Senatorii sălăjeni, pierduţi prin fumul de mici şi grătare

Magazin Salajean 29 martie 2011 0

Senatorii sălăjeni, pierduţi prin fumul de mici şi grătare

Gata cu grătarul în aer liber, oriunde şi oricum. Legea picnicului intră în dezbatere parlamentară de săptămâna aceasta. Ceea ce înseamnă că odată aprobată această lege, vom face picnic numai în zone strict delimitate. Cei care nu vor respecta regulile riscă amenzi usturătoare.

Dacă se va vota această lege, picnicul nu va mai fi o activitate organizată la întâmplare. Se vor crea spaţii special amenajate, aflate sub directa supraveghere a unor administratori. Aceştia vor fi obligaţi să le delimiteze clar şi să pună la dispoziţia cetăţenilor locuri pentru aprins focul, containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi toalete ecologice.

Potrivit proiectului de lege, numai pentru aprinderea focului în spaţii neamenajate sau necurăţarea locului în care s-a făcut picnicul, te alegi cu amendă cuprinsă între 300 şi 3.000 de lei. După cum îi ştim pe unii, va fi greu să scape de acest obicei.

Legea picnicului a fost depusă în Parlament şi va intra în dezbaterea Senatului săptămâna aceasta.

Întrebat despre cum va vota acest proiect de Lege, senatorul UDMR Sălaj, Fekete Andras susţine că, în mare, ştie despre ce este vorba şi, mai mult de atât, este de acord cu faptul că un astfel de act normativ ne-ar apropia de ţările occidentale, însă mărturiseşte că nu ştie ce decizie va lua în momentul votului: În Austria, de exemplu, dacă te opreşti pe marginea drumului şi faci grătare, eşti amendat, astfel că-ţi piere cheful de tot. La noi… Totuşi, trebuie să citim, mai întâi, tot proiectul de Lege, să vedem despre ce este vorba. Nu pot spune, acum, cum voi vota.

Senatorul PSD Sălaj, Gheorghe Pop, spune că nu a citit nici el, în întregime, proiectul de Lege, însă dacă este o iniţiativă a Guvernului Boc, parlamentarul nu este dispus la niciun compromis. Cu alte cuvinte, din considerentul exprimat, de altfel, cum că tot ce vine de la putere este greşit, pentru că ei nu gândesc, Gheorghe Pop a spus răspicat că va vota împotriva acestei iniţiative. Totuşi, senatorul a lăsat o portiţă deschisă, declarându-ne că, în condiţiile în care Legea picnicului va avea şi părţi bune, ar putea să voteze favorabil acel proiect. No comment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »