PSD vrea sa transfere raiul in Romania

Magazin Salajean 21 iulie 2008 0

Potrivit primvicepresedintelui PSD Salaj, Iuliu Nosa, in cadrul Sedintei Consiliului National al partidului, care s-a desfasurat cu cateva zile in urma la Bucuresti, a avut loc lansarea ofertei politice PSD+PC pentru perioada 2008-2012. Oferta noastra este concentrata pe 10 teme principale, iar ea a fost discutata ulterior, mai precis miercuri, in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent Judetean. Trebuie sa pornim, in primul rand, de la un lucru foarte clar: in Romania, PSD a castigat alegerile locale din acest an, avand in vedere atat calitatea candidatilor, cat si oferta politica prezentata electoratului. Astfel, avem convingerea ca, la alegerile parlamentare din toamna, vom prezenta electoratului un program politic care sa rezolve o mare parte dintre problemele si nevoile cu care se confrunta, azi, populatia, a declarat Iuliu Nosa, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

Prezent si el la intalnirea cu mass media locala, deputatul Filonas Chis a afirmat ca oferta politica a PSD+PC va fi supusa dezbaterii publice, astfel incat ea va putea suferi cateva modificari. Caracteristica de baza a ofertei noastre este ca ea ofera termene precise, si nu povesti. De departe, oferta nu este una populista, ea fiind conceputa la nivelul departamentelor noastre din cadrul partidului. Parerea mea este ca nu poti sa intri intr-o campanie electorala si sa te prezinti in fata electoratului cu o oferta incropita pe loc, a mai spus Filonas Chis.

Populista sau nu, oferta politica a PSD+PC cuprinde cateva masuri interesante, creionate de catre initiatori ca fiind o parte dintre angajamentele pe care cele doua partide – recent (re)infratite – si le asuma in cazul in care vor prelua fraiele guvernarii in urma alegerilor din aceasta toamna. In fine, amintim cateva dintre promisiunile PSD+PC, asa cum sunt ele inserate in oferta politica amintita: cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare a tuturor romanilor; corelarea salariului brut pe tara cu valoarea cosului de consum – cresterea salariului minim pana la valoarea de 1.000 de lei; acordarea celei de-a 13-a pensii; dublarea pensiilor pentru agricultori; devansarea etapei a doua de crestere a pensiilor; reducerea TVA la 5 la suta pentru alimentele de baza, concomitent cu cresterea TVA la produsele de lux cu 25 la suta; alocarea a 6 la suta din PIB pentru Educatie; eliminarea plafoanelor la medicamente din farmacii, concomitent cu introducerea medicamentelor compensate si gratuite pentru persoanele cu venituri reduse; reformarea sistemului fiscal-bugetar; construirea a aproximativ 1.000 de kilometri de autostrazi; centuri ocolitoare pentru toate marile municipii; 8 stadioane si centre olimpice moderne, in toate regiunile de dezvoltare; marirea alocatiilor familiale cu 50 la suta si cresterea numarului de familii beneficiare; acordarea unei alocatii de 200 de lei pentru cresterea copilului de la 0 la 18 ani etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »