Poftiti la campania Votul ilegal inseamna inchisoare!

Magazin Salajean 27 octombrie 2009 0

Poftiti la campania Votul ilegal inseamna inchisoare!Avand in vedere gradul ridicat de asteptare din partea cetatenilor fata de actiunile structurilor Ministerului Administratiei si Internelor pentru buna organizare si desfasurare a procesului electoral din lunile noiembrie-decembrie, Ministerul Administratiei si Internelor demareaza o campanie de informare si constientizare a cetatenilor impotriva fraudelor electorale, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul judetului Salaj, Andrei Todea. Acesta a precizat ca demersul are in vedere atat situatia efectiva inregistrata de catre Politie la procesele electorale anterioare, cat si o anumita perceptie publica intretinuta de unii politicieni privind posibilitatea fraudarii alegerilor cu sprijinul Ministerului Administratiei si Internelor.

Campania este derulata incepand cu 23 octombrie 2009, odata cu inceperea campaniei electorale si se va termina in ziua turului al doilea al alegerilor, respectiv in 6 decembrie 2009.

Campania de responsabilizare a cetatenilor impotriva fraudelor electorale are mesajul Votul ilegal inseamna inchisoare!.

Referindu-se la scopul acestei campanii, Andrei Todea s-a referit atat la informarea populatiei cu privire la sanctiunile legale prevazute pentru incalcarea legislatiei electorale, cat si la constientizarea si responsabilizarea electoratului pentru a asigura un vot corect. Campania cuprinde mai multe actiuni menite sa informeze opinia publica asupra sanctiunilor legale aplicate pentru votul multiplu (cea mai frecventa modalitate de frauda electorala, potrivit perceptiei publice). Rolul campaniei este de a responsabiliza si constientiza populatia cu drept de vot, a spus prefectul.

In acest sens, Andrei Todea precizeaza ca vor fi editate si tiparite afise si fluturasi cu mesajul campaniei: Conceptul afisului este realizat de catre specialisti. Distribuirea fluturasilor se va face in special prin intermediul serviciilor de prevenire de la nivelul inspectoratelor judetene de politie si prin politistii de proximitate. La actiunea de distribuire a afiselor si a fluturasilor participa toate structurile din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. De asemenea, se vor posta, pe fiecare site al structurilor apartinand Ministerului Administratiei si Internelor dar si al prefecturilor, bannere web. Toate materialele produse in cadrul campaniei vor contine mesajul de sesizare la 112 in cazul sesizarii unor incalcari ale legislatiei electorale. In acest sens, va exista un operator special in dispeceratul 112 care va prelua acest tip de sesizari, a subliniat prefectul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »