Prefectul Andrei Todea – fata in fata cu sindicatele

Magazin Salajean 2 aprilie 2008 0

Prefectul Andrei Todea - fata in fata cu sindicatelePrefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a participat luni la sedinta Comisiei Judetene de Dialog Social intre administratia publica, patronate si sindicate. In cadrul intalnirii, sindicatele au facut cunoscut stadiul incheierii contractelor colective de munca pe anul 2008, fiind prezentata si o informare privind posibilitatea de finantare a programelor din Fondul Social European.

La nivelul judetului Salaj, conform declaratiilor reprezentantilor sindicatelor din toate domeniile de activitate prezente la intalnire, nu sunt probleme in ceea ce priveste semnarea contractelor colective de munca. Potrivit datelor prezentate de reprezentantii principalelor sindicate salajene, o parte din societatile importante au semnat deja contractele colective de munca, iar la altele procesul fie se afla in plina desfasurare, fie urmeaza sa fie declansat in perioada imediat urmatoare.

In cadrul sedintei, prefectul Andrei Todea a adus in discutie problema procentului foarte mare de angajati (93 la suta), la nivelul judetului Salaj, care au salariul minim pe economie, atragand atentia asupra faptului ca aceasta situatie poate crea reale probleme in viitor. De altfel, prefectul a mentionat ca se are in vedere declansarea unei campanii de informare in randul populatiei active privind dezavantajele rezultate din acceptarea consemnarii salariului minim in carnetele de munca, desi in realitate valoarea salariilor primite este mult mai mare.

In partea a doua a intalnirii, s-a prezentat o informare privind posibilitatile de finantare a programelor de formare profesionala si de incluziune sociala, din Fondul Social European. La nivelul judetului exista Asociatia Partenerilor Sociali – cu personalitate juridica – care intentioneaza sa acceseze fonduri prin Fondul Social European (FSE), program ce va fi lansat in data de 15 aprilie 2008.

Prefectul Andrei Todea a propus ca, in perioada imediat urmatoare sa aiba loc o intalnire in care sa fie analizate problemele care vor face obiectul proiectelor care vor fi realizate in scopul atragerii fondurilor structurale.

In finalul intalnirii s-a stabilit ca in cadrul viitoarei sedinte a Comisiei sa se prezinte o informare privind situatia economico-sociala existenta la nivelul judetului Salaj, iar la intalnire sa fie invitati si reprezentanti ai autoritatilor publice locale si judetene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »