Senatorul Fekete Andras se implica in scandalul privind recalcularea pensiilor militarilor

Magazin Salajean 31 ianuarie 2011 0

Senatorul Fekete Andras se implica in scandalul privind recalcularea pensiilor militarilor

Liderul grupului parla-mentar al UDMR din Senat, salajeanul Fekete Andras, este de parere ca imaginea Guvernului a iesit un pic sifonata in urma scandalului recalcularii pensiilor militarilor. Imaginea Guvernului este putin sifonata in urma procesului de recalculare a pensiilor militarilor. Poate ar fi fost mai bine sa lasam lucrurile cum erau, a declarat senatorul. Acesta a comentat si declaratia presedintelui Traian Basescu referitoare la necesitatea respectarii hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) privind recalcularea pensiilor militarilor. In acest context, senatorul UDMR a precizat ca deciziile instantelor trebuie respectate inclusiv de Guvern, care nu este, nici el, mai presus de lege. Orice decizie a justitiei, care este definitiva si irevocabila, trebuie respectata de toata lumea. Nici Guvernul nu este mai presus de lege. Acum, insa, trebuie vazuta motivatia exacta a ICCJ – daca se refera la toti militarii pensionati sau doar la unii, a sustinut Fekete Andras.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, in urma cu o saptamana, ca trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste recalcularea pensiilor militarilor. Nu e decat o solutie – sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. In afara hotararii Inaltei Curti nimic nu poate functiona, a declarat seful statului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a aratat, in motivarea deciziei prin care a ramas definitiva suspendarea Hotararii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, ca aceasta decizie este opozabila tuturor pensionarilor militari, politisti si functionari publici din sistemul penitenciarelor si nu doar pentru partile din proces.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »