Prefectul Andrei Todea: Va asigur ca salariile bugetarilor nu vor scadea

Magazin Salajean 7 octombrie 2009 0

Prefectul Andrei Todea:  Va asigur ca salariile bugetarilor nu vor scadea

Referindu-se la actiunile de protest din sistemul bugetar care au avut loc luni, prefectul de Salaj, Andrei Todea, a facut cunoscut ca, in urma intalnirii pe care a avut-o cu reprezentantii sindicatelor care au pichetat Institutia Prefectului, a transmis Guvernului memoriul semnat de catre protestatari. In cadrul intalnirii pe care am avut-o cu reprezentantii sindicatelor, i-am asigurat pe acestia ca salariile din sistemul bugetar nu vor scadea. Astfel, incepand de anul viitor, in urma aplicarii Legii salarizarii unitare, nu va avea loc nicio reducere de salariu in sistemul bugetar, a subliniat Andrei Todea.

In opinia prefectului, Legea salarizarii unitare este un act normativ care face dreptate in domeniul salarizarii bugetarilor: Legea salarizarii unitare se negociaza de cativa ani. De adata aceasta, a existat vointa politica pentru a finaliza aceste negocieri, dar si de asumare a raspunderii Guvernului in Parlament pentru aceasta lege. Este un act normativ care aduce dreptate in salarizarea din sistemul bugetar.

Pe de alta parte, insa, Andrei Todea sustine ca este constient de faptul ca Legea salarizarii unitare a adus si nemultumiri, insa acestea au venit doar din partea persoanelor care, pana acum, au fost privilegiate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »