PRM vrea pensii privilegiate pentru agricultori

Magazin Salajean 24 septembrie 2007 0

PRM vrea pensii privilegiate pentru agricultoriPrintre proiectele de lege initiate de Partidul Romania Mare (PRM) se afla si unul care prevede acordarea de pensii de serviciu pentru agricultorii specialisti, proiect conceput in ideea ca agricultura romaneasca are nevoie de bani pentru a se dezvolta. Stimularea financiara a pensionarilor din domeniul agricol reprezinta, potrivit declaratiei senatorului PRM de Salaj, Petru Stan, un pas important spre iesirea din impas a agriculturii. Acesta recunoaste deasemenea ca acelasi domeniu are nevoie de finantare pentru productie, dar ca acordarea de pensii privilegiate agricultorilor specialisti ar avea o anume importanta, chiar daca, spunem noi, nu prea are a face cu problemele stringente din agricultura.

In aceeasi ordine de idei, senatorul PRM a informat ieri, 21 septembrie, intr-o conferinta de presa, despre un alt proiect de lege initiat de formatiunea pe care o reprezinta care prevede acordarea unei subventii de 100 lei/ha pentru pomicultura intensiva, in conditiile in care sectorul in discutie a fost neglijat. In acelasi timp, PRM sustine acordarea de ajutoare pentru calamitati, avand intocmit si aici un proiect de lege care, declara Petru Stan, va intra in plen in termen de cel putin 2 saptamani.

Motiunea PSD nu va trece

In legatura cu mult discutata motiune a PSD, senatorul PRM a declarat ca motiunea nu va trece, atata timp cat PRM, UDMR, PC, PNL si 40 la suta din PSD vor vota impotriva. Deasemenea, nu este exclus ca PSD sa renunte la motiune. In acest caz, pesedisti se vor intelege cu PNL pentru posturi in teritoriu si la centru, e de parere Stan. Potrivit acestuia, situatia in care se afla parlamentul e una haotica, Parlamentul fiind in acest moment blocat, iar sute de legi nu sunt votate. Problema e cu atat mai grava cu cat multe dintre aceste legi sunt legate de adaptarea la legislatia europeana. Este o situatie extraordinara, anumite legi discutate si votate cu majoritate de voturi in comisie fiind respinse in Parlament, adauga Stan.

Stan nu exclude posibilitatea unui nou referendum

Dupa parerea senatorului citat, lucrurile ar putea evolua in trei directii, si anume, fie Geoana va fi inlocuit ca lider, iar PSD va trece la PNL, ceea ce ar insemna destramarea PSD si formarea unui guvern PD – PSD – UDMR, fie se va forma un guvern minoritar PD – PLD, blocandu-se astfel Parlamentul. Ca o a treia varianta, Stan prevede imposibilitatea constituirii unui nou Guvern, situatie ce va duce la necesitatea alegerilor anticipate, modificarea constitutiei, dizolvarea parlamentului si, in final, la referendum.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »