Pregatiri pentru alegerile europarlamentare

Magazin Salajean 24 martie 2009 0

Pregatiri pentru alegerile europarlamentare

Videoconferinta cu prefectii, avand ca teme de discutie investitiile alocate proiectelor de infrastructura, achitarea de catre Guvern a facturilor restante ale vechiului Executiv, absorbtia fondurilor europene, necesitatea de finantare interna si externa a Romaniei, siguranta cetateanului si pregatirea alegerilor europarlamentare, a avut loc duminica. Din partea Institutiei Prefectului judetului Salaj, la eveniment a participat si prefectul Ionel Ciunt.

Despre subiectul privind achitarea facturilor restante la finalul anului trecut, seful Executivului, Emil Boc, a cerut prefectilor ca pana vineri, 27 martie, sa transmita Ministerului Administratiei si Internelor o situatie exacta a modului in care au fost decontate cheltuielile restante. Premierul a mai aratat ca banii achitati de Guvern pentru plata facturilor restante trebuie sa ajunga in economie, mentionand ca aceasta masura se alatura celorlalte decizii incluse in planul de masuri anticriza.

In ceea ce priveste imbunatatirea accesarii fondurilor europene, primul-ministru a cerut prefectilor ca, in termen de doua saptamani, respectiv pana in 4 aprilie, sa prezinte un grafic privind organizarea licitatiilor pentru proiectele finantate din fonduri structurale, in conditiile in care Executivul a luat o serie de masuri pentru reducerea termenelor si simplificarea procedurilor, astfel incat sa creasca capacitatea de absorbtie a fondurilor europene. De asemenea, seful Executivului a solicitat prefectilor ca, in termen de doua saptamani, sa prezinte Guvernului un grafic privind stadiul de implementare al proiectelor finantate din fonduri preaderare: PHARE, ISPA, SAPARD.

In cadrul videoconferintei, primul-ministru a informat prefectii despre analizele care se fac cu privire la necesarul de finantare interna si externa a Romaniei, subliniind ca incheierea unui asemenea acord cu institutiile internationale

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »