Prefectul vrea capete tăiate la Almaşu

Magazin Salajean 20 aprilie 2011 0

Prefectul vrea capete tăiate la Almaşu

Alegerile de la Almaşu au fost repetate în baza unei sentinţe irevocabile. În această sentinţă, există un text, mai precis o motivaţie, în care se atrage atenţia că, la Almaşu, au fost fraudate alegerile. Astfel, vreau să aflu, până la urmă, cine şi cum a fraudat aceste alegeri. Iar dacă s-a aflat persoana sau persoanele care au făcut această infracţiune, există vreun dosar sau mai multe de cercetare penală? Fraudarea trebuie demonstrată, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, prefectul de Sălaj, Vegh Alexandru. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat, de asemenea, că prin sentinţa amintită s-a creat un precendent periculos, astfel că există posibilitatea ca, la alegerile din 2012, oriunde ar exista vreo reclamaţie, scrutinul din acea localitate poate fi anulat.

Alexandru Vegh a mai spus că motivul invocat de instanţă, în cazul alegerilor de la Almaşu, este nelalocul lui. În cazul acesta, instanţa a aruncat << pisica moartă >> în curtea Biroului Electoral de Circumscripţie. Până la urmă, dacă acele alegeri au fost fraudate, cineva trebuie să găsească vinovatul, a atras atenţia prefectul.

Reamintim că, la acea vreme, instanţa de judecată a decis anularea primului tur de scrutin de la Almaşu, dar şi organizarea altor alegeri în termenul prevăzut de lege. Judecătorii au mai decis ca, la alegerile următoare (27 februarie), reprezentantul PSD, Claudiu Bălan, să rămână în afara buletinelor de vot, ceea ce s-a şi întâmplat. Solicitarea privind anularea alegerilor din 16 februarie de la Almaşu a fost cauzată de vicierea rezultatelor acelui tur de scrutin, prin înscrierea ilegală a candidatului PSD pe buletinele de vot. Mai precis, social-democratul Claudiu Bălan nu avea dreptul să candideze la acel scrutin în condiţiile în care acesta era într-o situaţie de incompatibilitate, fiind în acelaşi timp şi secretar al Primăriei Almaşu.

În cursul zilei de ieri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au făcut cunoscut că, până în prezent, la noi, nu a existat şi nici nu există vreun dosar de cercetare penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de fraudare a alegerilor de la Almaşu. No comment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »