PSD Sălaj, mulţumit de rezultatele obţinute la alegerile locale

Social-democraţii şi-au atins targetul propus în Sălaj pentru alegerile locale din acest an, a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Tiberiu Marc, preşedintele PSD Sălaj.
„Am reuşit să păstrăm numărul de primării, să câştigăm Primăria Zalău şi să obţinem cel mai mare număr de consilieri judeţeni”, a subliniat Marc. Singurul regret al pesediştilor este că au pierdut Primăria comunei Surduc.
Potrivit datelor prezentate de către reprezentanţii PSD Sălaj, formaţiunea politică a „cucerit” 25 de primării, inclusiv mult-râvnita Primărie de municipiu, nouă fotolii de consilieri locali şi 13 posturi de aleşi judeţeni.
Astfel, la nivel de Zalău, candidatul PSD, Ionel Ciunt, a obţinut 40,88 la sută din totalul voturilor valabil exprimate, cu circa 4.000 mai mult decât primarul în funcţie, liberalul Radu Căpîlnaşiu.
Din componenţa CJ Sălaj vor face parte, în mandatul 2012-2016, 13 social-democraţi, zece liberali şi opt UDMR-işti. „Faţă de situaţia existentă în actualul mandat, PSD câştigă trei posturi, PNL pierde două şi UDMR câştigă unul”, a subliniat oficialul.
Acesta a mai spus că raportat la situaţia din 2008, partidul pe care îl conduce a înregistrat, pentru Consiliul Judeţean, un plus de circa 13.000 de voturi, în timp ce formaţiunile politice concurente au pierdut alegători. „Am făcut o comparaţie cu rezultatele din 2008, când PSD a candidat singur la CJ şi avem o creştere de la circa 24.000, la 37.000 de voturi. În 2008, voturile cumulate ale PDL şi PNL erau de circa 33.000, iar UDMR avea peste 23.000. Acum sunt undeva la 20.000. Socoteala este ca am câştigat 12.000 de voturi, în condiţiile în care ceilalţi competitori au obţinut mai puţine”, a punctat Tiberiu Marc.
În opinia sa, rezultatele bune la aceste alegeri au fost influenţate de candidaţii propuşi pentru Consiliul Local Zalău şi pentru Consiliul Judeţean Sălaj, dar şi de interesul acordat fiecărui alegător în parte. „Lista de consilieri locali a fost schimbată în proporţie de peste 90 la sută. Cea de consilieri judeţeni a fost schimbată în proporţie de peste70 la sută. Am încercat să aducem nume noi şi o parte din voturile pe care le-am obţinut credem că se datorează şi acestui lucru. Cealaltă parte ţine de organizare şi de modul în care noi am înţeles să facem această campanie, folosind un principiu utilizat de partide de când e lumea: întâlnirea cu oamenii. Sunt colegi care au ajuns primari şi au fost din casă în casă de trei ori. Acest timp de campanie în care au fost interzise atenţiile de tot felul, ne avantajează pentru că avem organizaţii puternice şi ne permitem să avem contact direct cu alegătorii”.
La rândul său, primarul ales al Zalăului, Ionel Ciunt, a precizat că după ce îşi va prelua atribuţiile, va demara o acţiune de evaluare a activităţii angajaţilor municipalităţii, o atenţie mai specială urmând să acorde societăţilor Citadin, Transurbis şi DADP.

10 Thoughts to “PSD Sălaj, mulţumit de rezultatele obţinute la alegerile locale”

  1. Tăunu

    PSD Sălaj are motive să fie el mulţumit dar, la nivel de capitală, PSD a realizat o performanţă istorică, toate sectoarele Bucureştiului sunt roşii. PSD şi-a depăşit cu mult mentorul, PCR. Numai înainte de 1989, PCR câştiga tot în Bucureşti dar, practic, era sinurul candidat, FDUS era de decor.După ţărănişti, se pare că liberalii urmează calea coşului de gunoi al istoriei !

  2. Anonim

    Niste infractori acesti psd, in frunte cu nosa si marc.

  3. Anonim

    Aceste alegeri locale nu au fost castigaTe de PSD .au fost alegeri pierdute de PNL,BLAGA.GORGHIU,jOHANNIS,CIOLOS et &COMP.VOT NEGATIV

  4. Anonim

    psd blaga inculpatul, nosa betivul marc hotul si salajenii prosti care I-au votat.

  5. Anonim

    Cu acest cor de babe cobitoare, salajul si municipiul se pot duce direct la groapa istoriei! Înapoi cu 50 de ani vai de capul nostru. Cat despre penelisti, nici aia nu meritau niciun vot, alte lepre leneșe si hoațe! Suntem condamnati la suferinta. Asta este.

  6. Anonim

    Vai, ce de lamentari, cat de rau ne e cu PSD-ul, ia nu vreti sa emigrati o data sa stim si noi o treaba?

  7. Posibil emigrant

    Pentru Anonimul de la 21:12 …

    Chiar ati merita asta. Sa emigreze toti care vad in PSD exact ce este, o mare ciuma rosie. Ati ajunge flamanzi si nespalati la cat de incompetenti sunt toti pe care-i promovati.

  8. Anonim

    ciuntu si nosa 2 gainari, dar si salajenii sunt prosti ca I-au votat. marc tigan borat de psd

  9. Anonim

    Salajul = coada transilvaniei!

  10. Anonim

    @00:24 Bai, tu ai uitat cine a construit tara asta? De ce sinteti buni? Cules capsuni si curatat babe la fund? Cam asta e nivelul la care sinteti in strainatate, sclavi.

Leave a Comment