Sentință definitivă în dosarul fostului consilier județean Marius Șandru

Marius Șandru, fost consilier județean din partea liberalilor și fost vicepreședinte al PNL Sălaj a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Cluj, în cauza soluționată inițial de Tribunalul Sălaj, la 7 ani și șase luni închisoare. Practic, magistrații Curții de Apel Cluj au menținut pedeapsa aplicată de Tribunalul Sălaj, prin care Marius Șandru a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare, sentință dată în aprilie 2016. Sentința Curții de Apel Cluj este definitivă.

Fostul consilier județean PNL a ajuns, luni seara, în arestul IPJ Sălaj urmând ca după îndeplinirea formalităților să fie transferat în penitenciar. Sentința prevede totodată ca timp de cinci ani după ce va fi eliberat, fostul consilier județean să nu poată fi ales în funcții ce implică autorități publice sau în orice alte funcții publice, să ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat și nici să fie administrator al vreunei firme. Curtea de Apel Cluj l-a obligat totodată pe Marius Șandru la plata sumei de 285.153 lei către partea civilă ANAF-DGRFP Cluj Napoca – AJFP Sălaj, sumă la care se aplică penalitățile fiscale calculate potrivit legii. Curtea de Apel a menținut și sechestrul pus de Tribunalul Sălaj pe mai multe imobile deținute de Șandru, dar și pe un teren situat în  Zalău și un domeniu forestier din Crișeni, în vederea recuperării pagubei, până la întregirea sumei de 285.153 lei.
În acest dosar, magistrații au stabilit ca Marius Șandru a prejudiciat statul cu această sumă prin intermediul firmelor Axel Grup si Consgrup Consulting. Potrivit rechizitoriului, Marius Șandru a omis intenționat să treacă veniturile realizate în cazul firmei Axel Grup, semnând totodată chitanțe fictive în calitate de director al Consgrup. Marius Şandru a candidat, fără succes, însă, la alegerile locale din 2012 pentru şefia Consiliului Judeţean Sălaj. El a prins, totuşi, un fotoliu de consilier judeţean pe listele PP-DD, migrând mai apoi la PNL. La alegerile parlamentare de anul trecut, Şandru a intrat din nou în competiţie electorală, încercându-şi norocul pe Colegiul 2 la Camera Deputaţilor. Nici de data asta nu a fost să fie, el fiind învins detaşat de candidatul UDMR, Seres Denes.

Fostul lider politic PNL mai are pe rolul instanței două dosare de evaziune fiscală.

 

 

 

5 Thoughts to “Sentință definitivă în dosarul fostului consilier județean Marius Șandru”

  1. Anonim

    ana veronica tudoran niculas unde esti? esti somata sa comentezi sentinta!

  2. Anonim

    lucian nicolae bode unde esti? ce zici de sandru? mai stii cand l-ai adus in pnl? sau cand i-ai promis sefia consiliului judetean sau un post de parlamentar?

  3. Anonim

    doar singur intra in puscarie? cred ca I-ar sta mai bine impreuna cu citiva din ” tovarasii ” lui!!!

  4. Anonim

    la pariu ca se inscribe in PSD !
    acuma are ceea mai tare Diploma – sentinta posibila !
    il primesc astia din PSD cu flori si o sa-i si dea zeci de mii de euro despagubiri caci asa merita puscariasii !

Leave a Comment