Primim la redactie

Magazin Salajean 29 noiembrie 2006 0

Recenta Conferinta Extraordinara a PSD Salaj n-ar fi reprezentat pentru noi o curiozitate deosebita, daca in cadrul informarii prezentate de catre presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, nu s-ar fi strecurat si o serie de atacuri violente la adresa noastra. Atacuri fara un suport real si lipsite de ceea ce se cheama decenta politica in elaborarea unui discurs oficial.

Intelegem framantarile si nemultumirile d-lui presedinte, acestea fiind proprii PSD-ului, in ansamblul sau, in aceasta perioada pregatitoare a Congresului Extraordinar al PSD din 10 decembrie 2006, dar nu credem ca ele trebuie transferate in afara partidului pe care-l reprezinta.

Am ramas surprinsi, dar si profund consternati sa aflam ca o serie dintre colegii PSD-isti ai d-lui Marc au fost tracasati, santajati, amenintati, nu de putine ori impreuna cu familiile, supusi unei campanii de racolari si promisiuni. Prima intrebare: din partea cui ? Ca urmare, mai zice d-l presedinte Marc, unii am cedat, altii am acceptat sa fie chemati, iar altii au preferat sa nu ne cunoasca, pentru a-si proteja slujba sau familia.

Citind cu atentie aceste cuvinte, nu-ti vine a crede ca au fost scrise si spuse de catre liderul unei organizatii despre care tot domnia sa zice ca este cea mai puternica, atat la nivel central, cat si la nivel judetean.

Domnule presedinte, avem impresia ca doriti sa-i victimizati pe unii dintre membri PSD si sa justificati astfel interesul din ce in ce mai scazut pe care PSD il are la electorat, atat la nivel central, cat si la nivel local. De altfel, ceea ce descrieti cu atata patos au fost practici frecvente ale PSD in perioada 2000-2004 si credem ca faceti voit o confuzie, pentru a abate atentia propriilor membrii de la problemele de fond ale partidului, probleme care au fost subliniate de catre alti vorbitori ( liste pe sub masa, alegeri interne trucate etc.)

Faptul ca PSD vrea sa transforme Romania egoista in Romania sociala tine de programul, oferta si ideologia PSD, dar acest lucru nu credem ca trebuie facut prin lamentari, plangeri si rafuieli in cadrul unei Conferinte judetene, ci prin demersuri si actiuni concrete de natura politica si organizatorica. Iar daca unii membri ai PSD au parasit barca,vazand ceea ce se intampla in interiorul partidului, este problema respectivei organizatii politice. Un partid nu poate castiga alegerile cu o oferta care se adreseaza doar unor grupuri sociale, fie ele chiar defavorizate, ci intregului segment social.

Daca d-l presedinte Marc doreste sa castige viitoarele 5 ( cinci ) campanii electorale improscand in stanga si-n dreapta cu vorbe de ocara sau cautand cu lumanarea bube actualei guvernari, se insala.

Oamenii au vazut si vad ei insisi ce a insemnat fosta guvernare si actuala guvernare. De altfel, toate sondajele acrediteaza PSD-ul atat cat merita, iar daca vine vorba de grupuri de interese, liderii PSD sunt cei mai putin indreptatiti sa o faca. Alegatorii stiu de ce.

Cat priveste asa zisa concurenta neloiala prin care banii cu dedicatie dati unor comune depasesc orice masura, ii reamintim d-lui presedinte Marc ca dansul este principalul ordonator de credite la nivel judetean, in calitatea sa de presedinte al CJ Salaj, si nu poate fi strain de repartitia sumelor de la buget si in nici un caz nu poate fi suparat, tot in calitate de presedinte al CJ, ca acesti bani au intrat in comunele judetului Salaj, si nu altundeva. Pe de alta parte, se poate observa ca pe langa aceste comune, au beneficiat de fonduri consistente si unitatile administrativ teritoriale: Somes Odorhei, Chiesd, Balan, Mesesenii de Jos, Cuzaplac si altele in care primarii sunt PSD-isti sau apartin altor formatiuni politice.

Ati uitat domnule presedinte de actiunea -comuna PSD si miliardul- din 2004 de dinaintea campaniei electorale, prin care ati vrut sa cumparati electoratul?

Deci pica incercarea de a induce in opinia publica ideea unei protectii pe criterii politice.

Toti primarii, toate consiliile locale au acces la fondurile guvernamentale sau europene , desigur, in functie de capacitatea de a intocmi proiecte eligibile si fezabile.

In alta ordine de idei, ii sugeram d-lui presedinte al PSD Salaj si altor lideri ai organizatiei judetene sa-si rezolve problemele pe care le au in interiorul partidului fara a mai trimite sageti otravitoare spre altii, mai ales ca nu acestia i-au etichetat pe unii lideri, sau mai bine zis viitori lideri, cu apelative care vizeaza capacitatile lor intelectuale.

Despre vocile tinere, despre reformarea partidului si a liderilor PSD am vazut ca si-au exprimat parerea pensionarii: Serban, Dumitras etc. In ceea ce priveste sustinerea candidaturii domnului Geoana, atentie la ceea ce spune domnul Iliescu!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »