Primaria Jibou, confiscata de PSD

Magazin Salajean 22 iunie 2012 0

Primaria Jibou, confiscata de PSDPrimaria Orasului Jibou este condusa, din acest mandat, de un barbat si o femeie, ambii de sorginte social-democrata. Daca functia de primar a fost castigata pe 10 iunie de Eugen Balanean, ieri postul de viceprimar al orasului de pe Somes a fost adjudecat consilierului PSD, Ana Claudia Indries. Aceasta a fost aleasa cu 11 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Paul Sarkozi a fost sustinut doar de sase din colegii consilieri. Reiteram faptul ca Eugen Balanean a tinut fraiele orasului de pe Somes si in mandatul precedent, iar actualul viceprimar, care este inginer chimist a lucrat la Depoul CFR.

Puzderie de viceprimari USL

Tot ieri, au avut loc sedintele de constituire a consiliilor locale din mai multe comune.

La Halmasd, a fost ales ca viceprimar social-democratul Dorel Moisi, care a fost votat de 10 din cei 11 consilieri locali. Aceasta decizie face ca primaria sa fie condusa tot de acelasi tandem ca in legislatura precedenta (social-democratul Gavril Puscas si Dorel Moisi).

O situatie similara s-a petecut si la Girbou, unde alaturi de fostul (mai precis, si actualul) primar-Alexandru Spatar, va sta si in acest mandat Liviu Magdas, care l-a devansat cu numai un vot pe Daniel Muresan (tot de la USL).

De ieri, la Carastelec, a fost instalat si noul viceprimar, in persoana lui Dobai Szigismund, care l-a infrant, la numai un vot diferenta, pe fostul viceprimar Nagy Tibi.

In schimb, la Ip, intreaga conducere a fost innoita, alaturi de noul primar din UDMR, Markus Laszlo, in fotoliul de viceprimar va sta Liviu Hopide (de la USL). Acesta din urma l-a invins pe contracandidatul sau Orban Attila, obtinand in favoarea sa 10 din 13 voturi.

La Mirsid, fostul viceprimar, social-democratul Ovidiu Bodea a obtinut si acest mandat de viceprimar, in unanimitate. Si comuna Somes Odorhei va avea acelasi viceprimar, ca in legislatura trecuta, in persoana social-democratului Viorel Simonca, dar si Creaca, unde a fost reales in unanimitate Fabian Sabou (USL).

De asemenea, si la Camar a fost reales Lorincz Attila, cu 9 voturi, din 11, dar si la Criseni, unde a fost reconfirmat in functia de viceprimar social-democratul Vasile Bogdan. Acesta a intrunit sase din 11 voturi (unul a fost nul, iar patru consilieri au votat in favoarea democrat-liberalului Alexandru Crisan).

Sedintele de constituire ale Consiliilor Locale din Surduc si Marca s-au amanat pentru marti, si respectiv, duminica, din lipsa de cvorum.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »