Primarii salajeni, fata in fata cu alegerile europarlamentare

Magazin Salajean 5 martie 2007 0

In cadrul intalnirii la care au participat primarii si secretarii unitatilor administrativ-teritoriale din judet, eveniment care a avut loc saptamana trecuta, prefectul Salajului, Andrei Todea, a adresat un apel catre acestia de a privi cu toata responsabilitatea organizarii si derularii alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc in data de 13 mai 2007. Este un act istoric, de o importanta foarte mare pentru fiecare dintre noi si, implicit, pentru Romania, care va avea reprezentanti in cel mai inalt for decizional european. Trebuie sa ne indeplinim responsabilitatile noastre astfel incat actiunile cuprinse in programul alegerilor sa decurga fara probleme, a spus Todea. De asemenea, prefectul a adus la cunostinta participantilor principalele noutati privind derularea alegerilor din data de 13 mai si, nu in ultimul rand, a solicitat primarilor sa priveasca cu maxima responsabilitate atat organizarea alegerilor, cat si asigurarea unei bune informari a electoratului privind importanta acestora. Mai mult, Todea a facut un apel catre cei implicati in desfasurarea alegerilor pentru ca fondurile alocate sa fie cheltuite cu foarte mare chibzuinta. In acest sens, prefectul a propus ca, pentru sectiile de votare unde nu exista posturi fixe de telefon, dar care se afla in aria de acoperire a telefoniei mobile, sa fie distribuite cartele reincarcabile care sa fie utilizate in perioada alegerilor. Totodata, s-a solicitat efectuarea unui inventar al materialelor utilizate la alegerile anterioare si, abia pe urma, sa se inainteze cererile pentru completarea necesarului la nivelul sectiilor de votare.

Participantilor la intalnire le-au fost distribuite CD-uri care cuprind toate actele normative privind alegerile pentru Parlamentul European, precum si ordinele prefectului emise cu privire la organizarea alegerilor, la nivelul judetului Salaj.

Urmatoarea intalnire cu autoritatile implicate in organizarea alegerilor europarlamentare va fi programata dupa momentul constituirii Biroului Electoral Judetean, precum si a birourilor la nivelul sectiilor de votare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »