Găsit incompatibil de ANI, Radu Căpîlnaşiu poate pierde funcţia de primar

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
Sursa citată arată că edilul municipiului „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 mai 2010-1 august 2013, precum şi în perioada 26 iulie 2010-prezent, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al municipiului Zalău, judeţul Sălaj, şi calitatea de reprezentant al municipiului Zalău în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor SC E-Star Distriterm SRL, precum şi în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor SC Citadin Zalău SRL. Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.
Anunţul ANI vine la două luni după ce primarul Căpîlnaşiu a renunţat la mandatul de reprezentant al municipalităţii în adunările generale ale acţionarilor la Compania de Apă Someş şi la E-Star Distriterm. În locul său a fost desemnat Radu Nistorescu, managerul public al Zalăului.
Potrivit comunicatului ANI, primarul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
În replică la constatările Agenţiei Naţionale de Integritate, edilul a precizat că nu face parte din AGA a Citadin Zalău şi pune totul pe seama unor „date greşite ale Oficiului Registrului Comerţului Sălaj” care „au fost preluate de ANI fără să le fi fost verificată acurateţea”. Radu Căpîlnaşiu adaugă că „în calitate de primar am fost împuternicit de Consiliul Local al municipiului Zalău să semnez actele de înfiinţare a societăţii (Citadin – n.red.), iar de Adunarea generală a Acţionarilor SC Citadin Zalău am fost împuternicit să semnez contractul de manager”.
În ceea ce priveşte starea de incompatibilitate cu calitatea de membru în AGA la E-Star, primarul susţine că este „o informaţie incorectă”. „Există două legi – Legea 161/2003 şi 15/1990; una stabileşte situaţiile de incompatibilitate cu calitatea de membru în CA al societăţilor comerciale şi de membru în AGA, iar cealaltă defineşte societăţile comerciale de interes local, care au ca şi acţionar unitatea administrativ-teritorială. Prin statut, acţionariatul şi conducerea societăţii despre care vorbim sunt asigurate de firma maghiară”, a spus edilul zălăuan, adăugând că este vorba despre o funcţie neremunerată.
Primarul este hotărât să conteste în instanţă decizia ANI, „pentru ca situaţia să fie clarificată în condiţiile legislaţiei în vigoare”. În cazul în care va fi găsit vinovat, Căpîlnaşiu ar putea fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

43 Thoughts to “Găsit incompatibil de ANI, Radu Căpîlnaşiu poate pierde funcţia de primar”

  1. Anonim

    CAPILNASIU LA PUSCARIE!

  2. g

    de ce el este vinovat, vinovat e Nistorescu care doreste tot

  3. Anonim

    cine il tine in brate pe Nistorescu asta?

  4. Decimus

    Chestii cu E-Star au fost facute urgent, tocmai pentru ca institutiile sa poata primi caldura. Nu inteleg de ce nu incercati sa mai si apreciati oamenii, nu doar sa ii criticati!!!

  5. Anonim

    Dacaa citesti cu atentia sporita articolul, iti dai seama ca domnul Radu are dreptate.

  6. Anonim

    Domnule Radu Capilnasiu, din partea mea aveti tot respectul! Urasc genul asta de oameni vesnic nemultumiti, care niciodata n-or sa aprecieze oamenii care isi dau interesul pentru o mai buna administratie a orasului!

  7. Anonim

    DEMISIA DEMISIA DEMISIA DEMISIA
    DEMISIA DEMISIA DEMISIA DEMISIA
    DEMISIA DEMISIA DEMISIA DEMISIA
    DEMISIA DEMISIA DEMISIA DEMISIA
    DEMISIA DEMISIA DEMISIA DEMISIA
    DEMISIA DEMISIA DEMISIA DEMISIA
    DEMISIA DEMISIA DEMISIA DEMISIA

  8. Zălăuan

    Cineva minte, ori primarul, ori ANI.

  9. Anonim

    chiar a facut multe pentru orasu asta eu il respect si sai dea dumnezeu putere sa mai faca

  10. Anonim

    Domnul Radu e un om adevarat pe care multi dintre voi nu stiti sa il apreciati !

  11. Anonim

    mi se pare copilaresc. Sa stii ca e de dulce si totusi sa incingi. Ce-ti lipsea Radule?

  12. Anonim

    la cat de prosti consilieri are, nu e de mirare ca capilnasiu nu a avut habar de lege. dar el si i-a ales, el si i-a numit. acuma sa traga foloasele de pe urma lor. nu se poate face treaba doar cu lingai si pupincuristi, mai trebuie si oameni de caracter, care sa il traga de bracinar, macar din cand in cand. dar…

  13. Anonim

    de ce romanii trebuie sa-si submineze mereu conducatorii doar noi l-am ales nu? atunci sa-l ajutam sa-si indeplineasca atributiile omul oricare ar fi el daca tot timpul este muscat ce randament poate obtine//????

  14. goe

    Nu-si submineaza romanii conducatorii situatia sta exact pe dos.Romania si romanii au fost subminati de conducatori incompetenti ,hoti ,corupti si dezinteresati de soarta celor care i-au votat .Asta s-a intamplat din pacate in ultimii 22 de ani.Rezultatele eficientei acestor,,conducatori,,se vede cu ochiul liber.Tocmai pentru ca amaratii din Zalau l-au creditat de trei ori trebuia sa respecte legea.La asa votanti asa primar.

  15. Anonim

    Toata lumea vorbeste , dar ce a facut pentru Zalau , nimic , in afara de a intra actionar in toate firmele din judet unde se poate face afaceri cu primaria si a face banii pe degeaba , Ex Citadin , e star distritem , nu stiu de ce i tine ti partea ca nu a facut nimic bun. In irasul asta , numai a furat de peste tot , de unde are terenuri. Peste tot. Vile , din salarul de. Primar nu cred
    Sa i fie rusine si sa ma i circule si el prin oras sa vada in ce stare. Sunt drumurile si ce mizerabile. Se asfalteaza de firma Citadin unde este implicat. , si dupa 2-3 luni iarasi trebuie asfaltat ca doar din banii primariei se plateste , uitati va oameni buni pe impozitele care le platim. Cum arata orasul asta mizerabil. Plin de canale ridicate mai sus de nivelul drumului , ca doar la pus sef la Citadin pe cei din Familie
    Stati linistiti oameni buni ca nu a facut nimic bun in orasul Zalau , la ti vazut vreodata prin oras sa vorbeasca cu cetatenii Zalaului despre problemele orasului , nici odata ca nu mai cunoaste lumea de cand a ajuns in functia de primar , intoarce spatele cand mergi cu probleme la el sau sa stai de vorba cu Domn Primar pe strada
    Sa i fie rusine si de afacerile facute cu terenuri si spatii comerciale din judet facute cu Crecan

  16. Anonim

    Ce a facut pentru noi cetatenii orasului Zalau, Primarul , nimic , sta ti linistiti ca vin alte impozite mai mari si taxe , sta ti in case nu iesiti in strada , deloc nu suntem un popor unit , uitati va la alte tari cum ies in strada cand vor sa le mai puna o taxa , dar romanul mai bine sta si priveste la televizor si plateste din amarata lui pensia taxele la stat
    Rusine

  17. Anonim

    Nu stiu cum a ajuns Primar un om asa incompetent , sau a fost Papusa marioneta altor ,,……

  18. Anonim

    E un gunoi de om cu G mare si lingau

  19. marius goron

    Mai ANONIMILOR
    dacq nici acum ZALAUL NU ARATA CA UN ORAS CIVILIZAT, INSEAMNA CA VOI CA ANONIMI, TENDENTIOS NU VRETI SA VEDETI
    UN PRIMAR, ORI DE UNDE ARFI, EL ESTE EDILUL COMUNITATII RESPECTIVE, NU EDUCATORUL LOR.MULTE SE POT SPUNE IN SPATELE APELATIVULUI ANONIM.LIPSA DE CARACTER SI DE PERSONALITATE. – MARIUS-

    1. simi

      Si care e diferenta intre Marius si Anonim?

  20. maria

    stati sa se afle si de cercetarile DNA-ului si de procesele pe care le are Domnul Primar, in alte judete(ca sa nu afle cetateni de afacerile lui).
    Este un om fara caracter care face proiecte numai unde poate sa ciupeasca si stiu mai multe doar lucrez in Primarie.Toate la timpul lor.

    1. bravo DOMNULE…………….acum incercati sa-l contraziceti si pe acesta.

      adevarul .este ca are si parcele de pamant in livada..de pe KOSSUt.plus altele.

      acolo is banii dumneavoastra…………

      din ce-am vzt asta vara…dupa 3 ani…nu a facut nimic.

      sa o ia pe COTEASCA de fusta si sa plece amandoi

  21. Păduraru Nicolau

    Bine ar fi dacă cele sesizate de către ANI ar fi reale, dar deocamdată ţara asta este condusă de către asemenea indivizi, astăzi dacă nu ştii să furi nu ai ce căuta între cei care ne conduc, ori ca să ajungi între ei trebuie să dispui de sume de bani fabuloase, ori aceste sume de unde le poţi agonisi dacă nu ştii să furi ?

  22. Anonim

    NU are rost sa ii tot aruncam. Este cea mai buna varianta in functia de primar! Cel mai capabil! SPr

  23. Anonim

    Mereu acest individ a cazut in picioare!

    L-a sapat pe Stanca , a dezertat din PD si a fost reales, apoi norocul s-a numit USL. Pana cand un indivit atat de MEDIOCRU cade mereu in picioare? Potrovita ce spui?

    Despre Nistorescu , nu vb nimic, este prea marunt, mai multa atentie pe un vierme numit crisan valer

  24. Anonim

    Fiecare dintre voi va credeti a fii inteligenti, insa ajugeti sa vorbiti fara sa ganditi, in necunostinta de cauza datorita faptului ca exista mult prea multa invidie si frustrare in voi. Ar trebui sa faceti ceva pentru voi insiva nu sa stati sa aruncati insulte catre domnul primar !

  25. Anonim

    ” ANONIMULE” de la 2.16 esti purtatorul de cuvant? Paule ocupa-te de lucruri serioase . Te ia valul si esti prea crudut! SFAT, lasa-l si nu mai linge sunt altii care s e l i n g !

  26. Anonim

    Aviz amatorilor, cei care sustin ca domnul primar nu sta pe strada de vorba cu oamenii/ nu asculta problemele. Absolut fals!! Am fost acolo, am vazut, si i s-a dat si o solutie!

  27. Anonim

    Cum ati vrea ca Romania sa fie o tara mai buna cand voi toti sunteti atat de rai ? Cum ? Cand stiti fiecare doar sa va plangeti, sa criticati si sa judecati fara drept. Lucrul bun nu stiti sa il apreciati, stiti doar sa vedeti raul, amplificati raul, nu ajutati cu nimic aceasta tara dar aveti mari pretentii de la altii. Sa va fie rusine ca sunteti un asemenea fel de oameni !!! Iar domnul primar ar trebui apreciat si cel mai important,
    ar trebui sa fie sustinut !

  28. Anonim

    avea posibilitatea sa-si desemneze un reprezentant,dintre consilierii personali,dar nu l-a dus capul

  29. Anonim

    Anonim inteligent de la 2:22 te ia pe tine valul grav de tot, bravo mie ca sunt CAPABILA sa am un vocabular mult mai interesant decat al tau, deja instant am facut diferenta dintre mine si tine, sper ca ai inteles ca mai ai de lucrat la capitolul personalitate.

  30. cetatean al urbei

    votati oameni tineri cu pregatire cu rezultate exceptionale cautatii si propunetile sau rugatii sa ne salveze de la pieire altfel bogatul ramane bogat iar saracul tot sarac

  31. mihai

    Domnilor si doamnelor ziaristi , parerea mea este ca nu Capalnasiu poarta in totalitate vina pentru incompatibilitate . Exista o lege pe care trebuia sa o respecte , DAR aparatul din primarie trebuia sa ii sesizeze neregula , adica APARATUL JURIDIC DIN PRIMARIE trebuia sa intervina si sa opreasca aceasta numire in AGA. Dupa ce aparatul din primarie sa facut ca nu vede ilegalitatea , trebuia ca PREFECTURA sa intervina si sa atace in contecios aceasta hotarare de consiliul local si numai aveam pentru Zalau aceste probleme . Pacat , sincer d-nule Primar te-am votat o singura data in primul tau mandat , dupa care ai dezamagit , ai tradat prieteni asa cum sistemul te tradeaza pe tine acum

  32. Anonim

    sunt de aceeasi parere cu cel de mai sus , dar la ce sa te astepti cu juristi ca opris traian , baican nicoleta si alti absolventi de spiru haret, ce sa faci valorile pleaca daca nu le dai macar apreciere pentru munca facuta si valoarea prezentata

    toata lumea vorbeste despre faptul ca primaria s-a umplut de persoane cu calificare slaba , despre faptul ca daca nu aderi la culoarea galbena si nu dai like pe facebook iti iei adio de la promovari, despre haita care se gudura la picoarele lui capalnasiu si care la prima ocazie ii vor da cu picioarele in fund

    vei sfarsi jalnic , prin oamenii jalnici ce ti i-ai tras langa tine capalnasiule

  33. eugen

    cat adevar stimabile! problema e ca radu capilnasiu nu s-a trezit nici acum. aud ca se razbuna pe presa. si-a gasit vinovatii. saracutu de el. deja mi-a mila de soarta lui. asa procedeaza doar oamenii mici. iar el nu face exceptie. pacat ca l-am votat.

  34. Ion Iliescu

    Legea contează pentru cineva de aici sau vinovăția și nevinovăția depind de simpatiile politice și de suprafața asfaltată?

  35. Anonim

    Nu are motiv sa ae ,,razbune,,pe presa.Presa din Salaj i-a fost favorabila tot timpul nu numai lui ci tuturor celor aflati in functii importante in judet.Putea sa se supere pe presa daca situatia de incompatibilitate era sesizata de ziaristii locali anterior comunicatului ANI.In fapt nu s-a facut nici o ancheta jurnalistica serioasa despre vreun potentat local .Si asta nu datorita faptului ca nu ar fi capabili ziaristii salajeni.Probabil este vorba despre o dependenta de anumite finantari a autoritatilor locale.Mai este un caz de conflict de interese a unui personaj aflat intr-o importanta functie publica .

  36. anonim

    e un nesatul de avea caracter nu candida si a treia oara sa ne puna ,,penis,, in parc si buda in centru si antene extraterestre intre blocuri vai de viata lui bogata dar plina de mizerii, dumnezeru va avea grija de el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  37. am un OS.vreau 2 OASE..vreau 3 OASe de ros…………..asa e si cu acestia.nu a furat de ajuns in 8 ani,ii mai lipsea ceva si atunci ,hai sa mai candidez(pardon ,am vrut sa spun ,sa mai FUR)

  38. anonim

    O SA-L ANGAJEZE DEFUNCTUL Czell Laurentiu ca doar ia retrocedat si ce nu avea din terenurile statului roman in tot municipiul zalau asa ca nu-l compatimiti

Leave a Comment