Prefectul de Sălaj cere primarilor să arboreze steagul naţional

Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, i-a atenţionat, miercuri, pe primarii comunelor şi oraşelor din judeţ, cu privire la obligativitatea arborării drapelului naţional al României la sediile administraţiilor locale.
“Aş vrea să discut cu dumneavoastră un aspect care l-am constatat în deplasările mele în teren de două săptămâni, de când am preluat funcţia de prefect al judeţului. Vă rog să vă notaţi şi să reţineţi Legea 75/ 1994 şi HG1157/ 2001. Cele două acte normative se referă la obligaţia dumneavoastră ca primari şi a conducătorilor instituţiilor deconcentrate de a arbora drapelul naţional pe sediul instituţiei pe care o conduceţi. Vreau să vă reamintesc că există şi sancţiuni la încălcarea acestei obligaţii legale pe care dumneavoastră o aveţi. Sancţiunile le aplică prefectul sau organele de poliţie. Sper să nu ajungem în această situaţie”, a precizat Ionel Ciunt, în cadrul unei întâlnirii cu primarii din Sălaj privind situaţiile de urgenţă.
Prefectul a adăugat faptul că respectarea prevederilor legale privind arborarea tricolorului va fi verificată în perioda imediat următoare de către angajaţii Instituţiei Prefectului.
“Vă rog şi insist să recitiţi aceste acte normative pentru că, de luni, deplasările colegilor mei din Prefectură vor avea ca obiect şi verificarea acestui aspect şi nu aş vrea să aplic nimănui nicio sancţiune”, a conchis sursa citată.

3 Thoughts to “Prefectul de Sălaj cere primarilor să arboreze steagul naţional”

  1. dyndac

    banuiec ca prefectul a gasit steagul ungariei la primariile conduse de unguri

  2. brazil

    mi se pare corect ca s[fie arborat steagul Romaniei si nu alt steag inventat de vreo provincie condusa de barbari

  3. qwerty

    plata datoriilor, comune mai curate…poftiti cateva idei domnule prefect. sau nu vreti sa deranjati? pacat ca va pierdeti vremea cu lucruri total inutile.

Leave a Comment