)))))) atunci de ce a ales acest partid? Ce fel de interese are?
     Cred ca nu prea stii nici tu ce sa raspunzi.

 54. Anonim 3 noiembrie 2012 at 08:31 - Reply

  Hai sa vedem cine spune ceva bun de Gobi…cu subiect si precizat.Si ce ar putea face cei 2 țaranoi ppdd in Parlament?

  • Anonim 3 noiembrie 2012 at 12:22 - Reply

   De ce nu incerci sa fii original?

  • Anonim 3 noiembrie 2012 at 21:28 - Reply

   ce sa spuna bade biris si badea mocan?Ca ei nu stiu numa de zama si de k.ur sa voroveasca

 55. adelina 3 noiembrie 2012 at 18:20 - Reply

  Ne-am saturat, ne-am suparat de tot ceea ce se intampla de mai bine de 20 de ani. Mai bine votam niste technocarti ca si domnul Mocan sau domnul Dan Diaconescu. OAMENI in primul rand, fara pete. Hai PP-DD!

  • Anonim 4 noiembrie 2012 at 09:55 - Reply

   Adelina,sti ca omul fara pete Mocanu a facut evaziune fiscala de 7 miliarde?Adica n-a platit impozitul si tva-ul…din cauza oamenilor ca el veniturile la bugetul statului sunt mici!Nu stiu daca tu poti iesi din elodiile OTV-iste sa pricepi ce-ti scriu!

  • Anonim 5 noiembrie 2012 at 10:30 - Reply

   probabil ai vrut sa spui “tehnocrati” , dar cred ca ai gresit pentru ca nu cunosti intelesul acestui termen . Mocan si diaconescu numai asa ceva nu sunt!

   • adelina 5 noiembrie 2012 at 10:48 - Reply

    Vine de la technologie

 56. guvidu portocaliu 4 noiembrie 2012 at 00:04 - Reply

  retardatule!

 57. Anonim 20 noiembrie 2012 at 21:01 - Reply

  toti sunt hoti hoti si dau salarii mizere sa traiasca ei cu aceste salarii jos hotii

 58. Anonim 21 noiembrie 2012 at 21:41 - Reply

  oare toti sunteti orbi chiar nun vedeti ca Biris si Mocanu sunt niste intrusi care ar trebui sa-i ia din voturile lui Bodea in speranta ca padurarul Oros sa apuce si el la ciolan ca de cand ii dadea pupici lui dr.Puscas cand era membru PNTCD se zbate mereu pentru ciolan si saracu nici pe o lista nu a incaput (de fapt la lansare a plecat la Bucuresti deputat si s-a intors depunctat) cu exceptia candidaturii la primaria Simleu unde a avut un rezultat dezastruos (nu la votat nici nevasta lui )

 59. Anonim 21 noiembrie 2012 at 21:46 - Reply

  bravo USL cu asa candidati (OROS)aveti toate sansele sa ramaneti in opozitie chiar este atat de greu sa vedeti cat rau a facut Oros silviculturii in general si oamenilor din Salaj in special…opozitie frumoasa domnilor

 60. anonim d 26 noiembrie 2012 at 20:37 - Reply

  AVETI SPERANTE DE BINE ? EU NU. TREBUIE SCHIMBAT SISTEMUL ………..SISTEMUL E PROBLEMA . BINE NO SA FIE ………. O SA FIM MAI SARACI SI MAI DATORI SI O SA MUNCIM MAI MULT……

 61. manole 5 decembrie 2012 at 14:46 - Reply

  Nici o prblema ; dupa 23 de ani de haos se cunoaste f. bine ce fac comunistii, isi schimba partidele ca vulpea blana in functie de oportunitati.
  Astia-s niste oameni fara caracter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 62. Anonim 12 decembrie 2012 at 05:07 - Reply

  BINE CA NU S-A ALES!

 63. Anonim 13 decembrie 2012 at 09:11 - Reply

  Voi,cu totii,care tot atacati usl-ul si-i faceti pe toti comunisti,uitati-va cum au intrat creaturile pdl-iste(ard-iste)in parlament.Au intrat ca sobolanii,printr-o gaura,aparent nevizibila,pe care chiar ei au sapat-o in legea electorala dupa care s-au facut actualele alegeri.Asa ca,voi circotasilor,ciocul mic si pliscul inchis.

 64. anonim 14 decembrie 2012 at 21:24 - Reply

  voi credeti ca toti hoti intra in parlament lucreaza cu mocanu pe o mina la furat de bani europeni uitativa cine a lucrat la pescaria lui mocanu toata vara

Lasa un Raspuns »