PSD Salaj – cu bune, cu rele…

Magazin Salajean 29 decembrie 2006 0

PSD Salaj - cu bune, cu rele...Ajunsi la sfarsit de an 2006, cei din conducerea PSD Salaj au organizat, ieri, o conferinta de presa, in cadrul careia au facut un bilant succint al activitatii politice a partidului. Daca as face un bilant al anului 2006, as putea spune ca nu ma prea bucur, cel putin prin prisma faptului ca realizez ca suntem mai batrani cu un an. Din nefericire insa, anul 2006 a fost unul plin de scandaluri, fapt care ne-a creat sentimentul ca suntem nepregatiti pentru 2007, si implicit pentru integrare, a declarat prim vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa. Cat priveste subiectul integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana, parlamentarul nu isi ascunde emotiile, subliniind ca includerea tarii noastre in randul statelor europene dezvoltate este, fara doar si poate, o mare realizare. Din nefericire, insa, convingerea noastra este ca momentul integrarii ne prinde nepregatiti. Anul 2007 va fi unul in care decalajele dintre oameni se vor adanci si mai mult. Nici din punct de vedere politic, nu cred ca vom avea parte de prea multa stabilitate, a apreciat in final Nosa.

Prezent si el la conferinta de presa, vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Filonas Chis, a apreciat si el ca anul care este pe cale sa se incheie a fost plin de toate. Comparativ cu 2005, anul acesta a fost unul mai bun. Probabil si presiunea integrarii, la care am fost supusi, a determinat acest lucru, este de parere Chis. Tot el isi exprima speranta ca anul viitor PSD sa-si imbunatateasca imaginea. Mai precis, sa redevina cel mai important partid aflat pe scena politica romaneasca, si asta in conditiile in care, obligatoriu, PSD va trebui sa se apropie la 30 la suta, prezumtiv procent exprimat de preferintele electoratului.

Pe de alta parte, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, considera ca anul 2006, din punct de vedere a prestatiei politice, nu a fost unul foarte bun: Pentru noi, anul acesta, nu a fost unul asa cum ne-am asteptat sa fie. In schimb, anul viitor, va trebui sa demonstram ca recentul Congres al partidului a fost momentul care va putea duce partidul acolo unde ne dorim, sustine Marc. Liderul PSD Salaj precizeaza ca social-democratii se asteapta ca, anul viitor, dupa alegerile europarlamentare, sa fie organizate alegeri anticipate, fapt care nu trebuie sa prinda partidul pe picior gresit. Tocmai de aceea, sustine Marc, PSD se afla intr-o sustinuta etapa de pregatiri, astfel incat, anul viitor, indiferent de situatie, social-democratii sa fie capabili sa obtina creditul majoritatii romanilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »