PNL va continua să facă demersuri pentru eliminarea pensiilor speciale

În ciuda eforturilor din partea Guvernului PNL și a parlamentarilor PNL de a corecta o situație reclamată foarte des de cetățeni, Curtea Constituțională menține pensiile speciale în forma actuală, fiind vorba de aceiași judecători care au primit ieri o palmă grea din partea CEDO în cazul Kovesi.

Recent, PNL a propus în Parlament impozitarea progresivă a pensiilor speciale: cu 10% a pensiilor între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei. Vom milita pentru adoptarea proiectului de lege.

Toate pensiile speciale au fost introduse prin lege de majoritățile PSD. Florin Iordache a semnat nu mai puțin de patru astfel de propuneri legislative. Toate acestea trebuie să facă obiectul unor revizuiri şi unor reglementări pentru readucerea pensiilor într-un cadru al bunului simţ şi al decenţei.

PNL susține principiul contributivităţii în calcularea pensiilor, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru cadrele militare.

Sursa foto – bzc.ro

(P)

19 Thoughts to “PNL va continua să facă demersuri pentru eliminarea pensiilor speciale”

  1. Anonim

    Palma au luat o Iohannis si Orban pentru distorsionarea adevarului in fata romanilor. Terminati cu ipocrizia asta! Curtea i-a facut mincinosi pe fata.Nici mie nu mi-apicat bine dar asta e adevarul. Cat despre lupta asta inpotriva pensiilor speciale, lasati-o moarta. Orice prost realizeaza ca sinteti pentru ele,totul este o mascarada. Sunteti la fel ca fostii,parsivi si mincinosi.

    1. Anonim

      Erata: impotriva, am scris inpotriva, din greseala.

    2. Anonim

      Care adevar :A lui Ievaluatorul Bubos din Psdracnea ?Hai sictir !

    3. Anonim

      Pensiile nu pot fi eliminate decat printr-o lege iar legea trebuie sa fie adoptata cu majoritate de voturi. Acum PSD, ALDE, Pro Romania si UDMR au majoritate in parlament deci orice propunere a PNL nu are sanse. Au incercat la inceputul anului dar Ciuma Rosie s-a opus. In plus Curtea Constitutionala, dominata de pesedisti, se opune si ea eliminarii pensiilor speciale. Singura solutie sunt alegerile parlamentare pentru a schimba actuala majoritate din parlament.

  2. Anonim

    SA VA FF IN GURA CU EXCEPTIILE VOASTRE PENTRU TOTI TRANTORII

  3. Anonim

    PNL, PSD=MIZERIE

  4. Anonim

    doar gargara ! aceasi mizeri ca ceea de la PSD ! cel putin PSdisti ne spun in fata, iar voi ne mintiti drumos si alambicat !
    daca vreti dreptate, atunci toate pensile care nu se bazeaza pe contributivitate sa fie impozitate cu 90-99 %
    fara nici o exceptie !!
    ne tot dati cu militarii, politisti, SRI ets. care pe langa salarii si alte beneficii, au pensie speciala mai mare decat salariu si se pensiopneaza la 40-50 de ani ! astia de ce sunt „speciali” ? sunt niste mucosi si mincinosi ! de ce nu iese in fata sindicatul politistilor sa ne spunca cati politisti s-au dat bolnavi? cati au dat bir cu fugitii ? cati s-au inchis in masinile de service si nu si-au scos capul afara deloc intr-o tura? si la astia sa le dai pensii speciale?
    de militari, ce sa mai vorbim ? 99% din ei freaca menta, si doar cativa pe baza de VOLUNTARIAT si cu dare de mita se duc in misiuni UMANITARE ! binenteles ca platiti kalumea ! si ulterior beneficiaza de ridicari in grad si functii ! nici unul nu a fost obligat sa se duca !!

    1. Anonim

      dixit !!!!!!!

    2. Anonim

      @ 14:37 Pensiile nu pot fi eliminate decat printr-o lege iar legea trebuie sa fie adoptata cu majoritate de voturi. Acum PSD, ALDE, Pro Romania si UDMR au majoritate in parlament deci orice propunere a PNL nu are sanse. Au incercat la inceputul anului dar Ciuma Rosie s-a opus. In plus Curtea Constitutionala, dominata de pesedisti, se opune si ea eliminarii pensiilor speciale. Singura solutie sunt alegerile parlamentare pentru a schimba actuala majoritate din parlament.

  5. Anonim

    sa ia exemplu de la greci ! Statul grec a reusit, dr noi nun suntem in stare ! La noi nu exista vointa politica !

  6. Anonim

    S-a dat OUG 37: beneficiari clientii bancilor cu rate la zi la 16.03, fara sa se gandeasca si la cei care, la acea data, erau restanti. A venit PSD, a corectat, in acest sens, OUG 37 in Parlament, dar PNL a castigat la CCR, legea fiind declarata neconstitutionala. Astfel, cei care erau restanti la 16.03., in prezent sunt in prag de executare silita. Ca bani sigur nu au. Exista discriminare? DA. Intereseaza pe cineva? NU. Deci, stimati guvernanti, lasati gargara cu sprijinirea economiei. IMM Invest v-a luat, din nou, pe nepregatite, ca sunt prea multi solicitanti.

  7. Anonim

    Gargara! Piteti da o OUG, pnl-istilor, daca doriti, asa cum faceti de fiecare data cand interesele voastre o cer! Restul e…publicitate pt. ametiti!

  8. Anonim

    Erata: puteti in loc de piteti.

  9. Minciuna are picioare scurte !

    Articolul este plin de minciuni grosolane, pensiile speciale au fost introduse in egala masura si de psd si de pnl. In ianuarie, d-nii teodorovici si pop au depus initiative legislative pt impozitarea progresiva a pensiilor speciale, calea cea mai sigura de lichidare a acestor pensii speciale nerusinate. Liberalii i-au carotat, nu, nu, noi le taiem de tot. Uite cum le-au taiat. Daca acum, cat au cutitu si painea in mana, libralii nu taie cumva pensiile speciale, vor avea mari probleme in alegeri !

    1. Anonim

      Daca va fi cazul, va prezint prima pensie speciala, a magistratilor, introdusa de liberalul stoica, albinosul ministru al justitiei din timpul conventiei sau alte pensii speciale introduse de alina gorghiu etc !

    2. Anonim

      @17:18 Cum vrei sa le taie ma, daca nu au cum? Tu stii cum functioneaza democratia si ce rol are parlamentul? Pensiile nu pot fi eliminate decat printr-o lege iar legea trebuie sa fie adoptata cu majoritate de voturi. Acum PSD, ALDE, Pro Romania si UDMR au majoritate in parlament deci orice propunere a PNL nu are sanse. Au incercat la inceputul anului dar Ciuma Rosie s-a opus. In plus Curtea Constitutionala, dominata de pesedisti, se opune si ea eliminarii pensiilor speciale. Singura solutie sunt alegerile parlamentare pentru a schimba actuala majoritate din parlament.

  10. Anonim

    Ipotenti, mincinosi, gaunosi, sper sa piara pe propria limba otravita. Ne jignesc zilnic inteligenta…

  11. Sa-i tinem minte !

    Acesta este unul din articolele mincinoase liberale platite din bani publici, cica, sprijina presa . Iata pe ce cheltuie banul public liberalii!

  12. Sa nu dea cel de Sus !

    Sa nu dea dumnezeu cel sfant ca liberalii sa fi redactat gresit legea intentionat, pentru a fi respinsa de ccr usor. Aflam noi dupa publicarea motivarii !

Leave a Comment