Sălajul are 18 primari proaspeţi

Din cele 61 de primării sălăjene, doar 18 vor fi conduse de edili noi. În fruntea celorlalte 43 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, primarii în funcţie au fost reconfirmaţi.
Scrutinul din 5 iunie a adus schimbări în fruntea a 18 oraşe şi comune din Sălaj, în celelalte primării, cei care au trecut pe la urne mergând pe mâna edililor în funcţie, cărora le-au acordat votul de încredere pentru un nou mandat. Şapte dintre noii primari au candidat din partea PSD, şase reprezintă UDMR şi cinci, PNL.
Un singur primar de oraş a fost reconfirmat. Este vorba despre liberalul Septimiu Ţurcaş, edilul din Şimleu Silvaniei, care a câştigat un al patrulea mandat, cu peste 77 la sută din voturile valabil exprimate. Reşedinţa de judeţ a fost preluată de către social-democraţi, după 12 ani de „domnie” liberală, după ce fostul prefect Ionel Ciunt a obţinut 40,88 la sută din voturi. Primar nou va avea şi Jiboul, unde fostul consilier judeţean, pesedistul Dan Ghiurco a fost votat de 46,70 la sută dintre alegători. Cehu Silvaniei va fi condus de reprezentantul UDMR, Cheregi Ioan, ales cu 45,39 la sută.
Alegerile locale au adus schimbări şi în fruntea unor primării de comune. Astfel, au intrat în sistem din partea PSD: Eugen Maxim (Bănişor), Leontin Chiş (Chieşd), Cornel Lar (Ileanda), Bogdan Bercean (Meseşenii de Jos) şi Cristian Oros (Treznea). Noii ocupanţi liberali ai fotoliilor de primari de comune sunt Mugurel Moraviţ (Bobota), Călin Morar (Crişeni), Angela Lazăr (Dragu), Alin Pocol (Lozna) şi Alin Băbănaş (Surduc).
De la UDMR, au câştigat alegerile Demien Istvan (Bocşa), Bogya Miklos (Crasna), Bogdan Ferenc Istvan (Dobrin), Petkes Andrei (Sălăţig) şi Banto Zoltan (Şamşud). Acesta din urmă a candidat singur pentru fotoliul de edil al comunei, fiind ales, astfel, cu 100 la sută din voturi.

Leave a Comment