Referendumul baga autoritatile in priza

Magazin Salajean 18 mai 2007 0

Prefectul Andrei Todea a participat, miercuri, la videoconferinta organizata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, in scopul unei ultime instruiri a prefectilor inaintea referendumului national din data de 19 mai. La videoconferinta a fost prezent si presedintele Biroului Electoral Central (BEC), care a adus o serie de lamuriri privind modul de desfasurare a procesului de votare, conform ultimelor hotarari ale BEC. In aceeasi ordine de idei, prefectul Andrei Todea a facut cunoscut faptul ca, la nivelul judetului Salaj, au fost si vor fi respectate toate termenele prevazute in Programul calendaristic privind organizarea si desfasurarea referendumului national pentru demiterea Presedintelui Romaniei. Printre principalele masuri adoptate in scopul derularii in bune conditii a pregatirii si desfasurarii referendumului se numara organizarea unor sedinte de instruire, la care au fost convocati presedintii birourilor electorale ale celor 295 de sectii de votare, secretarii primariilor si primarii din Salaj, intalniri la care au participat: prefectul judetului, presedintele Biroului Electoral Judetean de Circumscriptie Electorala, Directorul Directiei Judetene de Statistica Salaj si membrii Comisiei tehnice Judetene. De asemenea, in localitatile in care sunt organizate sectii de votare, primarii au primit listele electorale permanente, urmand ca acestea sa fie predate presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare.

In cursul zilei de azi, vor fi predate presedintilor sectiilor de votare buletinele de vot, stampilele de control, stampilele cu mentiunea VOTAT, timbrele autocolante, precum si alte materiale necesare in derularea procesului electoral. Totodata, au fost stabilite masurile necesare astfel incat, azi, incepand cu ora 18, sectiile de votare sa fie predate presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare, urmand ca, pana la incheierea referendumului, locatiile respective sa fie pazite permanent.

Prefectul Andrei Todea a cerut primarilor salajeni ca, in ziua referendumuui, sa asigure permanenta la sediile unitatilor administrativ-teritoriale din judet.

Tot in scopul asigurarii unei bune desfasurari a referendumului national, la nivelul Institutiei Prefectului Judetului Salaj, va fi asigurata permanenta de catre prefectul Andrei Todea, pe intreaga durata a desfasurarii procesului de vot.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »