Senatorul Petru Stan nu demisioneaza la cerere

Magazin Salajean 28 noiembrie 2007 0

Senatorul Petru Stan nu demisioneaza la cerere

Cum era de asteptat, esecul inregistrat de PRM la alegerile europarlamentare a creat un adevarat scandal in interiorul partidului. La aflarea primelor rezultate ale alegerilor, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca demisioneaza din Parlament si a cerut acelasi lucru membrilor de partid, fapt care, se pare, a creat un scandal in interiorul formatiunii politice, si asta ca urmare a nesupunerii anumitor membri vizavi de cerinta tribunului.

Crampele cele de pe urma…

Dupa aflarea rezultatelor obtinute de partid la alegerile europarlamentare, Corneliu Vadim Tudor a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca demisioneaza din Parlament pentru ca nu poate accepta scorul obtinut de partidul pe care il conduce. De asemenea, Corneliu Vadim Tudor a cerut solidaritate din partea colegilor din partid si le-a… sugerat acestora sa-si dea demisia de onoare din Parlament. Cum era de asteptat, luni, la Parlament au inceput sa apara si nemultumirile, astfel ca multi dintre deputati si senatori au refuzat sa renunte la mandatele pe care le au. Mai mult, conducerea partidului i-a trimis o scrisoare lui Corneliu Vadim Tudor prin care il roaga sa revina asupra deciziei: Ne adresam dumneavoastra intr-un moment important in viata partidului, pe care dumneavoastra l-ati creat si a carui flacara vie sunteti. Suntem consternati de maniera in care partidul nostru a fost obiectul agresiunilor umilitoare pe plan politic si mediatic.

De buna voie si (ne)silit de imprejurari

Contactat, presedintele PRM Salaj, senatorul Petru Stan, sustine ca, impreuna cu ceilalti colegi pe care ii are in Parlament, a luat si el act de cererea lui Corneliu Vadim Tudor, insa lucrurile nu sunt atat de simple cum par la prima vedere… Toti parlamentarii PRM au luat act de initiativa presedintelui. Insa, deocamdata, eu nu m-am hotarat daca voi demisiona sau nu din Parlament, declara Pentru Stan. In acelasi context, liderul PRM Salaj precizeaza ca, vineri, la Bucuresti, va avea loc un Congres extraordinar al partidului, unde se va pune in discutie si subiectul privind demisiile parlamentarilor peremisti: Vineri, vom participa la un Congres extraordinar, in cadrul caruia vom vedea ce decizie se va lua. Daca hotararea privind demisile noastre va fi luata in unanimitate, va trebui sa ma supun acestui lucru.

Atac concentrat pe centru

Cum era lesne de inteles, cele doar 2.613 voturi obtinute de PRM in Salaj, dintr-un numar total de 71.325 de voturi valabil exprimate in Salaj la alegerile europarlamentare, il nemultumeste profund pe Petru Stan. Bineinteles ca rezultatul obtinut ma nemultumeste atat pe mine, cat si pe ceilalti colegi din cadrul PRM Salaj. Am ajuns aici datorita faptului ca la nivelul organizatiilor locale nu s-a dus o munca sustinuta in vederea promovarii listei cu candidatii nostri. Probabil, au mai fost si alte greseli, cum ar fi ca pe lista cu candidati ai PRM nu a existat nici un reprezentant din judetul Salaj, a mai spus senatorul, precizand ca acest din urma motiv ar conduce spre vina celor de la… centru. Noi am avut propuneri cu persoane din Salaj care sa fie incluse pe lista, insa nu ne-a ascultat nimeni. Iar daca luam in calcul ca, in campania electorala, in Salaj nu a venit nici un candidat aflat pe listele PRM, putem sa vorbim de o alta cauza care a condus la aceste rezultate, a tinut sa explice Petru Stan.

Ba, ungurii-s de vina!

In cele din urma, mania senatorului s-a indreptat asupra participarii masive la vot a electoratului maghiar si, totodata, impotriva absenteismului romanilor. Trebuie sa tinem cont ca acest rezultat obtinut de PRM Salaj se datoreaza si absenteismului din partea populatiei romane, in timp ce maghiarii au votat in masa listele UDMR si, bineinteles, pe candidatul lor independent Tokes Laszlo, a mai spus senatorul PRM. In opinia sa, acest fenomen, in special cel legat de absenteismul romanilor la vot, arata ca, in Salaj, nu exista un castigator cert al alegerilor europarlamentare. No comment.

Razgandire de… ultima ora

Cum era lesne de inteles ca PRM nu va renunta la ciolan atat de usor, in cursul dupa-amiezii de ieri, flacara vie a partidului, in speta Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca nu mai demisioneaza din Parlament. Era previzibil… Motivele invocate de tribun sunt strict legate de rugamintile insistente venite atat din tara, cat si din strainatate, dar si de opinia fetitelor sale. Destul de induiosator, ca sa nu spunem patetic, nu? Inca mai speram la demnitatea cea de pe urma. Uitasem ca, cel putin pe plan politic, un astfel de comportament este, in fond, o utopie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »