Prefectul Vegh, pus la treaba de Boc

Magazin Salajean 14 iulie 2010 0

Prefectul Vegh, pus la treaba de Boc

Seful Guvernului, Emil Boc, a declarat in urma cu cateva zile ca va face la nivel guvernamental carta alba a absortiei fondurilor europene si una a investitiilor publice, fapt ce va presupune ca ministrii si prefectii sa prezinte rapoarte lunare, iar cei care nu se vor bate pentru fiecare leu ce poate veni de la UE vor pleca.

Mai mult, Boc sustine ca, in ceea ce priveste rapoartele, situatia va fi prezentata cu exactitate, astfel incat cei vizati sa faca inventarul proiectelor aflate in derulare, sa fie evaluate lunar, pentru a se afla modul in care se pot aduce bani, dar si cum pot fi acestia cheltuiti, unde exista proiecte care pot fi depuse si nu se depun, si unde sunt contracte semnate si nu se organizeaza licitatiile in vederea derularii lor.

Prefectii lenesi, decapitati

Premierul a mai spus ca va cere prefectilor un raport de analiza privind modul in care evolueaza lucrarile, de la luna la luna, astfel incat sa se stie unde sunt progrese sau regrese. Unde nu avem progrese, schimbam, si trecem la oameni noi care sa poata face fata la provocari. Unde este performanta, mergem mai departe, dar nu mai putem sta in acelasi ritm si sa nu ne batem pentru fiecare leu pe care il putem obtine de la UE, a afirmat premierul. Acesta a mai spus ca, intr-un asemenea mod, va fi monitorizata si evolutia investitiilor publice.

Boc a subliniat ca cei care nu deruleaza contractele intr-un timp optim vor fi demisi. Daca mai sunt etape de 14 luni de la semnarea unui contract pana la semnarea proiectului, inseamna ca cineva, acolo, are o problema si trebuie sa plece acasa, a adaugat premierul.

In Salaj, nema problema

Potrivit prefectului judetului Salaj, Vegh Alexandru, respectarea solicitarii premierului nu prezinta niciun impediment. Mai mult, reprezentantul Guvenului in Salaj mentioneaza ca a prezentat deja public, in urma cu o luna, situatia accesarii fondurilor europene la nivelul judetului: Nu vad niciun impediment in respectarea solicitarii premierului Emil Boc. In urma cu aproximativ o luna am prezentat deja, public, situatia accesarii fondurilor europene la nivelul judetului nostru si monitorizam in continuare derularea proiectelor cu finantare externa nerambursabila. Avem o baza de date cu aceste proiecte pe care trebuie doar sa o actualizam periodic, in functie de solicitarile primite de la Guvern.

Prefectul Vegh Alexandru a reamintit, de asemenea, ca, la initiativa Institutiei Prefectului, a fost creat deja Grupul de Lucru Interinstitutional pentru facilitarea accesarii Fondurilor UE la nivelul judetului Salaj, grup ce reuneste reprezentanti ai majoritatii serviciilor publice deconcentrate, ca si ai altor institutii din judet implicate in accesarea de fonduri europene.

La aceasta ora, valoarea proiectelor cu finantare externa nerambursabila, aflate in derulare in Salaj, se ridica la suma de peste 116 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »